0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Рената, благодаря ти за споделената история! Много и се зарадвах! Браво на двете момичета! Пожелавам ви много щастие и здраве!
Последния опит нищо не беше наред, а да спрем, а да продължим. Както и да е - продължихме, образуваха се 2 яйцеклетки, направихме трансфер. След толкова много опити не тръпнеш в очакване, не правиш тест след тест, просто чакаш.
Чудех се, доколко спокойствието има отношение към успеха???...

... Забравих, да се представя :-)
Преди 13 години - отстранени тръби и десен яичник, 2 ин-витро опита преди 10 години... Не знам, къде спах през останалото време, все си мислех, че има време... Сега започваме наново. Но доста ме е страх от болката след неуспешен опит :-(

Прегрътки
и много успехи на всички!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Filadelfia

  • **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

Всеки случай е индивидуален, но за да ти дам кураж, ще ти кажа, че ini, която е с почти твоя проблем, забременя ин-витро миналата година, а сега е бременна по нормален начин в седми месец. Потърси я, ако искаш за мнение и съвет. От мен имаш стиснати палци.
Благодаря ти Kassi, наистина ми вдъхна кураж.Ще потърся ini за малко повече инфо.

*

    lawyer

....ето ме и мен.
От сърце се радвам за успелите и от сърце съпреживявам с борещите се.
Едва в началото на пътя съм, но се е посъбрал материал, че да напиша тук някой ред.
Началото на Август 2006-та - много се обичаме, сватбата е планирана за 7-ми Октомври 2006-та, безкрайно сме щастливи, искаме бебе, веднага, сигурни сме в успеха на първия опит (че и шегички - ауу, на сватбата ще пия само плодово сокче).
...а дойде ми, хъм нещо не сме уцелили момента, ама сегааа, при втория опит няма как да го изпуснем...
и така около седем месеца ... на сватбата си пих джин с много тоник и лимон  :(
Вече се появяват първите притеснения, питам моя доки и в отговор - ооо, само осем месеца опити, рано е да се притеснявате, следи овуто и идвай на фоликулометрия и усърдни самостоятелни опити още 3-4 месеца. Сигурно е прав.... щом УЗИ-то казва кога точно е овулацията, естествено, че ще я уцелим!
След 5 месеца - резултат никакъв. Вече доки гледа по-сериозно - марш за спермограма - ШОК - доста под нормите, но за инсеминация идеална. Аз - овулация по учебник, щитовидна жлеза отличник, рН на влагалището заковало нормата, няма кисти, малко по-тънка лигавица, но чинно си пия дуфастона, забележката към мен е, че съм много нервна. Действаме с инсеминации - каза доки.
Равносметката за две години - 4 инсеминации - уж моментът все е идеален, спермограмата от месец на месец видимо се подобрява (стриктно се примат ежедневно шепа хапченца) - резултат - НЯМА.
Следващи стъпки: още 2-3 инсеминации, "явно при вас е необходима повече упоритост", каза доки. Ако не стане грабваме тежката артилерия - лапароскопия и ако всичко пак е ОК и резултат няма, ин витро.
Явно при нас всичко едва сега започва, имам сили, не ме е страх, вярвам, ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

Благодаря за търпението, момичета, извинете за словоизлиянието ми, но се почувствах по-добре като споделих.

« Последна редакция: Септември 12, 2008, 12:16:33 pm от lawyer »
*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
За протокола - три неуспешни инсета. Първото през ноември 2007 на естествен цикъл. Следващите два месеца - стимулация с Клостилбегит. Резултатът - емоционален срив и дълга почивка. Следващото инсе ще е през февруари, ако не ни мине котка път. Ако и тогава не успеем, следва ин витро. Честито на успелите момичета! Силно прегръщам и останалите, които като мен продължават своята битка за бебче.  :bighug: :bighug: :bighug:
Здравейте и от мен .При мен нещата се развиваха по следния начин:
-3 неуспешни инвитро/иксита на естествен цикъл
-лапарокоспия
-хистероскопия
3 месечно лечение за съмнение за ендометриоза и на инсулинова резистентност
Сега предстои икси по дълъг протокол с пълна симулация с Гонал и Меногон.
За опитите не съжалявам ,защотото успях да анализирам повечето от проблемите си чрез неуспеха.
Успех момичета и ние ще станем майки сповече упоритост и вяра!
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....

Сега предстои икси по дълъг протокол с пълна симулация с Гонал и Меногон.


Успех, malinkap!!!
*

    lawyer

Аз само да допълня - лапароскопията е вече изпълнена и зачеркната от списъка с етапите по пътя. ....сега ще видим какво ще да е следващото, което трябва да преборим... то май вече не остана нищо за поправяне и лечение, ама резултатът липсва все така, а годините в опити стават вече три.
благодаря eganeva  :D
здравей, като имаш имунологичен проблем пробвала ли си изоимунизация - препоръчва се при такива случаи
BO76 ако е за мен.Нямам имунологичен проблем ,доколкото съм излседвала в Плевен имунологията.НК клетките са ми 7 при граница 12.
Здравейте и от мен. Аз съм с 14-годишен стерилитет. 10 години се борих с неподходящия мъж и с неподходящите лекари. През тези години направихме н на брой стимулации с клостилбегит и не знам колко инсеминации. Без да са ни изискали спермограма и без снимка на тръбите. Направихме и инвитро ... за което не искам да се сещам. Толкова много болки не мислех, че може да се изпитат при инвитро. Някъде по пътя загубих едната си тръба, след операция от киста и перитонит едновременно. После се изморих ... най-вече от мъжа и се отказах. От 2 години съм с друг мъж. Още в момента, в който се усетих, че проявява интерес към мен му обясних, че имам проблем с бебетата и да се отказва докато е време. Е, не се отказа. И тръгнахме по пътя, този път с много четене в интернет. Ноември правихме икси. Добре отговорих на стимулациите. Направиха 2 ембриона и на 20 ноември имах трансфер. За съжаление вече трети ден кървя по малко. Мисля, че не сме успели. Все пак в понеделник ще посетим докторката и ... вероятно отново по пътя. Изчетох всичко в този форум, но съм леко объркана. За това ви моля да ми напишете точно какви изследвания да поискам, за да може да се установи защо бебета не поискаха да дойдат при нас.  :)
здравей... как да открия ini? Дано да не и досаждам ..., сигурно и е трудно хем да гледа две деца, хем да пише...
*
здравей... как да открия ini?

От заглавната страница кликваш на ПОТРЕБИТЕЛИ -->  стр.284, потребителско име ini,  кликваш името -->  отваря се профил, под прозореца има три възможности за активиране, едната е  Изпрати лично съобщение на този потребител.  Успех! :D

Благодаря marsi  :oops:
  Методът ИКСИ няма как да бъде успешен в по-висок процент, защото при него се взема сперматозоид, който често е с фрагментирана ДНК (начупена). Дефектен е, защото е незрял. На това се дължат част от спонтанните аборти. Важно е преди началото на всякакви опити за асистирана репродукция, да се направи спермограма с морфологичен анализ, а това не се прави качествено в клиниките за асистирана репродукция. Има специален микроскоп, който анализира всеки сперматозоид поотделно.
 От страна на жената, ако е с преждевременно настъпил климакс, пролактин- много висок и нисък ФСХ, опитите са излишни. При тези случаи хормоналната свръхстимулация може само да навреди.

Имам въпрос- защо е толкова важно детето да не е осиновено??
Иначе пожелавам успех на всички, както и разум.
аз ще ти отговаря.Е, не е толкова важно, но е в реда на нещата и на природата всяка жена да се бори да роди собствено,а не да осинови поредното цигане :?..а и когато съвременният свят ти предостави възможности да се сдобиеш рано или късно със собствено дете нима ти няма ли да се бориш? Според мен всичко е въпрос на личен избор...
*
Точно идвам от "психологичната" тема! Там имаше подобен въпрос и съответния отговор!Не е "важно" въобще.Само дето трябва да си готов за това,да си стигнал до осъзнатото решение,предполагам следствие на всички изчерпани до момента възможности! Има ли все още някаква надежда,все си мисля,че няма да се примирим! Друго е, ако диагнозата покзава пълна невъзможност на този етап от медицинската наука.Но дори и тогава,пак трябва да си осъзнал избора,да си наясно ,че ще трябва да раздваш любов и топлина,защото в детето не трябва да остава съмнение!така че,няма да ти е лесно,защото дълбоко ,дълбоко в себе си,ти си знаеш истината.мисля,че е сложно,дори много,но други двойки го правят и имат успех.Просто трябва да сме наясно със себе си! 
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
искам да отворя темата и да дам поне малко надежда на всяка една от вас.След много години борба имам 4етири прекрасни деца.Най-големият ми син е осиновен,второто и третото са близнаци/мом4е и моми4е/от девети опит Ин витро,а преди три месеца се сдобих с моми4енце,която е за4ената нормално. Тя е най-голямото чудо в нашия живот.С една отрязана тръба и втора силно увредена,няколко аборта,9 опита Ин витро ето,че чудото стана и се роди на Коледа....А по въпроса да осиновим или да се борим за собствено/аз имам от всеки вид :)))/мога да кажа,че няма никаква разлика
Успех на всички
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Петя, много се радвам за вас.
Знаех само за първото детенце.
Живи и здрави да са.
Прекрасна история в твоя живот-пълна къща с детски смях.Да са ви живи и здрави слънцата!!!
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю