0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Има ли някой излекувал се от ПСЕВДОМОНАС
« -: Февруари 20, 2008, 07:53:30 am »
Такаа.Значи при резултатите от последната ми микробиология се откри наличието на ПСЕВДОМОНАС в мен.След като направих доста проучвания по повод заразяването с нея стигнах до извода,че по всяка вероятност съм си я прихванала преди 4 месеца- когато ми правиха цитоскопия.Но това което ми направи впечатление е че нанася вреди на всеки орган до който се докосне и се размножава с бясни темпове-особенно ако се намира в кръвта.Обукновенно се "маскира" под други микроорганизми-стрептококи,ентерококи,стафилококи и разни други за които дори не сме чували.С други думи казано,човек трябва да е абсолютно здрав,за да го тестват за този ужасен микроорганизъм.И между другото мисля,че това трябва да се превърне в едно от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ изследвания преди АРТ процедурите.
Бих желала да попитам,някой излекувал ли се е от това заболяване?Предписаха ми антибиотик ,който трябва да вземам 5 дни,но не съм сигурна дали ще е достатъчно,за да се справи с тази инфекция....
Re: Има ли някой излекувал се от ПСЕВДОМОНАС
« Отговор #1 -: Септември 03, 2009, 13:32:26 pm »
Детето ми на 6г. има псевдомонас в гърлото. Няма никакви симптоми. Не й дават антибиотик. Само имуностимуланти. Сам щял да изчезне от само себе си. Много съм притеснена.
Re: Има ли някой излекувал се от ПСЕВДОМОНАС
« Отговор #2 -: Декември 16, 2009, 17:08:41 pm »
  Днес си взех резултатите от микробиологията- изолира се масово PSEUDOMONAS AERUGINOSA. Лошо ми стана,като прочетох какво пише в интернет за тази бактерия.       
  Много съм притесенена и за сина си, да не би и той да я има, защото преди 2 седмици боледува от бронхопневмония.
  iliyanas, моля те пиши колко време ти отне лечението? Правиха ли ти някакви други изследвания? Имаше ли накакви оплаквания?
  Последната си микробиология правих малко преди да родя. чудя се какви ли поражения може да е нанесла тази бактерия в организма ми за тези 2 години.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Има ли някой излекувал се от ПСЕВДОМОНАС
« Отговор #3 -: Декември 16, 2009, 17:21:33 pm »
А при мен се изолира умерено количество Ентерококи, които с абсолютно нищо не можах да унищожа. Според лекарите, количеството е малко и може да се счита за част от нормалната флора. Но сега като чета за тази бактерия, че се маскира под други бактерии, от къде да знам дали я нямам и нея :( :( :(
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.