0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: а сега накъде
« Отговор #20 -: Февруари 28, 2008, 16:03:42 pm »
    За тези ,които следят случая ми! 
    Днес ходих и дадох имунологични,утре ще кажа резултата.
    Другото,което направих е да разговарям с ембриоложката от клиниката.Обясни ми на дълго и широко.Каза,миналата година ембриона ми е бил отличен,на 90пункта от 100 е отговарял.Тази година също е бил много добър,разделен е бил на 4тири,което за втори ден е перфектно.Не смята че незрелите яйцеклетки са притеснителни,случвало се ,тъй като при някои жени тръгват няколко по-големи и по-късно още фоликула...
  Какво ми отговори в генетичен план:ако направим генеточни ще им покаже/за сперматозоидите примерно / в какъв процент са добри генетично,но при самото отсяване това не помага,защото се избират по морфологични признаци...Генетичните единствено ще дадат отговор дали сме за донор...а ние сме обсъждали и смятаме и двамата,че ако се стигне до донор, предпочитаме да осиновим.Аз не искам просто да съм бременна или примерно да имам задължително моите гени.Аз го искам от двамата,защото нали се обичаме.Ако не е така,предпочитам да дам шанс в живота на дете, което не е имало избор...Така че генетичните за сега ще изчакат,но ендокринните ще ги пусна на всяка цена .Днес ме набоцкаха и от двете страни и не ми се щеше повече.
  А, да питам,при д-р Владимиров има ли ендокринолог?


Токущо получих отговор от д-р Конова,ето го:
                С оглед на диагнозата, операцията и последващата липса на имплантация, бих Ви препоръчала минимум от имунологичните изследвания: антиовариални антитела и имплантационни фактори - антифосфолипидни антитела и НК клетки.

Обадих се там където пуснах имунологични и се оказа,че тези показатели няма да ги има.Те били крио или нещо си друго...Дано това,което ми изседват да има смисъл.ОФФФФФ.

« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 16:15:47 pm от didon »
*
Re: а сега накъде
« Отговор #21 -: Февруари 28, 2008, 16:35:33 pm »
Дидонче,антифосфолипидни антитела и НК клетките май са най-честата причина,така че намери начин да изследваш и тях.Става и дистанционно,но за това питай Конова как да изпратиш кръвта до Плевен.
Re: а сега накъде
« Отговор #22 -: Февруари 28, 2008, 17:11:18 pm »
Цитат
Генетични можеш да пуснеш в СБАЛАГ "Майчин дом", 14 етаж, Нац. генетична лаборатория, тел. 9172-268
Ако отидеш там по-добре предварително да си се консултирала кои генетични да направиш, защото на мен доц. Георгиева отказа да ме насочи какви генетични изследвания да пусна, защото според нея нямало нужда / в темата за д-р Кременски писах по-обстойно/, въпреки дългогодишния ми стерилитет и мисед в 10 седм. след първо ин-витро. Така само си загубих деня да ми обяснява за ниския процент успеваемост при ин-витро. Та сега ще ходя и до Плевен за това.
*
Re: а сега накъде
« Отговор #23 -: Февруари 28, 2008, 17:12:42 pm »
Момичета да ви попитам. Следващият месец ми предстои цветна снимка. Преди това трябва ли да си пусна имунологични и генетични изследвания на мене или да изчакам докторката да ми ги назначи, ако прецени че трябва?
*
Re: а сега накъде
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2008, 17:17:08 pm »
И аз съм писала преди - доц. Георгиева не един, а два пъти отказа да ми назначи генетични изследвания. Нямало смисъл, защото те, според нея, касаели износването на плода, а моят случай не бил такъв  :? Чак на третия път едва едва се съгласи да назначи хромозомен анализ.
После се консултирах с д-р Бардинова /май така беше/ - препоръчвам я с две ръце - веднага ми назначи останалите изследвания, консултира ме и най-важното - не омаловажи проблема ми.
Така че, Дидончо, или доц. Кременски, или някой друг от екипа, но не доц. Георгиева - само ще си загубиш времето с нея.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: а сега накъде
« Отговор #25 -: Февруари 29, 2008, 06:12:39 am »
Аз пуснах генетични в Майчин дом чрез генетиците в Пловдив - те ми назначиха което поисках и само ми взеха кръв. Те викат куриер и изпращат изследванията, а после от тях ги получавам.
Re: а сега накъде
« Отговор #26 -: Февруари 29, 2008, 17:50:31 pm »
да. Така може, защото ми каза, че ако някой ми е назначил определени изследвания тя ще ми ги пусне. Не виждам смисъла тогава от нейните консултации. Взема си само 20-те лв. за да ни убеждава в слабата успеваемост. Тя изследвала само плода за генетични отклонения. Отрича нуждата от генет. изследване при стерилитет и след мисед.
Re: а сега накъде
« Отговор #27 -: Март 09, 2008, 09:52:43 am »
Мили момичета, тази сутрин приключин и моя първи икси опит. НА 12 ден от трансфера ми дойде. Въпреки, че ембрионите бяха с много добро качество и док каза, че шанса за успех е много голям, но Уви не ни било писан. Затов искам преди следващия опит да нправя всички възможни изследвания - Моля кажете ми как да се свържа с тази доц.Конова и какви точтно изсладвания да си пуснем. Ние сме с мъжки фактор. Благодаря Ви и дано да успеем следващия път.
*
Re: а сега накъде
« Отговор #28 -: Март 09, 2008, 10:04:56 am »
  На мен вчера д-р Стаменов ми видя полип в матката,...каза,че това на 100% пречело при забременяване...как съм правила два опта ИКСИ без да го видят...знаете поколко пъти ни гледат,уж...Да,той каза че не може точно да каже кога се е появил,може да го е нямало,но моя последен опит беше преди 2 седмици...Е,не смятам ,че може за толкова малко време,толкова голям полип...
  Та стигам до извода,че не само изследвания са нужни...някой просто трябва да гледа и вижда
Re: а сега накъде
« Отговор #29 -: Март 09, 2008, 10:13:04 am »
Дидонче, аз съм пациентка на Стаменов, наистина е много добър специалист, но ми се иска да си направя генетични и инумологични изследвания преди другия опит. Аз още не съм говорила с него и незнам какво ще ме посъветва, но идеята за Инвитро матурация ми се струва вси по приемлива. Мога ли да ви питам, защо толкова често споменавате, че кръвта за генетични и имонологични изследвания се праща в Плавен, тук в София не може ли?
*
Re: а сега накъде
« Отговор #30 -: Март 09, 2008, 10:17:28 am »
Може моите имунологични съм ги правила в клиника Малинов а генетичните при Проф.Кременски в Майчин дом!
Re: а сега накъде
« Отговор #31 -: Март 09, 2008, 10:30:58 am »
Mpia, Благодаря, а трябва ли да си запиша час за този Доц.Кременски или просто да отида?
*
Re: а сега накъде
« Отговор #32 -: Март 09, 2008, 10:39:58 am »
Не знам моите изследвания ги изпратих от Пловдив.
Беше ми назначено какво да изследвам.
Най вероятно ще искат най напред да се консултираш с лекар и той да ти назначи изследванията.
9172-268-ако искаш попитай.
9172-469
Re: а сега накъде
« Отговор #33 -: Март 09, 2008, 11:08:07 am »
Благодаря, утре ще им звъна.
*
Re: а сега накъде
« Отговор #34 -: Март 09, 2008, 12:42:57 pm »
аз писах на доктор Конова,защото тук моята докторка не искаше да ми ги назначи.
После пък разбрах че на други места е по-евтино,а мен и това ме интересува също...а пък се оказа,че в София няма на много места да правят антиовариални антитела,та за това мислех да ги пращам до аплевен,но май ще ги направя при Стаменов.Така и така ще ме боцкат пак за щитовидните