0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Антиспермални антитела и астенозооспермия
« Отговор #20 -: Февруари 18, 2008, 17:00:38 pm »
Здравейте на всички момичета.Същият проблем имам и аз.При мен в спермограмата излезе че имам аглутинати.Още когато си взех спермограмата при д-р Сариев ми каза така:/Поради наличието на множество аглутинати...Тази година реших че ще трябва да да си пусна тези изследвания за антиспермални антитела и се оказа че ги имам и от там ниската подвижност...Говорих също така за инсе но ми бе отказано-нямало смисъл...
и при нас има аглутинация(смесен тип),но ни поискаха освен антиспермални антитела и други тестове..като антиспермалните ги поискаха и за двамата!!!
mini по-горе е дала линк с инфо(прегледай го),но и други момичета са ми казвали,че с инсе антиспермални антитела се преодоляват!!също така и док ми каза(след като видя спермограмата  на мъжът ми с наличие на аглутинация),че сме подходящи за инсеминация,но естествено първо трябва да станат другите тестове,за да е ясно дали няма и друг проблем!предполагам,че аглутинацията се дължи не само на антиспермални антитела..незнам,но ни поиска и други изследвания,затова ако си правила само антиспермалните,консултирай се с някой лекар дали не трябва и други изследвания да направиш!ако си правила пък и са открити само антиспермалните,ми е чудно защо са ти казали,че няма смисъл от инсеминация  8O (имам впредвид ако няма друг проблем освен антиспермалните и аглутинацията-те се преодоляват с инсе)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: Антиспермални антитела и астенозооспермия
« Отговор #21 -: Февруари 19, 2008, 14:57:01 pm »
tatyana*  би ли споделила при кои специалисти се лекува съпруга ти?

Разбира се, с удоволствие. Единият е д-р Кацаров, той е андролог, а вторият е д-р Орбецова, тя е ендокринолог. Двамата лекуват различни неща, всеки според неговата специалност.