0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мари, честита ви месечинка. И ние сме яли грах малко по-късно -на 9 месеца. Иначе идеята с минаването през ситото ми се вижда добра. Кога ще ни покажеш госпожицата? Тя на училище ще тръгне, а ти я криеш :lol:
<br />[link=http:
Бе сетила съм се да питам аз - вие слагате ли възглавници на децата и ако да - от кога започнахте?
Възглавница май сложих някъде на 6-7 месеца. Не помня вече съвсем точно, ама там някъде беше.
<br />[link=http:
*
Аз не слагам възглавница. Смятам от 1 годинка нататък да сложа.
Alexandra
*
Не, не съм сложила още. Незнам кога и дали ще й сложа, тя се върти из цялото легло.
Marie, честит празник на Али. Мерси за бозата, чак ми се припи :-)
Боровинчо, честито ходещо човече, много добър избор на предмети, има вкус детето!

И ние сме без възглавница. Понякога обаче сам си заспива върху една много мека дебела мишка, която се подвизава в леглото му.

Nadyn, и аз в чудо се видях с тези подплънки за кърмачки на Чико, няма ги. Но ги смених с Нук и съм доволна - същото количество на почти същата цена, добро качество. Единственият недостатък спрямо Чико е, че не са индивидуално опаковани. За давенето, като суче Рая - изцеждай малко гърдата преди кърмене, да освободиш напрежението. При мен в началото на кърмене има един спазъм, при който едната гърда капе много бързо, а другата извира кат' гейзер в Йелоустоунския парк. Това го събирам в шишенце и после се кърмим без давене. На следобедните хранения, като ми е по-малко кърмата, първо давам тази събраната като добавка и засега само на последното вечерно се налага да дам и около 60 мл АМ. Но ти май нямаше проблем с количествата, дано преодолеете това с давенето, че цеденето е много по-голяма галимация, много по-времеемко е.

Мешко, съчувствам ти за очилата, и тайно завиждам на Фусинда :) Дани си ги носеше безотказно до около годинката, сега навън няма проблем, но у нас макс 10 мин, а като знам колко е важно сега да се носят, сърцето ме боли. Първият чифт го изпотроши, сега е вдигнал мерника и на втория, колко ли ще станат го 6г възраст, когато според лекарката има шанс да се свалят очилата за далекогледство...

« Последна редакция: Януари 23, 2008, 11:40:23 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Ох, ще мрънкам...Всъщност бая съм притеснена.
От около месец моето диване посяга да ме удря  8O. Винаги когато не е доволен, иска нещо, което не му се дава (например храна за възрастни  :lol:), не иска да се облича или просто е кисел - бам, удря. Така както си ме познавате  :wink:, направо ми се наливат очите с кръв. В началото се правех, че не го забелязвам и въобще не обръщах внимание, сега му хващам ръчичката, стисвам я, поглеждам го в очите и с най-страховития си глас казвам, че това е лошо.
Четох, четох в мамата, ама там нищо конкретно не разбрах... при някой от вас има ли подобно нещо и как се оправяте
В очакване ....
*
Бреее, сватя! Да го озаптиш тоз хубав Никола, че иначе не си пращам момата! :-)
Сигурно е период. Най-вероятно много, много, много и още и още търпение се иска. Не му обръщай внимание, не му отвръщай, разсей го с нещо друго и така, отбагвяй провокиращи ситуации...Ами разбира вече, знае какво иска. Расте! Не е ли прекрасно това?! :-)
Alexandra
*
За снахата - притеснения нямай  :wink:. Той като види момиченце - тича, гали ги и им вика "Ооо, оооо".
Инати се само с началството, т.е с мен, баща си, бабите и дядото.
Иначе - прекрасно е че порастват - така си е
В очакване ....
*
Фуси, и Ели беше така някъде на ваща възраст.когато се откажеше храна, играчка,покупка някаква където свареше почва да удря.това с лошо или с НЕ не вършеше работа.Единствено търпение и отвличане на вниманието и тихият спокоен тон.имало е случаи си изпускам нервите и става още по зле.Сега вече на 3г мога да кажа че отмина,или се проявява мноооого рядко.Примерно за близалка в магазина -започва тропане с крак и опит за удряне.Оставям я сама на опашката и тръгвам към вратата.ако клекне - прескачам и излизам. :lol:има оправия, но с много търпение и нерви.и не преминава бързо.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Мармотче, не ми вършат работа подплънките на НУК. Искам за през ноща нещо
по-стабилно, че цялата ставам в кърма. И мисля, че на Чико имат гелче вътре
и никога не са ми пропускали. За кърменето-винаги изцеждам и пак не иска да суче,
само като я поставя в стойката за кърмене и се почва едно реване, едно чудо.
За сега ще се цедя (слава богу при мен става бързо) и давам от шишето.
Ще се оправим, няма как :)
О, Фуси и при нас е същото. Ако баща й е наблизо, той се справя с тия състояния. Успява да я разсее и тя престава да удря и да се сърди. Ако го няма, обаче, лошо. Аз се опитвам да не й обръщам внимание, обаче няма да ви казвам за какво тръшкане става дума, ужас. Оставям я в нейната стая и тя поревава малко и забравя. Онзи ден иска да вдигне една бутилка с безалкохолно от 3л., е не беше пълна цялата, но достатъчно тежка, все пак. Вдига я тя, но естествено я изпуска и така няколко пъти и започва да пищи и да тропа с крака, рев...А до въпросната бутилка имаше 3 празни, ама не, ние искаме най-голямата и най-тежката. На този етап не мога да се оправя много с тия състояния, надявам се да отминат лека полека.
<br />[link=http:
*
Ох и аз ям пердах  :? от Тони бой, наистина се правя че не забелязвам, ама боли и понякога го цапвам и аз през ръката. Първоначално няма реакция, но после започва да плаче и да се държи по ударената ръка, но верно не това е начина. Ако до 3 години ще ме пердаши добре  :wink:, както казва nia72, само да не му остане лош навик и след това, че някак си невърви, да ме ступва когато и където си поиска. :lol:
Иначе е любвеобилен, гуши ми се, целува ме, смее ми се, а на това как се устоява, когато трябва да си непреклонен. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Уф, по часа на мама, дават в момента някаква жена дето имала преди години 2 неуспешни опита инвитро и се свързала с няква китайка, дето с вендузи и чайове им помогнала да имат дете :x
ужааааас
*
Ох, и аз това гледам и страшно се ядасвом, на тия глупости дето ги говорят...  :x
Ама поне, водещата я попита имало ли е нещо и тя каза, че "не", щото като знам колко народ го гледат това и ще хукнат да пият чайове... не, че пак няма да има излъгани.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
аз не ям бой, но ме дерат :(
дере малкия мискинин, само нещо да не му е по план! и не къде да е, а по лицето. други територии не го влекат :x
аз бях започнала с поплескване на съответната ръка и назидателното - Така не се прави! а баща му и майка ми с каране само. и много бързо се научи, че мама не се дере. другите началници още отнасят нокти.
иначе и той като Тони-бой е мамин галюшко :D при всеки сгоден случай идва да се целуваме и гушим. но определено има фетиш към косата ми. върховното удоволствие за него е да се рови в нея и да я лапа и дъвче 8O :lol:
*
Хайде бе Манчо, къде те отвя вятъра, коооооооооооолко ми беше домъчняло :)

Косата на мама е и Николски фетиш, слава богу поне не я дъвче! Това за гушкането е ясно, при нас е придружено с треперливи трели маааамооооо

Обаче това за плясването по ръчичката при нас не работи, свен това как да му кажа, че това е лошо и аз да го направя същото - не върви
В очакване ....
*
Охо, значи малко понатам да очаквам и да ме бият :lol: Моето дете определено е вече друго - просто явно мина в следващия етап - пълзи като стрела, отваря врати, всичко се лапа, ако се опита да му се вземе - рев, инатене, чекмеджетата се отварят, вади се съдържимото - изобщо, почва се :lol: Досега малко или много аз командвах парада, ама вече не.

каква музика пускате мна децата си и пускате ли изобщо някаква специална или слуша, каквото слушате и вие и какво е то? питам, защото в нас се слуша изключително радио Z-rock, всичко що е качено на компютър или сидита е само рок музика, т.е. по цял ден се слуша тази музика.Е, не като на концерт, разбира се -  толкова силно, колкото да му е приятно на човек. Чудя се обаче дали не е добре за бебето да слуша нещо по-спокойно? Въпреки че не съм забелязала никакви превъзбудени състояния у детето. Има ли някакво значение музиката?

Честито на всички порастнали и проходили дечица :D
Аз специално съм свалила детски песнички и от време на време пускам. Иначе музика у нас не звучи, освен ако баща й не е наоколо. Той пуска или Сити тв или Планета  :D, но и това е рядкост, един път в месеца.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
И аз съм си свалила  детски песнички(много преди да забременея :)) и си ги пускам да си ги припомням.И понякога си танцувам с моя малък кавалер :wink:.