0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Взимането на решения дава комфорт, защото затвърждава гледната ни точка. Но тя пък е променлива величина.
 
Повече от година и половина се налага да взимаме решения, не винаги сме го правили на време, не винаги са били правилни, но всички са били в името на нашата рожба. Измъчваха ме сериозни съмнения, събирах гняв, страдах от неуспехите, болеше ме от ненаправеното, страхувах се от предстоящото, плаках на чуждите радости, разочаровах се и после намирах надежда и всичко това защото искам детето си!

Моля те, не се отказвай! Просто не вярвам никой не те чака! А дори и са имаш такива съмнения, то едва ли някакво си честолюбие е фактора който може да те спре.

Ще има ПРОЛЕТ и за нас! Искам!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Ще взема да си отворя темичка, че превърнах, без да искам, тук две-три теми в лични!  :lol: Евро, аз съм зодия везни и много трудно вземам решения, особено когато имам решаващия глас, както е и в случая. Само, че този път решението беше взето предварително и то адски лесно и без колебание. Всичко и всички около мен ми помогнаха да взема това решение - здраве, пари, близки, роднини, колеги, ... няма нито един човек(освен вас), който да ме подкрепя да продължа. А за проблемите с отсъствието от работа просто не ми се говори...През цялата ми стимулация(дълга, трудна и скъпа), между пункцията и трансфера, въпреки, че бях в болнични, непрекъснато ми звъняха в къщи и ме викаха на работа...и понеже, аз, фитката, ходех - сега съпругът ми ме обвинява малко, че съм рискувала хилядите левове и неговите надежди...Спирам до тук, че съм бясна!
П.П. Е, ако наистина догодина направят нещо по въпроса с безплатни опити и няма изисквания, на които да не можем да отговорим - живот и здраве може да напусна работа и да пробвам!  :lol: А, вие, до тогава всички да сте бременни, че да може ние, дъртите, да се вредим!

Душка!През годините и аз се отказвах,после идваше огромно желание пак да пробвам,след като пробвах,пак сриване пълна апатия и много други "екстри".Нито близки,нито роднини,нито колеги,никоооой няма да те разбере(немога да знам как боли счупен крак защото не съм го чупила)Днес ми звучиш по-добре,заедно ще чакаме другата година,само да не вземат,нас дъртите,пак да ни прецакат с нещо :D Прегръщам те и ти пращам половината от моята надежда(вече съм толкова луда :D че и инат бяга от мен) няма да спрем да мечтаеме.
<a
*
vladyhka -  :bighug: ! Аз вече не фигурирам в ничии сметки за бебе...и представи си изненада, а? Не, няма да стане, ама ти благодаря! Днес ме поканиха на сватба (с бременна булка). Вчера ми се обади леля ми - сестра на майка - има 4-то внуче, по две от всеки син - :"Хайде, бе, леля, ще се разсърдим вече, то бебето ще тръгне, а пък вие няма да дойдете да ни честитите даже!?" Бебето е на 40 дни, е, аз вероятно ще отида, но ще гледам поне да пожаля мъжа ми, че той се сдуха съвсем...

И нас ни отписаха съвсем,но поне,вече и не ни канят на подобни мероприятия :D И моя мъж вече изсъхнал,аз съм по-силната в нашата "компания"И таз глуповата ми надежда...Днес пак тичах при наш доктор(разбрах че и ти беше при него),прекрасен лекар и много откровен :(та пак го занимавах с глупости :D Пак рода на мъжа ми толкова плодовита...че той стана черната овца в семейството,но аз обясних на всички (кой искаше да чуе кой не- не ме интересува)че аз,аз,аз съм причината,та да млъкнат най сетне.После той трябваше да се джавка с цялата рода :D Е така,но нали ще продължим да вярваме в чудо?
<a
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Душе, не че е моя работа, обаче ако си отвориш един дневник и опишеш всичко ще си много полезна на всички момичета. :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Уффффффф Евро  :(, аз пък като вземам решения сравнително лесно, ама докат тръгна да ги изпълнявам...
Ето сега, решението ни е взето... ИКСИ на ЕЦ. И кака ти се тутка даже да се обади на док един час да си запише :(. Като се замисля какво ме чака... ръцете ми натежават и не мога един телефон да завъртя. Много е кофти, когато имаш толкова неуспешни опити, всичките с добри прогнози...
Знам че съм лигла, ама нали затова сте ми такива добрички, да ме изслушате  :( :(
В очакване ....
*
Фусинко, да звънна аз да ти запиша час?!
Колето не може все с кучето да си говори. :D
Знам, че скоро ще прочета вашите темички на точното място.
Стискам всички палци и вярвам.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Душе, ще вярвам вместо теб, докато намериш сили. Каквото и решение да вземеш, то ще ти донесе утеха. Прегръщам те много силно.

Колко хубаво си го казала. Какво повече бих могла да допълня....

Душе, ужасно е това което преживяваш, но ако можех да ти дам от моята вяра....Затова просто и аз като Уайт, ще се моля за теб всеки път, докато се моля за себе си.
Дано не ти звучи пресилено, но вярвам безкрайно, че човек отдал себе си в опити да се сдобие с най-невинното и най-ценното нещо на земята като детската душа, я заслужава БЕЗУСЛОВО!
"Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни!"  
"Ако съдбата ти затвори вратата,влез през прозореца"
"Ако искаш да имаш това, което никога не си имал, си длъжен да правиш онова, което никога не си правил."

Не зная, кой и защо е изрекъл тези думи, но намирам огромен смисъл в тях. Дано ти помогнат.
Ти си преживяла много изпитания, но може би все още не си открила ключето към твоето щастие. Продължавай да го търсиш и никога не се отказвай! Отново ще цитирам фраза от един филм, която ми направи голямо впечатление: "Отчаянието означава провал, а ние не сме програмирани за това."
Дай си кратка почивка и върни вярата в себе си!


ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Момичета я вижте сладуранки от първата темичка (много+++++)какъв купон спретнаха.Дайте и ние,какички,да си направиме една весела темичка,защото"напреднала възраст" е как да го кажа :D...ние сме млади хубови.Някакви предложения?
<a
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат
Фусинко, да звънна аз да ти запиша час?!

... или аз?

Ай не се моткай че, за Великден пак ще почиват! :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Здрасти!Аз сьм нова във форума.Скоро ми предстои втори опит ин витро.Първият беше свързан с големи драми.Имам вече две операции-първата в следствие на хиперстимулационен синдром и втора за премахване на тръбите.На втората се подложих защото наличието на течност в тръбите води до премахване на ембрионите.Сега ще пробвам отново в Св.София.Стимулантите които ще използвам са Гонал

При мен предстои втори опит за ин витро.При пьрвият имах много неприятни преживявания.Полу4их хиперстимулационен синдром и преживях коремна операция.През ноември ми направиха втора операция при,която ми премахнаха трьбите.Това се наложи,зашото имах те4ност в тях,която убива ембрионите.Имам голяма вяра и се моля вторият път да съм шастлива!Сега ще пробвам в "Св.София".Ще бьда стимулирана с Гонал,Декапептил,меногон.

р
« Последна редакция: Март 28, 2008, 19:17:03 pm от evro »
Здравейте,

аз не пиша често, въпреки че от доста време съм във форума. Просто не съм мотивирана...нямам добри новини, така да се каже...
Значи при нас - тежък мъжки фактор, завършил със SDI със заключение 0% шанс за ИКСИ,а иначе 2 неуспешни ИКСИта, включително второто и с донорски материал
+ вече 6 неуспешни донорски инсеминации
при мен до момента открити само завишени НК клетки, а и слабо реагиращи яйчници - между 4 и 6 яйцеклетки

сега сигурно ще се търсят и други причини - най-вероятно лапароскопия, пък после явно донорско ин-витро

стерилитетът ни вече е с давност 7 пълни дълги години...

*
Мила Душе, чак сега виждам написаното от теб, защото няколко дена бях ужасно заета и нямах възможност да чета подробно...както и да е.
Душе, много съжалявам за този развой на нещата при теб...Каквото и да кажа аз, няма да промени нещата, но ти пожелавам сила и силен дух...Мога само да кажа, че се радвам изключително много на познанството ни, пък било и под такава форма! Ако мога с нещо да ти бъда полезна, не се колебай да ми пишеш!

Момичета, ще ви разкажа нещо, което много ме впечатли. Преди известно време се бях тръшнала и убеждавх моя лекар, че спирам с опитите, че ме е налегнало страшно отчаяние. Та по този повод, той ми разказа за една двойка, които са направили 10 IVF процедури, все в различни клиники /едно от които е при него/ и се върнали за 11
 IVF процедура. Та той не им дал почти никаква надежда - все пак 10 неуспешни опита. И това семейство сега има 2 здрави и чудесни близначета. Изводите ги оставам на вас. Аз със 6 ИНСЕ-та, 2 ИКСИ-та, 2 миомектомии и 2 салпингектомии.
Миналата седмица ми отстраниха втората тръба.
Засега продължавам.
 

МОИТЕ САМОЕДСКИ СЛЪНЧИЦА
*

*
Здравейте, мили момичета, за мен сте много мили, макар и непознати, защото тази борба, тази мъка, която преживяваме е обща. Не знам как да започна.. . Може би с това, че днес кръвният ми тест показа, че и н-тата на брой арт-процедура завърши неуспешно. И най-странното от всичко е, че винаги се намират сълзи и гняв, след убитата надежда. Стоя и ми се иска да си представя най-добрата си приятелка с моя проблем (неизяснен стерилитет и бля-бля-бля, всичко това обилно полято със сълзи), какво бих я посъветвала трезво и най-вече съзидателно за нея и не знам, а уж съм умница. Преди да започна тази борба, мисля че бях доста по-широко скроена, допусках да си осиновя дете, и без да предполагам, че явно имам сериозен проблем. Сега с всеки изминат ден ставам все по-консервативна към осиновяването, вероятно защото съм твърде амбициозна, и като почна някаква борба, ми е много трудно да се отказвам. Дори ми се искаше да имам конкретен женски проблем, който да мога да разрешавам, за да се боря с нещо реално. А сега трябва да се боря с абстрактноното си подсъзнание, което явно отказва на тялото ми да зачева деца по този "арт" начин, а не с поне малко обич.Твърде тъпо,драматично, но факт. Аз това си го знаех дълбоко интуитивно, че няма да успея да имам мое детенце и когато забременях се учудих за кратко, докато не настъпи лощия край .... Толкова съм отчаяна, защото при всеки опит допускам искрица надежда, че мога да успея и после боли толкова много. С това не се свиква явно никога ...
По слънчевата страна на улицата
*
Миличка, колко добре те разбирам, за жалост!  :bighug: :bighug: :bighug:

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
  Душе,чак сега прочетох темата до края.Искам да знаеш,че винаги можеш да разчиташ на моята подкрепа...каквото и да решиш.Аз лично,вярвам че ще успееш и се моля за теб. :hug2:

 Благодаря на всички момичета,описали историите си тук.Темата е изключително полезна. :grouphug:
*
  Душе,чак сега прочетох темата до края.Искам да знаеш,че винаги можеш да разчиташ на моята подкрепа...каквото и да решиш.Аз лично,вярвам че ще успееш и се моля за теб. :hug2:
 
Благодаря ти, миличка!  :bighug: