0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фуси, благодаря ти още веднъж  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Боровинче,поздравления за малката пътешественичка :).
Фоксче,хубаво е,че рано сте разгадали проблема.
Мише,какво ти е?Дано да си се оправила вече!
Мари,по колко слагаш оризово брашно на малката?При това положение спи ли през нощта?Моя Сладкиш през нощта явно е сънен и пия малко количество и след това се буди след 2 часа 8O.Та, ако с оризовото брашно изкара повече време да го почвам.
Извинявай, че ти давам акъл, ти сигурно си проверила всичко сама, ама аз нали съм на всяко гърне мерудия :oops:

Фуси, приемама всякакви съвети :). Не мога да бъда сигурна, че правилно са й определили диоптъра, защото на прегледа за определяне на диоптъра я държахме 3-ма човека. Беше голяма борба, тя пищеше, мяташе се и въобще не знам какво са успели да й определят. Но на лекарката имам доверие. И нашите са за далекогледство и то с доста голям диоптър. От една страна като се замислям, ако наистина е толкова голям диоптъра, би трябвало с тях да вижда доста по-добре и да й е по-готино да е с тях, от друга страна, пък тя си хваща каквото иска и направо сме в голяма чуденка. Дали са й удобни -според мен не, но и в оптиката картината е била подобна като на прегледа. Моята девойка на инжекции не плаче, но опиташ ли се да я премериш примерно, ела да видиш за какво става дума. През 3 квартала се чува :D. Освен това не съм много доволна от изработката на очилата -за 100лв. можеха да се постараят малко повече. Нямаха ланец и аз дълго време издирвах такъв за детски очила, после като намерих, се оказа, че въобще не може да се задържи на рамката -плъзга се и пада. Иначе накрайниците се огъват, но не съвсем. Е, поне са здрави, защото доста ги е мятала насам-натам. Та така, Мия си е доста опърничева и като реши, че не иска да прави нещо, няма начин да я накараш.
<br />[link=http:
*
Докато определяха диоптъра и Николата се извиваше като жената каучук и ревеше като хималайска мечка. За мой най-голям срам, викнаха сестра от съседния кабинет да ми помогне да го държим  :lol:
Обаче за рамките на очилата аз много обикалях и накрая стигнах до извода, че ако няма силно извит накрайник, който напълно да се завие зад ухото, просто нямам шанс...
Стъклата на Никола общо са 100 лева, рамките - 20. Почти никъде не намерих от въпросните рамки - най-накрая открих такива в оптиката на площад Славейков и съм много доволна - нямат махане  :wink:
В очакване ....
Джоши, слагам по 1 мерителна лъжичка във вечерното хранене. Тя от както навърши 2,5 месеца някъде спря да се буди нощно време. Последното й хранене е винаги около 21 часа.
*
Добре сте си, че можете да слагате нещо за засищане - ние на кърма се будим все още през нощта  :D ама тя е толкова сладка като се буди, че чак ми липсва ако пропусне някоя нощ - аз се ококорвам и я чакам  :D :D

Боровинчо, да е жива и здрава пътешественичката и много места в света да вкуси  :D
Надин, аз подложки само от онлайн магазини съм си купувала - я данет, я пакостник...

Ох, милите душици с очилцата - дано скоро да свикне Мия, че да може бързо да се оправи проблема  :(

Грейс, книги на английски можеш да си поръчаш от Амазон - много бързо пристигат и не е скъпа доставката - надявам се, че ще намериш това, което ти трябва!!!
*
Който е готвил грах, моля да ми каже:

Как го пасирахте? Картофът и морковът на пандишпан станаха от разбиване, а грахът си остана на малки парченца и туй то!

Ооо, днес ставаме на 7-ем месеца! От кога чакам да ви почерпя с бонбони "Амфора" и коняк "Слънчев бряг". Отивам да търся лигопотоппровокиращи снимки!  :lol:

Айде! Заповедакис!  :lol:




За който кърми:


Майтап, бреее!!!  :lol:
Ама си станахме на 7 и туй то! Как лети времето!



« Последна редакция: Януари 22, 2008, 15:10:35 pm от Marie »
Alexandra
*
ми че тя голяма мома станала, бе  :D да е щастлива и късметлива!

ти какъв грах вари?
*
бондЮел
Alexandra
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Който е готвил грах, моля да ми каже:
Как го пасирахте? Картофът и морковът на пандишпан станаха от разбиване, а грахът си остана на малки парченца и туй то!

Жива и здрава щерка ти да расте! Грах все още не съм и май скоро няма да готвя на малката (годиначе вече макар). Много е задавящоопасен според мен.
*
Боровинка, честита ви малка пътешественичка, да е жива и здрава и цял свят да обиколи. :)

Мари, честита ви месечинка, да е жива, здрава и игрива малката принцеса и мерси за почерпката откога ми се беше допила боза ;).



Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Фоксче, а как точно разбра колко гр кърма е сукала малката. С цедене не можеш да разбереш колко изсуква едно бебе, защото бебето изсуква доста повече от колкото се изцежда с помпа. Ако е с кантар, може и да се разбере, макар че сукането не е наука. Един път изсукват 50, друг път 150 ...
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Сватя, честит празниииик!
За граха - хмммм, май завиши от пасатора, моя си ставаше на пюре по спомени...ама може и да не помня добре. Ама и ти не разчитай, че граха ще стане гладичък като картофите или морковите, все пак има бая люспи
В очакване ....
Фоксче, а как точно разбра колко гр кърма е сукала малката. С цедене не можеш да разбереш колко изсуква едно бебе, защото бебето изсуква доста повече от колкото се изцежда с помпа. Ако е с кантар, може и да се разбере, макар че сукането не е наука. Един път изсукват 50, друг път 150 ...
Ами така е, но повече от 40 не мога да изцедя, като съм цедила преди 3 часа, иначе като е имало почивка 12 часа стигам до 100, като от едната гърда повече от 20 не съм изкарвала, тя е и видимо по-малка. Изводът си го направих като започнах да я храня от шише - детето ядеше по 50, максимум 60 милилитра. Днес направих грешката пак да я сложа на гърда и категорично отказа дохранване от шише. След час вече ревеше неистово, след час и половина се нахранихме от шишето с 60 милилитра и сега спи. Не я разбирам мойта мома - всички казват "Не дохранвай, че детето ще свикне на шишето и няма да иска да суче.", а моята като види гърда и отказва шишето  :(
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
Фоксче,дали от гърда или от шише важното е да яде детето и да е спокойно,така че съблюдавай именно това.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
:cheerleader:Честита месечинка на Алекс!

Много здрава и усмихната да расте!


Мише,какво ти е?Дано да си се оправила вече!

Джошка   :hug2: балагодаря ти, че ме мислиш!
Оказа се вирус бях на лекар, сега иска пазене и така!
 :(Дано не разболея Митака!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Марито, честита месечинка!
Бе не е ли рано за грах?

Аз днеска съм щастлива, че купих столче за хранене. Ето го и него:
*
току що проверих в "записки по българските въстания", дала съм грах на 9 м. :)
Фоксче, зор е цеденето, затова остави си я само на гърда когато и колкото поиска и няма да имаш проблем с кърмата за вбъдеще. Естествено ядеш нормално, без да се ограничаваш и пиеш течности поне 1,5 л на ден. Като ревне за мляко даваш, не чакаш никакви 3 часа. Аз гледах да е минал поне половин един час. Иначе сега може да не иска шише, но ще свикне, а и твоята кърма ще намалее само от цедене.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Мари, честита ви месечинка!
За граха - Бърди препоръчва да се мине през сито, да се претрие хубаво и така да се дава. Ако му добавиш малко мляко и се пасира идеално.
Мише, да се оправяш бързо и дано Митака остане здрав!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю