0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vesko

Стерилитет при диабет
« -: Януари 01, 2006, 14:26:09 pm »
Здравейте!Ще съм благодарен,ако някой от вас може да ми обясни какво може да се направи,за да имам деца въпреки повредата ми.Диабетик съм от 12 годишен.Около 23 годишна възраст постепенно количеството семенна течност,отделяна при еякулация,започна да намалява,и след известно време вече нямаше практически никакво семеизпразване.И до сега е така,не съм женен,на 33 г. съм и искам да се оженя и да имам деца,но е много трудно да си намеря жена при това положение.Ходих при андролог и той ми обясни,че това е ретроградна еякулация вследствие на диабетна полиневропатия.Свинктера,който е след простата,е прекалено стегнат и спермата се излива навътре в пикочния мехур.Изследваха урина след еякуляция и в нея имаше "изобилие от неподвижни сперматозоиди".Не знам нищо повече - защо са неподвижни,мъртви ли са и т.н.Преди да секне напълно,спермата беше с жътеникав цвят и много гъста.Посъветвайте ме какво да правя.Благодаря ви предварително.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Стерилитет при диабет
« Отговор #1 -: Януари 01, 2006, 16:09:05 pm »
Ретроградната еякулация понякога може да се лекува.
Сперматозоидите са неподвижни заради неблагоприятната за тях среда - урина. Редно е да се изброят (изобилие не означава нищо) и да се направи опит да се провери дали са мъртви или просто неподвижни, но витални.
Да се види дали подлежат на обработка като за инсеминация.
След това в зависимост от резултатите ще се прецени какви са шансовете.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу