0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да,темата найстина е изключително полезна,но и много тъжна и емоционална  :balk_144: :balk_145:
Душе,възхищавам се на твойте сили и против очакването на много от почитателите тук, аз подкрепя твоето решение и ти пожелавам много здраве ,късмет и успех в живота за по-напред! :bighug:
Иначе,аз също съм от неуспелите(1опит IVF и 1опит ЕТ) и напредналата възраст,макар и да не мога да се "изфукам" с дългогодишен стерилитет,но мога да се "исфукам" все пак с глупостта си :?...смятах,че бебеправеното е фасулска работа и като му дойде времето ще стане от раз :oops:....и понеже все имах неотложени ангажементи,грандиозни проекти и много работа изключих "за малко" най-важното нещо в живота на всеки човек-децата.Сега искам поне 2,но уви :?
Това беше емоционално от моята страна :lol:Разумно мисля,че мога да оглеждам и възпитам максимум 4 дечица,но за целта трябва да сме здрави както физически,така и психически!
Пожелавам на всички тук много здраве и късмет и  stork-boy скоро да дойде при всяка от нас! yahoo_17
*
Здравейте, мили момичета, за мен сте много мили, макар и непознати, защото тази борба, тази мъка, която преживяваме е обща. Не знам как да започна.. . Може би с това, че днес кръвният ми тест показа, че и н-тата на брой арт-процедура завърши неуспешно. И най-странното от всичко е, че винаги се намират сълзи и гняв, след убитата надежда.
Моето 2-ро ИКСИ приключи с отрицателен тест преди два дни.
Ето, стигнах и в тази тема. Опитите ни за бебе са от 10 години. Първи опит - трансфер на 2 ембриона, имплантация на 1 и бременост до 12г.с. и последвал аборт през януари т.г. Втори опит - трасфер на 1 ембрион, днес 17 ден от трансфер ЧХГ - 2.61. При мен отстранена голяма част от десен яйчник, нагъната лява тръба, често образуване на кисти фоликуларни, слаб отговор при стимулациите. И двете бяха силни и с доста лекарства и накрая малко яйцеклетки. Като допълнение повишен анти бета 2 гликопротеин, мутация на фактор V Лайден, повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Сега стоя и се чудя какво още да изследвам и каква е причината, след като за горепосочените сме приложили вливания и фраксипарин. Дали това, че е само 1 ембрион?
Просто немога да не се запиша.Опитваме  от 9 години.9 неуспешни трансфера,от които 5 инвитро опита,и 4 на замразени ембриони.При мъжа ми всичко е наред.Откриха ми тумор на яичника,и трябваше да го отстранят,заедно с двете тръби.Но не се предавам,знам,че ще се получи,когато вярваме силно,и го искаме толкова много.Имала съм много моменти на отчаяние,но нямаме избор,борбата продължава....Ако мога да помогна на някои,на драго сърце.
Здравейте момичета! Аз съм от редовно четящите, но непишещи - не намирах сили да ви занимавам с проблемите си - да се отчета и аз - 10 години стерилитет, 7 иксита без нито една бременност, последното  осмо бях решила - край, не мога повече, до тук бях. Обикновено винаги реагирам идеално на стимулациите - много яйцеклетки, все хубави, повечето се оплождат, всичко е ок, обаче инплантация - не. Последния опит нищо не беше наред, а да спрем, а да продължим. Както и да е - продължихме, образуваха се 2 яйцеклетки, направихме трансфер. След толкова много опити не тръпнеш в очакване, не правиш тест след тест, просто чакаш. Направих си ЧХГ - отрицателно - преживях го, отново, но както бях решила - край, това беше за последно, така се позачетох за опити в Истанбул, и т.н, не можех да се откажа. Та, направих си аз ЧХГ, но мензиса ми така и не идваше, но аз и не допусках, че може да има грешка. След 20 дневно закъснение все пак се обадих на доктора да го питам, дали пък да не направя още един тест, той каза ок, обаче аз имах много работа и така - още пет дни. След това все пак намерих време да си купя тест, даже се чудех да го хабя ли изобщо, защото до сега не бях виждала положителен, но реших да го направя. Веднага се видяха двете черти - ясни и отсечени, аз и мъжа ми се разтреперихме, просто не беше истина, на другия ден доктора потвърди - има бременност, даже чухме и едно сърчице, просто беше неописуемо. Бременността ми беше много лека, но родих в 32 г.с. с тежка прееклампсия, като едва не загубихме бебето. Но момичетата са жилави, въпреки че беше 1700, тя е просто боец, бори се достойно, а и нито за миг не съм се съмнявала, че няма да се справи - просто беше писано това дете да оцелее, въпреки всички проблеми. Та сега милата ми душичка спинка сладко в слинга на рамото ми и ми се усмихва хитро. Написах това, за да ви кажа - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! ВЯРВАЙТЕ, писано ли е - ще стане. Пожелавам успех на всички момичета във форума, аз по принцип съм с лека ръка, така че, нека всеки прочел това да си роди желаната от него рожбичка, пожелавам ви го от цялото си сърце!
Рената мила, направо ме разплака! Ти си истински боец и явно и малкото съкровище прилича на теб. Да сте живи и здрави и все така позитивни :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Рената,честито!Бъдете живи и здрави!Аз имам 2неуспешни иксита,октомври предстои третото.Благодаря,че сподели и ми вдъхна надежда.
Рената много се радвам за вас, бъдете много щастливи с вашето малко чудо и ви желая всичко хубаво!!!
*
отдавна не бях чела нещо толкова мило и изпълнено с надежда и оптимизъм. рената, пожелавам ти много щастие с бебка.
По слънчевата страна на улицата
*
Рени,твоята история ми дава сили да продължа да се боря и да искам да вярвам,че може би и на нас ще се случи...Ние правим бебе от 6 години-диагноза ПКЯ,последвала операция след която док ми обещаваше,че до 3месеца след нея не може да не забременея :(,3 години след операцията след множество стимулации решихме,че аз не съм опитно зайче и се решихме на ин витро.Последваха 3 опита-неуспешни!,при които единия до половината,след което щяхме да правим замразен трансфер,но ембриончетата така и не оцеляха след размразяването :balk_146:.
След това си дадох малко почивка и  психическа и физическа и финансова.От 5 месеца пия едни билки,защото само това не бях пробвала...
Ами накратко това е нашата история...Баналното е,че ние първо решихме,че искаме бебе и сватбата дойде като продължение,и сега ще празнуваме 5 годишнина,а бебе така и няма :lol:

*
Рената, впечатлена съм от историята ти и ти благодаря, че я сподели с нас!
Да е жива и здрава красивата ви дъщеря и много да ви радва!
Прегръщам те!
« Последна редакция: Август 26, 2008, 23:52:39 pm от cygnus »
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Браво за успеха! Благодаря за споделената история на живота ти Рената!
Много щастливи моменти със слънчецето ви желая!  :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Радвам се за теб, Рената. :)

Благодаря, че сподели с нас твоята история. Тя ще вдъхне кураж на много момичета, сигурна съм.

Пожелавам ти цялото щастие на земята с твоето малко ангелче!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Чудесна история Рената!Да ви е жива и здрава дъщеричката!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Рени, честита ти рожба. Благодаря че разказа историята си.  Желая много щастие занапред на цялото семейство.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Filadelfia

  • **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Рената, благодарности за споделената история и за куража, който ни вдъхваш.Нека мъничкото агелче е живо  и здраво и само радост да ви носи.
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

*
Ренета,   честито!
Благодаря  ти, че сподели с нас  тази вълнуваща история с чудесен край.
Желая много щастие на семейството ти. 
Да ви е жива и здрава дъщеричката!
Благодаря ти ,че разказа историята си!
Впечетлих се и за пореден път се убедих,че всеки си имаме съдба,от която едва ли можем да избягаме.
Желая много здраве и щастие на вашето семейство!
*
Рената, благодаря ти, че сподели историята си с нас!
Желая ви само щастие от сега на татък!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Ние правим бебе от почти две години.С тубарен фактор сме. На 29 години съм, с отстранена дясна тръба в следствие на 2 екстраутерини, множоство хидротубации, ПКЯ и от много добра вече слабо пропускаща лява тръба.Други изследвания не сме правили Предстои ни инвитро.Успех на всички момичета и сили, за да спечелим започнатата битка.

Всеки случай е индивидуален, но за да ти дам кураж, ще ти кажа, че ini, която е с почти твоя проблем, забременя ин-витро миналата година, а сега е бременна по нормален начин в седми месец. Потърси я, ако искаш за мнение и съвет. От мен имаш стиснати палци.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!