0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Записвам се и аз при вас  :)

Миналото:
6 неуспешни инсета (едното донорско)
1 неуспешно ИКСИ
Причините
засега мъжки фактор, ама кой знае дали е само това. аз вече започнах да си фантазирам какво ли не
Плановете:
ИКСИ на ЕЦ

Момичета и при вас ли е така - на мен лошо ми става като се сетя за следващия опит. Затова и го отлагаме непрекъснато. Доплаква ми се от обида (към живота и вселенската несправедливост), отчаяние и страх.
В очакване ....
20 год. стерилитет.
два опита инвитро
едно ИКСИ стимулирано
диагноза изчерпан яйчников резерв
Вече приключих със стимулациите
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
9 години стерилитет.
1 инвитро, 1 ИКСИ-неуспешни.
мъжки фактор,а при мен операция за пластика на тръбите през 2000г. при която са ми били отстранени но разбрах преди около месец :)с половин десен яйчник.
Предстои ни ново ИКСИ през октомври.

Фуси и аз се 4увствам така преди процедурите.След това ме обзема една еуфория (че все пак нещо правим и може би успешно) и когато приключи,ми се губят думите:)Немога и да се разплача а искам.Борбата продължава.
Момичета и при вас ли е така - на мен лошо ми става като се сетя за следващия опит. Затова и го отлагаме непрекъснато. Доплаква ми се от обида (към живота и вселенската несправедливост), отчаяние и страх.
Ами какво да ти кажа - добре дошла в клуба :lol: И аз се почесвам, и потутквам, ама съм решила в най-скоро време да се взема в ръце, че то с отлагане нищо не става  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Ние сме с 4 инсета и едно икси.Иксито беше стимулирано, противно на всички очаквания нямах никакви стр.ефекти и неразположение.Трансфер на 3 ембриона.Май имах имплантация чхг 22.94 на 12 ден от трансфера.Сега мисля да навивам док.за инвитро на естествен цикъл,то аз поначало това изках но док не ми го препоръча,не знам, ние сме с мъжки фактор и напреднала възраст /39/.Успех на всички!!!
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Хайде и аз да се разпиша тук!!!
 10 години стерилитет!!! Три опита икси, последният завърши с успех, но за кратко :(!!!
 Причини, много и разнообразни!!! :? При мен ИЯР, коремна операция на ендометриоза през 2000 г., впоследствие лапароскопия миналата година и за щастие няма следи от ендометриозата, но според док. тя вече си е дала отражение върху всичко. Имам също така понижена функция на щитовидната жлеза и хашимото, фоликулите ми се пукат с идването на цикъла/ЛУФ/, тръбите прекъснати откъм матката при лапарото, поради хидросалпингс. Много трудно реагирах и при трите опита със страшно високи дози лекарства. Да не помислите, че свършвам :(, повишени НК клетки, при съпруга ми спермограма средна работа.
 Като се съберат всичките причини става много комплексен случая ни и труден. Надявам се този път вече да успеем, защото нямам вече много сили да се боря!!! :(


Здравейте момичичета.
за първи път пиша тук. Боря се за бебе от 10 години. Имам 5 неуспешни опита инвитро.
Сега съм в подготовказа за 6 опит, и много се надявам този път да е успешен.
Сега е мой ред да се включа по темата.Борбата ни за бебе е от преди 6 години.За това време имаме напрвено едно  неуспешно инвитро,един трансфер на замразени ембриони-съответно неуспешен,и една инсеминация,също неуспешна.Този месец ми предстои нова инсеминация,а есента евентуално ново инвитро.Понякога ми писва толкова много,че ми се иска с нищо да не се занимавам повече,но знам че при нас няма друг начин ,заради мъжкия фактор.Мъжът ми е с лоша морфология,силно намален процент на подвижни сперматозоиди,а за капак и антиспермални тела.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
От 6 години вторичен мъжки стерилитет.
Една стимулирана (с блокаж на хипофизата) инсеминация;
Едно ИКСИ;
Второ ИКСИ провалено малко преди пункцията.
В момента ходене по уролози. После вероятно при андролози. Обмисляме донорско инсе.
Не знам, надежда много не ми остана. Вярата отдавна я изгубих. Някъде по пътя на всички манипулации до тук. :(
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Да се разпиша и аз в темичката  :wink:
... мноооогогодишен стерилитет, лапароскопиите немога да си ги преброя, тубарен фактор, все ми казваха имаш шест месеца да забраенееш, докато не станах на 33г и осъзнах, че времето напредва......
1-ви опит IVF - извънматочна бременност
2-ри опит IVF -неуспешен, имала съм хидросалпинкс, ама кой да види и да предприеме нещо......... :x
3-ти опит IVF- неуспешен, причина-същата
След този опит смених клиниката, започнах да чета в зачатие, открих верния път!
Премахнахме тръбите, откриха  НК-последва АИ в Солун, също АФА за кито ми бе назначен асирин протект.
4-ти опит IVF-успешен :) но само до 20-та седмица  :( цервикална недостатъчност. Загубих бебка поради лекарска грешка.
Дай Боже този път да е успешен, но до края, защото не са ми останали вече много сили!
 
Здравейте момичета, нова съм във форума(и може нещо технически да не направя както трябва), но с опит в АРТ процедурите!
И аз да споделя своя горчив опит в борбата за бебе.Семейство сме от 10 години, установихме проблема преди 5 год. и оттогава се борим. Водеща причина:мъжки фактор, много лоша морфология - само 3% годни, ниска подвижност и малък брой, абе кофти работа. З опита ИКСИ, неуспешни дори и без имплантация.След втория сменихме екипа,но пак неуспех.Имаме замразени 3 ембриона,които ако оцелеят (дано) този месец ще трансферираме.Аз по мое настояване след 3-тия опит си направих изследвания в Плевен - повишени НК, ще правим вливане.Ами много накратко това е, но май стана дълго извинете ме.Ако имате въпроси с радост ще отговоря на всички, прекрасни сте.:bighug:
По повод на отчаянието,отчаяна съм, мисля,че съм достигнала дъното, но знам ли може и да е по - дълбоко, но ще се борим, трябва да успеем всички!
Нашата сбъдната мечта - Мария и Тодор - 14.06.2010г.!
Аз вече писах за моите неуспешни опити,но искам да кажа нещо по повод отчаянието,ако ми позволите.Така отчаяна се почуствах вчера докато чаках док да ме приеме да видим как се възтановява лигавица и всичко останало след аборта.Пълно с пациенти както обикновено всеки със своя проблем.За първи път се почуствах толкова отчаяна и изморена от всичко това,идваше ми да избягам от клиниката да запаля колата и газ за Варна.Снощи се прибрах с назна4еното ми ново лечение и с много бръмбари в главата и отчаянието ми дойде на гости и незнам как да го изгоня!Ох,нещо много объркано пиша ,ама и такова ми е състоянието ,дано ме разбирате!
Да се включа и аз. 6 години стерилитет, ендометриоза, запушена тръба, намален яйчников резерв, два опита инвитро. Направихме ги един след друг. И двата пъти имах по две яйцеклетки, оплодиха се и се разделиха перфектно. Нямаше даже имплантация :(. Уж, бяха хубави ембрионите, уж, всичко е наред. Сега ще мислим нов план с док и ще направим трети опит. Предстоят ни и изследвания доста. Тука чета за имунологични и генетични. Ние имаме някакви, но не са пълни. Междувременно подготвихме документите и за осиновяване. Няма да се откажа.
Вече мога и аз да напиша.
Вторичен стерилитет(преди двадесет години нормално раждане)
Преди 16 години спонтанен аборт в 24 седмица с многото ?????
14години няма забременяване.
4 инсета
5 ин витро без имплантиране,последното приключи днес с чхг 0
Причини-няма.
Но поне си намерих прекрасна клиника и д-р Владимиров.
Още имам сили да мечтая.
<a
Здравейте и от мен.
10г.борба за бебе запушени тръби.Пластика през 2004г. после чакане чудото да стане но уви.2007г. първо ин витро неуспешно 5 дни след трансфер ми дойде мц даже не дочаках датата за теста.Имах 3бр. замразени ембриони пробвахме с тях сега на 22.02 08г. и рез. беше полож. :) но не за дълго :(.В 6гс всичко беше свършило но доки нямаше точен отговор в матката го нямаше и тя мисли че е извън маточно.Сега ще видим какво ще правим по нататък.Само знам че много боли и трябва да сме силни за да продължим на пред.Успех на всички  :crossfingers:
*
2 ИКСИ-та стимулирани
4 ИКСИ-та на ЕЦ
всички неуспешни
Все още имам някаква надежда, въпреки че плача, докато пиша това...
*
Е, да се запиша и аз в темата, че дано да съм от полза на някого...(Не правете като мен - сиреч не чакайте толкова!) :(
Семейство сме от 18 години. Въпреки, че знаехме, че сме с мъжки фактор, чакахме чудото да се случи само.  :( Тръгнахме по лекари от 2000 година, т.е. вече 8 години. Няма месец без пътувания, изследвания, лечения.... От тогава до сега:
4 инсеменации без стимулация - неуспешни
2 цветни снимки
6 инсеменации, от които последната - прекратена, а 3-тата - успешна, но с извънматочна бременност
лапароскопска операция заради извънматочната бременност, отстраняване на лявата маточна тръба и проверка на проходимостта на дясната тръба - идеална
І-во икси на ЕЦ - фоликулът се пукна вечерта преди пункцията
ІІ-ро икси - стимулирано - прекратено, поради лош отговор
ІІІ-то икси (или І-вото доведено до край) - трудна, дълга стимулация - 3 фоликула, пунктирани 2, 2 зрели яйцеклетки, 2 ембриона, ( 1 уж почти прекрасен!) - неуспешно
... Тежък мъжки фактор, изчерпан яйчников резерв, напреднала възраст(39 г.)....
Е, това е - ние бяхме до тук ... явно няма да успеем да осъществим мечтата си, но поне ще се опитаме да съхраним себе си!
Желая много късмет и сили на всички в трудната борба за мечтата!

*
Душе, разбирам как се чувстваш, понякога наистина ни се струва, че няма надежда  :( Но все пак, след известно време, започваме отново да се надяваме. То си е естествен процес, човек е по-силен отколкото си е представял. Ти си имала все пак бременност, мисля отново ще се получи, няма начин да не стане щом веднъж е станало. Помисли над това, моля те.
Борея, а при теб кръвните тестове какво показваха - имаше ли имплантация или не? Ако не, и ако няма никаква друга причина, която да обясни неуспехите, може би трябва да помислиш за лимфоцитна имунотерапия. Евентуално би могла да помогне.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Борея, а при теб кръвните тестове какво показваха - имаше ли имплантация или не? Ако не, и ако няма никаква друга причина, която да обясни неуспехите, може би трябва да помислиш за лимфоцитна имунотерапия. Евентуално би могла да помогне.

Не показаха имплантация, макар че единия път на 12-ти ден тестът беше около 9, ама доколкото си спомнам имах Прегнил на 5-ия ден... Уж имунологични проблеми нямам,и въпреки всичко правих вливания, ей така, за всеки случай, ама не става и не става. А за това чудо  лимфоцитна имунотерапия не съм чувала, би ли ми казала къде може да намеря инфо. Много благодаря предварително.
*
Душе, няколко пъти започвам да пиша и трия, толкова ми е трудно да ти напиша каквото и да било. Прегръщам те много, много.......