0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #40 -: Ноември 15, 2009, 17:30:21 pm »
при мен TSH e 4.87 ,a FT4 e 0.8/при норма 0.8-2.1/ и в момента съм бременна във втори месец. И аз незнам как съм забременяла,никога преди това не са ми изследвали тези хормони,защото никога не съм имала проблеми със щитовидната жлеза.
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #41 -: Декември 19, 2009, 01:59:30 am »
Здравейте.При мен няма забрана за бебправене,но.... :( Ето я и моята история... През август отидох на годишен профилактичен генекологичен и цялостен преглед.След това ме пратиха да ми изследват кръвта.Всичко беше в граници с изключение на TSH-8.2   8O.

Пратиха да повторя изследването,защото винаги има вероятност да е станала лабораторна грешка. Направих второто изследване 10 дни след първото и TSH падна до 5.32. От там ме пратиха на ендикринолог и той ми пусна трето иследване защото имаше голяма разлика в стойностите за толкова малък период от време. Резултат от това изследване беше TSH-3.5. Ендикринолога реши,че да изчакаме 3 месеца и да направим още едно иследване преди да ме сложи на хапчета за неопределен период от време(а може и за цял живот).

И така минаха 3-те месеца през ,които с моя мъж опитвахме да забременея. Резултатът на TSH беше 6.44. И така вече съм на хапчета SynThroid 0.75.След 2 месеца ще ходя пак да ми изследват TSH, за да видим дали не трябва да ми промени дозата. Каза ми, че няма проблеми да продължаваме да опитваме да забременея.

Моля кажете си мнението? Какво мислите? Каква може да е причината да има такива драстични промени в стойностите?
Благодаря ви предварително.
*
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #42 -: Декември 19, 2009, 04:07:45 am »
Mackoto, наемам се да коментирам само относно дозата левотироксин, с която започваш.  Доколкото зная, лечение обикновено се започва с ниска доза (25-50 микрограма). Смята се, че е добре да се намали нивото на хормона постепенно и в продължение на по-дълго време, отколкото да се смъкне бързо с висока доза - било по-сигурен начин жлезата да работи адекватно в дългосрочен план. Ендокринологът следи дали реагираш на ниската доза и едва впоследствие предписва по-висока. Вярно, че при теб ТСХ е доста над горната граница, но съм изненадана, че започваш направо със 75 микрограма.
Хора, благодаря ви, че сте създали тази тема!!!!
« Отговор #43 -: Декември 26, 2009, 19:29:54 pm »
Точно преди празниците открих, че пустия му хормон TSH, вместо окончателно да "слезе" до стойност 2, отново се е качил над 3,50, а с ендокриноложката си - естествено - ще се видя чак в първия работен ден.

Но открих тук темата за Л-тироксина, който и аз вземам вече половин година, получих отговор на повечето си въпроси и прегръщам всички, които са създали тая тема, и които си блъскат главите със същите проблеми, каквито имам и аз!

Обичам ви, весели празници!!!

*

    kurabiika

  • **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #44 -: Декември 31, 2009, 17:07:22 pm »
Аз пък искам да ви кажа да не вярвате много,много на лабораториите и резултатите им,защото често са подвеждащи.И самите лекари са ми го казвали,а и аз съм се убедила от собствен опит.Ако реша или ми се наложи да пусна хормони на щитовидна жлеза бих го направила единствено в един и същи ден в две различни лаборатории и ако има съвпадение може и да повярвам.Пиша това,защото имах големи ядове на тази тема и коренно различни резултати в 3 лаборатории,което дори и според лекуващите ми лекари е невъзможно.Ако някой се интересува от подробности ще пиша повече.Поздрави на всички :)
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #45 -: Януари 15, 2014, 01:18:27 am »
Здравейте! Отдавна не е  подхващана тази тема, но моля, ако има някой с подобен проблем, да сподели нещичко! При профилактичен преглед преди около седмица лекарката ми напипа възел на ЩЖ. Каза, че това бил несигурен метод, но все пак да се консултирам с ендокринолог. Преди година ТСХ-то ми беше 5.42, ама......айде де, въобще не се бях замисляла, че точно това може да попречи на опитите ни за правене на бебе.....вече 9 месеца неуспешни, за жалост. Този хормон няма как да се саморегулира,нали?!? :o ама кой да му мисли, като не чувстваш нищо по-различно? :? Мисля да не се бавя с консултацията при лекар, но се надявам да прочета и нещо от хора с подобни проблеми. :wink:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #46 -: Януари 15, 2014, 06:07:57 am »
е, как да не може, контролира се и то доста успешно :)
само ТСХ ли е изследвано? за да се предпише терапия следва да имаш снет цялостен хормонален статус и адекватно да се проследят нещата
възел на щитовидната само с мануален преглед- добре е да посетиш ендокринолог, който да направи ехография, за да е по-адекватна оценката на състоянието ти
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #47 -: Януари 15, 2014, 07:46:49 am »
Здравей Dirona, аз съм с болест на щитовидната жлеза.Мога да те посъветвам както mini, е писала, дапуснеш всички хормони на щитовидната TSH, fT3, fT4, TAT и MAT, и с всичките да отидеш при добър ендокринолог.Щитовидната се регулира, но първо трябва да се диагностицира заболяването, да се изпизшат правилните медикаменти.За съжаление тя сама няма да се оправи, и най-вероятно хапчетата ще се приемат цял живот.
Ето една хубава тема за щитовидната жлеза http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3710.0

Re: 6 мес. забрана за бебеправене при TSH=3,2 ?!
« Отговор #48 -: Януари 17, 2014, 21:03:34 pm »
Да, изследвано е само ТСХ-то, ще продължа нататък. Много благодаря за отговорите и съветите!