0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
вижда се ,че търпението рано или късно се възнаграждава.Явно Бог мисли за нас и рано или късно ни дарява с радост.Петя,ако знаеш колко заряд даваш с твоята истроия..... :D :D :D
/www.mamaibebe.com][/url]
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Направо се просълзих.:)Желая Ви много здраве ,щастие и късмет на цялото семейство.Вярвам,че къщата Ви ще е пълна с радост и веселие , и че трудните моменти са зад гърба Ви :) .Надявам се да се четат по-често истории с хубав край .
« Последна редакция: Април 11, 2012, 16:41:26 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Петя, невероятна приказка! Няма по-хубаво от детския смях в една къща, а при вас той е в изобилие. Желая ви много щастие!
Имам вече две ангелчета на небето

Много здраве ви желая, Петя! Щастието като гледам го имате в изобилие!  :wink:

П.С. Не бях те срещала тук отдавна. А иначе бяхме по едно време заедно в процедури и.... съм те запомнила!

Много се радвам за всички вас! Обичайте се и бъдете здрави!
*
Петя, честито и от мен!
Приятелите и роднините разказват за ващето щастие! За близначетата знаех, а когато се роди и малката рабрах от Нели! Да се живи и здрави, щастливи и радостни мигове изпълени с детски смях!
Петя, честито за пълната къща!!! Настръхнах цялата като прочетох твоята история, а после и си поплаках. Не е чудо, а нещо още по-голямо от чудо!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Когато мечтите са така желани,
няма сила която може да спре Чудото!
Честито Мамо Петя, бъдете здрави и щастливи!
Нека пълната ви къща даде надежда на всеки който чака своята рожба!
 :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Петя, ужасно много се радвам за вас!
Надявам се отсега нататък животът ви да е пълен с чудеса всеки ден!

Рачо, чакам твоята история с голямо нетърпение с двоен гукащ финал, да знаеш :lol:
[/url][/url]
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Петя, това което си написала е една история с многооооооо страдание, но завършила с прекрасен край!!! Бъдете здрави и всеки ден се радвайте на сбъднатите си Мечти!!!


*
Петя, прекрасна новина! Благодаря ти за споделената история на живота ви! Това не е чудо, това е нещо повече! Къщата ви е пълна - две момченца и две момиченца, какво по-хубаво от това?! Бъдете живи и здрави и се обичайте! Дай боже такова щастие всекиму!

Петя, сега когато къщата ви е пълна, мога единствено да ви пожелая здраве, здраве  и само здраве! Бъдете много щастливи, заслужавате го!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Хей, това го бях изпуснала... :) Страхотен разказ! :D :D :D Кара ме да се усмихвам! Петя, пожелавам ви много ЗДРАВЕ, усмивки, сила и хармония! С 4 деца трябва да си страхотно организирана, дипломат и знам ли още какво... Респект! :) Благодаря за надеждата, която даваш на много съфорумци... :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Здравейте! Аз също съм в тази статисктика с 4-ри години опити за забременяване с 2 неуспешни опита ИКСИ и без така желания :bfp:. Последният ни опит беше този месец и вчера получих неприятната новина - ЧХГ 7.  :(
Първо искам да пожелая на всички много скоро да осъществят мечтата си и да се прехвърлят в друг форум.
 
Ние сме с мъжки фактор(нисък брой сперматозоиди) и затова вниманието ни беше насочено в тази посока, но в последствие открихме че не отговарям добре на стимулацията и резултата беше лошо качество на яйцеклетките.
1. ИКСИ по дълъг протокол със средни до високи дози лекарства - 9 на брой бавно растящи(14 дни) фоликула и накрая само 2 яйцеклетки с не добро качество.
2. ИКСИ по къс протокол със средни до високи дози лекарства - 6 на брой бавно растящи(15 дни) фоликула и една функционална киста и накрая 4 яйцеклетки с не добро качество (2-те не се оплодиха).
Вчера докторът ми каза че ще правим допълнителни изследвания - кариотип, днк фрагментация на сперматозоиди, тромбофилия и други, които ще обсъдим след няколко дни.
Аз лично искам да се изследвам за ендомитриоза, защото доколкото четох в различни форуми (на бългрски, английски и гръцки), виждам че повечето момичета с ендомитриоза имат същия отговор като мен (бавно нарастващи и малко на брой фоликули). Има ли някой с подобен отговор при стимулация с ендомитриоза?
А защо чак след 2 опита ще правите допълнителни изследвания?...
При кой доктор си?
За изследване за ендометриоза ти трябва много добър хирург в областта на репродуктивна медицина, а не всякаъв хирург....ендометриозата в начален стадии може да се "изпържи" , ако докторът е добър :)и, ако е напреднала ще трябва да се лекува с едни гадни инжекции :?
Проблемът ти не е в броя на яйцеклетките, а според мен е в качеството :?
Качеството на яйцеклетките зависи и от стимулациите , които са ти направили...демек, ако стимулацията е сполучлива и уцелена ще ти извадят поне една яйцеклетка читава, от които да става бебето и понякога даже бебета :lol:
Все пак проблемът с качеството на яйцеклетките не се крие само в ендометриоза.Може въобще да нямаш ендометриоза, но да имаш автоимунни болести, които също скапат качестввото на яйцеклетките :?
Аз лично съм пила билки и доста добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките.Добавките ми бяха преписани от доктор, но съм пила и на моята глава :lol:
Успех ти пожелавам !
*
Причината на винаги е откриваема,за жалост!!! :(поне не с методите на конвенционалната медицина. Всички добавки са полезни,стига да са предписани от доктор,който разбира,естествено. Все пак ,дали след първи или след четвърти опит,не винаги изследванията могат да покажат нещо конкретно. Доверет се на лекарите си,нямаме друг избор!  :)Вяра си трябва винаги!! :?Е,надежда и любов,също!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
Цитат
Доверет се на лекарите си,нямаме друг избор!  SmileВяра си трябва винаги!! ConfusedЕ,надежда и любов,също!! Laughing
ra4o, първата част на тази фраза далеч не е винаги достоверна...Ами , я си помисли ако си с тежък имунологичен проблем колко от докторите обръщат внимание на това нещо и колко години и опити ще трябват да минат докато ще успееш пробвайки едно след друго без подходящо лечение :? Та, в много случай причините са повече от една и ако не се откриват нима разчитаме на късмета само? Да, вярно е , че трябва да имаме вяра, надежда и малко късмет, но другата работа е 90% от успеха :wink:
Аз пак мисля, че винаги има причина, стига да се открива по възможност по-бързичко :wink:
Успех ra4o!
*
Ваня, предполагам,че повечето специалисти са наясно с "тежките имунологични проблеми",но не всички отдават голямо значение за процеса на зачеване именно на тези проблеми. Всеки преценя сам,но няма нужда да ги фаворизираме. до колкото съм запознат,някои клиники ги изискват,други  ги игнорират. :wink: Все си трябва и малко" божия ръка", така си е!! Човешките способности са до някъде,след това никой не знае... :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Причина със сигурност винаги има, но не забравяйте, че и медицината все още е с огранични възможности, тоест причината може и да не бъде открита.
Успех и късмет на всички!;-)
*
Много Ви благодаря за отговора.
И двата опита ги правихме в Солун. Аз живея тук и е по-лесно, въпреки че е по-скъпо. Изследванията за кариотип, тромбофилия и т.н не ги правят отначало, защото са много скъпи. Но мисля също че тук подхождат с по-лека ръка, отколкото при нас в България.
Правя си тези изводи четейки форумите.
Иначе хормоналните ми изследвания са добре. FSH е малко завишено(8.2), но не минава границата. Салпингографията показа една проходима тръба, а другата е частично запушена в горния си край, но това е вследствие от операция за апендицит.
Още в началото като видяхме ниския брой сперматозоиди, помислихме че това е проблема и дори се "зарадвахме", защото проблемите при мъжа са по-лесно преодолими.
След 2 дни ще обсъдим с док какви изследвания ще правя.
*
Доколкото разбрах следващия ми опит (след 2 неуспешни ИКСИ) ще е на лимитиран цикъл. Док каза че не повтаря протоколи. Предполагам, че и резултатите от допълнителните изследвания ще го насочат.
Защо не повтарят протоколи? Не може ли при същия протокол, но с по-малки или по-големи дози да се получи добър резултат?