0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мати е правил настина бегли опити да удря, но несериозни.  Понякога като с борим или играем ме хапе - обяснявам, че мама я боли така, гледа - дали разбира..???

Музика много обича - имаме дтески песни, но и радио върши работа!

Изтеглих няколко серии на Бейби Айнщайн и този човек се вманиачи - само иска да гледа! В ужас съм, има си любими и ги гледа в захлас! Но все пак - очи, облъчване! Не е на добре това!
Матей - 1.04.2006 г
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Близнаците харесват, когато пускам музика, всмисъл настава тишина и не мрънкат или плачат. Сутрин си имаме програма. Аз понеже обожавам песните на Г. Христов всяка сутрин им пускам неговите песни и за да ги разнообразявам се правя общо взето на маймуна, пляскам с ръце, танцувам, пея и те ме гледат с интерес. Така си правя и сутрешна гимнастика :lol:. Сигурно като порастнат ще мразят Г.Христов :x.
Другото, което забелязвам е че когато съм при тях в стаята и гледам тв, и те си въртят главите към телевизора. Иначе също имат детски песнички, които пускам за приспиване.
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 19:32:38 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Здравейте и от нас. На мен този период ми  е страшно натоварен. Вярно много мина малко остана, но все едно съм на състезание. За капак малката миналата седмица беше с температура тази с лека хрема. Затова:
Честито на всички забременяли, родили, месечинковци, рожденници, именници пропълзяли и проходили съкровища :D Да сте живи и здрави и много да се обичате. Другата седмица ще уважа всеки в неговата темичка.
Поздрави :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Цветенце, и у нас се слуша много рок музика и на Мия много й харесва. Успокояващо обаче й действа един диск, който се нарича "Испанска китара" -той и мен ме успокоява де, а радиото й работи почти по цял ден на станцията на ретро радио. Като беше на 10-15 дни много й пусках италианска музика и се успокояваше и от нея. Тя тази сутрин беше много любвеовилна -като ме прегърнала и ме гали и не ме пуска да отида на работа :D. С най-сърдития си тон отговаряше с" ъъъ" на опита ми да й кажа, че трябва да тръгвам за работа. Много беше сладка.
<br />[link=http:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Бе сетила съм се да питам аз - вие слагате ли възглавници на децата и ако да - от кога започнахте?
От раждането Вики спеше на нагъната  пелена /от големите бархетни/, щото тъй каза педиатърът. Приблизително към четвъртия месец му сложих възглавница, само че аз си я направих - пълнежа се състои от два-три пласта естествен памук /дебела е около 2 см/, който на всеки две седмици подменям.
За музикалните предпочитания - моя син слуша от класика до чалга, където ми попадне при въртене копчето за станциите на радиото.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Аз пък пускам The Voice- Стефи вече си има и любими парчета на които денси много усърдно, а в колата слушаме Металика, Пърл Джейм, Джамирокуай и темподобни и особенно им се радва- то е едно подскачане и куфеене  :lol:
И Стефания се научи да посяга- първоначално си биеше уолкъра, незнайно по какви причини като реши, че не я слуша, сега вече и на нас- ососбенно на баба си посяга, ако реши да я вземе когато е в мен, вика аа и удря  :(
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 21:37:38 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
[И Стефания се научи да посяга- първоначално си биеше уолкъра, незнайно по какви причини като реши, че не я слуша, сега вече и на нас- ососбенно на баба си посяга, ако реши да я вземе когато е в мен, вика аа и удря  :([/color]

да бе, не вярвам - няма друго такова миролюбиво и спокойно дете като нея.
Чета Ви и не мога да не споделя, че и аз съм от тези дето ги бият.Маката така удря, че направо ми посини под окото.Чупи играчки на поразия и вече не знам какво да правя.Напоследък както съм се изнервила взех да я шляпвам, но знам че не е решение и аз също бях в чуденка какво да правя.
Май ,май групата на побойниците се увеличи с още един:)
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 21:00:10 pm от Silwi25 »
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Честита 4-та месечинка на голямата вече Алекс на Мама Сия!
Да ви е много здрава и послушна красавицата! Как лети времето само :D
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Честита месечинка, сладка Алекс! Да си все така чаровна и послушна :wink:!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
:balk_16:Честита месечинка мила, малка приятелко  :biglove:АЛЕКС!



Бъди много здравичка и усмихната,
 и  :flower:Мама и Тате много да те слушат!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Честита месечинка на малката Алекс! Да расте здраво и весело дете за радост на мама и тати! :)  :balk_16: :balk_5: :balk_109: :balk_110:

За възглавниците, Ели спеше в началото на нагъната пелена, сега е на една много тъничка възглавничка.
Музика... ами май по и харесва, телевизора и компютъра, явно не и стига да пее, иска и да мърда. Иначе, слушаме радио1 и зи-рок.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Честита месечинка на голямото момиче :lol:. Сия, да ти е жива и здрава момата

За удрянето:
Вчера говорихме с нашето педи по тоя въпрос. Между другото бяхме на контролен преглед и сме похвалени че не сме с наднормено тегло  :P. Ся, върви си голЕмо диването, ама поне сме в норма. Както и да е. Та за удрянето, доктора препоръча следнта тактика, която на мен ми се вижда доста логична, а и я приложих таси сутрин - сработи муци!
1. На детето категорично не се отвръща, защото така затвърждаваме удрянето.
2. Като посегне да удари, го зарязваме на мига и обръщаме гръб. Важното е детето да схване, че ако удари, ще бъде изолирано.
3. Като цяло - пълне игнор на удрянето - все едно не го забелязваме.

Тази сутрин при обличането за навън имахме такава ситуация. Зарязах го и отидох в другата стая. Последваха 2 минути гробна тишина, след което плахи подвиквания мамо, мамо. На петата минута пристигна в тръс с разперени за прегръдка ръце - да се гушкаме. Значи за сега работи
В очакване ....
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
При нас, Християн е по-силен от двамата, то си му и личи :lol:. Онзи ден се наведох да го цункам и той така силно ме удари с двете ръце през лицето и даже ме оскуба, едва ли осъзнава какво прави, явно защитна реакция, знам ли?  :ask:
Фани, интересно решение на проблема, има логика!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Фуси, и аз се опитвам точно по този начин да не обръщам внимание и щом ми посегне веднага я оставям. Лошото е, че при нас засега няма ефект. И тази сутрин имам нови белези по лицето от драскане :). А и като я оставя започва гневен рев, ама ще продължавам с тази тактика де. Да ви кажа, какво количество храна е изяла вчера Мия на следобедната закуска, направо се шашнах. Аз бях поръчала на майка ми да й направи кисело мляко с мюсли -половин кофичка мляко и 3 лъжици мюсли. Е, хапнала девойката половината и почнала да сочи към киселото мляко и да иска от него. Майка ми решила, че нещо не й харесва с мюслито и й дала само мляко. Изяла млякото от кофичката и после си дояла и мюслито 8O. Направо незнам къде го е побрала. По принцип съм забелязала, че киселото мляко не я засища особено, защото след него доста бързо огладнява, но да изяде чак пък цяло мляко и 3 лъжици мюсли...
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 11:37:16 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
E да, ама кофичката поне е оставила  :wink: :lol:
В очакване ....
При нас, Християн е по-силен от двамата, то си му и личи :lol:. Онзи ден се наведох да го цункам и той така силно ме удари с двете ръце през лицето и даже ме оскуба, едва ли осъзнава какво прави, явно защитна реакция, знам ли?  :ask:
...
Нито едно от двете, ако питаш мен. Нито го прави съзнателно, нито успяват да се защитят на тази възраст  :wink:.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Благодаря за хубавите пожелания. Много ме трогнахте! :D Черпим с Алекс виртуално.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
При нас, Християн е по-силен от двамата, то си му и личи :lol:. Онзи ден се наведох да го цункам и той така силно ме удари с двете ръце през лицето и даже ме оскуба, едва ли осъзнава какво прави, явно защитна реакция, знам ли?  :ask:
...
Нито едно от двете, ако питаш мен. Нито го прави съзнателно, нито успяват да се защитят на тази възраст  :wink:.

 :ask:




София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА АЛЕКС!!!
Да е жива и здрава,и много да слушка!!!



http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256