0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Поставяне на ламинария
« -: Март 03, 2008, 23:01:05 pm »
Здравейте,момичета!Края на месеца започвам инвитро при д-р Ковачев,но след 40 минутно мъчене при сондажа с д-р Александров(извикаха и него)прецениха,че без да се постави ламинария няма как да стане.Има проблем с цервикалния канал,който е възникнал може би при операцията ми заради извънматочна бременност.Ще ми я поставят около 20 март и аз съм много изплашена.Единственото,което намерих по въпроса ме изплаши страшно много.Така,че моля,ако някой е претърпял тази манипулация моля да пише какво точно се случва и как е минало при него!По принцип съм готова на всичко,но това наистина много ме изплаши,мислех си,че вече няма какво лошо да ми се случи,но ще трябва да изтърпя и това.Благодаря ви предварително!
*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #1 -: Март 03, 2008, 23:12:26 pm »
оххххх,много съжалявам ,че не мога да ти помогна...
Късмет ти желая
*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #2 -: Март 03, 2008, 23:21:37 pm »
Благодаря ти!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #3 -: Март 04, 2008, 00:13:24 am »
Кой, ако не аз?! :(

Не е болезнено, будна си, манипулацията е не особено приятна, но се трае, нещо подобно на сондаж - 5 мин. Самата ламинария представлява нещо като дървена пръчица, поставена в канала - набъбва от "влагата". До колкото знам се прави ден или два преди ЕТ и по-този начин улеснява нетравмиращо преминаване на катетъра при ебмрио трансфер, което както знаете е МНОГО важен и тънък момент.
Вече, по мои наблюдения, мога да кажа че, "пипането" /имам предвид дилатации/ на канала не винаги е гаранция за добър трансфер.

Сондажи, подходящи катетри и премедикация му е майката!
Има и други методи за трансфериране, но за съжаление са със значително по-ниска успеваемост, а в България не съм чувала някой да практува нито трансмиометралния /5%/, нито лапароскопския трансфер /а за този дори не съм попадала на статистика/.

От сърце ти пожелавам успешен трансфер, Sunny! :crossfingers: :kiss:
« Последна редакция: Март 04, 2008, 00:15:40 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #4 -: Март 04, 2008, 08:29:45 am »
Sunny ,щом си при тези специалисти,няма страшно.
Ох,Евро, като те чета понякога,ми ти си преживяла от всичко бе мила :(.Дано скоро този етап от живота ти свърши и започнат само хубавите неща. :balk_104:
*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #5 -: Март 04, 2008, 10:50:30 am »
Миличка, само се успокой. Няма страшно щом си в ръцете на Александров и Ковачев. Както и на лични ти писах - не е толкова страшна процедурата, Евро ти го е обяснила толкова нагледно. А моята тема - ами просто не я чети, че аз съм едно "медицинско чудо"  8O :D. Само искам да ти кажа, че ефект има и то доста добър. Спомни си защо го правиш и страхът ще избяга :wink:.
До колкото знам се прави ден или два преди ЕТ и по-този начин улеснява нетравмиращо преминаване на катетъра при ебмрио трансфер, което както знаете е МНОГО важен и тънък момент.
Само лека поправка, миличка Евро, като не претендирам да съм права. Бях чела някъде, че поставянето на ламинария би следвало да бъде в месец, предхождащ стимулацията. Дори бяха ползвали термина "нестимулиран цикъл" ...или нещо такова.
Сондажи, подходящи катетри и премедикация му е майката!
А за това колко си права ...... Моят първи трансфер май се оплеска именно поради тази причина - непоставяне на ламинария.
Съни, не знам колко се успокои, но бъди сигурна, че пътя за безпроблемен трансфер е именно този. Аз лично смятам, септември когато отново правя процедура, да поискам отново да ми сложат ламинария. За по-сигурно  :)
Успех и пиши как е минало.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #6 -: Март 04, 2008, 15:01:59 pm »
Неможе да си представите каква нужда имах от тази подкрепа!Откакто прочетох темата на Дживотинче немога да ви опиша какво ми е в главата.Надявам се всичко да мине добре.Ще ми я слагат в месеца предхождащ стимулацията,както е обяснила Дживотинче.
*
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #7 -: Март 04, 2008, 15:46:04 pm »
Ей затова ти викам да не четеш теми на някакви дживотни  :D Спокойно, миличка, всичко ще е ок. Сигурна съм.
Пък за темата - да вземем да я изтрием ли......., че май много смут всява :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #8 -: Ноември 19, 2010, 10:31:37 am »
Здравейте! yahoo_17
Темата е стара, но в интернет не намирам друга информация за въпросните Ламинарии.
Имам проблем с цервикалния канал и ми препоръчаха, ако мога да си намеря тези пръчици. Проблемът е, че навсякъде където питам за тях, по аптеки и фирми, хората ме гледат странно и недоумяващо, като разберат, че става дума за водорасли и женски проблеми. :? Вече не знам къде да търся...
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2010, 10:00:12 am »
Здравей хрус хрус:) При мен ламинарията беше осигурена от клиниката в която ми я поставиха. Наистина казаха че трудно се намира, но най-добре говори с лекаря който ще ти я поставя. Писала съм в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39355.msg768779#msg768779 как протекоха нещата при мен. Самата ламинария заедно с процедурата по поставянето й ми струваше 30.00 лв. Успех!
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #10 -: Декември 05, 2010, 18:34:59 pm »
Благодаря ти за отговора, choveche. Предполагам, че гинеколожката ми щеше да ми поставя ламинариите, но така или иначе тази процедура отпада засега. Учудващо за лекарите, успях да забременея и вниманието ми се пренасочи в друга посока. След цяла година с болки, кръвоизливи и неуспешни престои по болнички заведения, "мишленцето" е успяло да се намърда в точното време на точното място и вече 7 седмици се развива много добре. :heartbeat: :wink:
Re: Поставяне на ламинария
« Отговор #11 -: Декември 08, 2010, 12:43:26 pm »
Ехаааа! Дай Боже на всички ни такива хубави новини:) Честито мила, пази се и лека бременност:)