0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #20 -: Февруари 25, 2011, 08:45:17 am »
Благодаря на 10.03.2011 сме на дело и на 18.03 сме у дома само да сме живи и здрави :bori_007: :bighug: :bighug:
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #21 -: Април 20, 2011, 10:37:20 am »
  От една седмица сме вече в къщи: Взехме се болни с лекарства ,течащ нос,на втория ден от пълзенето и смученето на пръста,той се възпали и наду,правихме компреси с риванол и йодасепт-отидохме да го цепнат да изтече гвойта,останаха да ни мъчат зъбите.Успокои се спи с около час повече от режима който ми дадоха от дома,яде повече ,само ме следи и реве като ме загуби от поглед,та чак баща и се сърди.Любимо ни е да се разхождаме с количката и да пътуваме с колата.
  Момичета моят съвет е действайте според инстинкта си и нещата ще си дойдат на място.Много се дразня от всички които се чустват длъжни да дават съвети,щото видиш ли те са ги родили техните а аз не,отдавна съм ги отрязала и не позволявам да ми се меси никой.Просто си обичайте детето и му го показвайте,то ви разбира прекрасно нищо че не може да ви го каже все още.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #22 -: Април 20, 2011, 11:26:12 am »
Мисля, че си "напипала" бързо правилния подход, така че ще имате само успехи занапред...Пожелавам ви щастие.
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #23 -: Април 28, 2011, 17:46:44 pm »
При нас адаптацията трая точно една седмица.Може би защото беше само на 7 месеца и половина.Спазваше си режима който ми бяха дали от дома.Аз не съм се старала да го следвам ,но тя сама си го следваше.Като я взехме вече беше захранена ,но пюретата се ядяха с биберон ,а не с лъжичка.За месец се научи да яде с лъжичка.Първата разходка беше малко шокираща, но след това не искаше да се прибираме.Къпането се оказа проблем.При първото къпане се опитахме да я сложим легнала в коритото , но това се оказа най-ужасното нещо и се къпем само седнали, а сега вече сме под душа.След близо девет месеца с малката мога да кажа ,че детето само си показва какво иска и как го иска.


Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #24 -: Април 30, 2011, 07:32:07 am »
Да се отчета и аз :Dне знам дали сме имали период на адаптиране от в мига в който я взехме до сега почти два месеца.Може би ни помогна това че се виждах ме 3 пъти дневно.
Режима който ни дадоха нямаше нищо общо с това което Иви си показа и тя ни води и до днес.
Да поговорим за къпането :lol: :lol: :lol:или сме прави в коритото или сме под душа ако я накарам да седне се почва едни рев нямам думи да опиша за това аз слагам банския и се къпя заедно с нея.Тя нямаше първа разходка аз в дома си я возех с една количка и разглеждах ме околностите и сега си е така любопитна и усмихната.
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #25 -: Май 10, 2011, 07:14:15 am »
За къпането ще ви кажа как реших проблема,просто я слагам седнала в един леген ,като дупето и крачетата се опират в двете страници,някак си чуства опора,рева първите 4-5пъти сега пляскаме във водата с ръце,опитайте може да се получи и при вас.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #26 -: Юли 17, 2011, 18:53:47 pm »
Здравейте и благодаря за хубавата темичка –  много полезна ни беше… :)  Колебаех се дали и аз да пиша, тъй като при нас през първия месец нямаше особени проблеми…  но реших все пак да разкажа…

Престой в институция: осем месеца и половина
Престой в институция до първата ни среща: пет месеца

Здравословно състояние: родена без усложнения, здрава. На два месеца постъпва в болница с бронхит…

Проблем: подуто коремче, увеличени черен дроб и далак. Откакто ние се познаваме с госпожицата, за три месеца (от март до май) в дома са и давани 5 различни вида антибиотик, предимно заради проблеми с горните дихателни пътища и веднъж поради инфекция на пикочните пътища. Според лекуващия педиатър, това е причина за увеличението на размерите на черния дроб и далака…
Решение: Би помогнал само здравословен начин на живот, без приемане на много химии... Опитваме се да заздравим имунната система, като даваме Imunocol Perfekt (на Abopharma) (т.е., коластра) и пробиотици за нормализиране на чревната флора…

Проблем: Картинката под памперса беше стряскаща – огромни, мокри рани чак по крачетата, вечно намазана с пиоктанин…  
Решение: (това беше причината да решим да ходим всеки ден в дома…) Започнахме ние да сменяме памперсите, миехме я редовно (без сапун!), мажехме с Бочко и раните заздравяха много бързо…  
Но все още са останали сериозни следи, дори преди няколко дни в немска болница ни попитаха, дали това са белези от някакво изгаряне…  :? :(

Двигателно развитие: Месец след първата ни среща почти не държеше вратлето си изправено, поставена по корем тя не умееше да се надига на ръчички.
След като започнахме ежедневни посещения, не я държахме дълго на ръце, а давахме често възможност да стои в различни пози - най-вече по коремче – за да може изправяйки се да заздрави всякакви мускулчета (предимно на гърба и на вратлето)... и от полулегнало положение по гръб я стимулирахме да се набира на нашите показалци до седнала… Две седмици, след като започнахме срещите, тя се обърна за първи път самичка, беше много вълнуващо… :) А сега моторното развитие на момата дори изпреварва нормите за възрастта… :)

Хранене: Придържахме се към режима на дома. Не е имало някакви особености в апетита… Първоначално тя хапваше всичко като войниче, но много скоро започнахме да се храним по-бавно и да сме по-капризни…  8)

Проблем: Изведнъж започна да отказва млякото (АМ) - чудихме се и се маяхме, какво ли не опитахме…
Решение: Накрая по грешка добавих в сместа повече вода и се оказа, че сладураната просто го обичала по-разредено… :)

Спане: Като цяло никакви проблеми. Няколко нощи се събуждаше много разстроена и ако не беше в силна прегръдка, писваше веднага… - имам чувството, че беше сънувала нещо лошо, но може да си въобразявам… Иначе нощно време не се буди изобщо до сутринта и през деня спи към два до три пъти…

Къпане: Много ни помогна съветът на Аn_manisto с легена… Сега постепенно въвеждаме и подвижния душ… Като цяло обича баните…

Моят основен съвет е: настоявайте за копие от пълното медицинско досие на детето.
Нашата епикриза явно беше "проформа" и ако аз не си бях водила записки през времето на посещения в дома, нямаше да имаме почти никаква информация. Например, изписаха ни с антибиотик (кашлица, хрема, температура), а в епикризата пишеше, че детето е здраво - "гърло – розово, нос проходим" и т.н... Но най-вече ни затрудни това, че в документите липсваха всякакви подробности - резултати от изследвания, болничен престой и т.н, което в един момент се оказа проблематично.

Преди повече от седмица се увеличи лимфен възел на детето, възпали се, стана една голяма и мека подутина…  и се наложи (в чужбина) да влезем в болница… Говореше се за операция… Лекарите показаха сериозно отношение към всеки детайл, направиха много изследвания - за заболявания на имунната система, за туберколоза (заради черния дроб) и т.н.,… искаха да съставят анамнеза, а аз за голямо неудобство имах само данните, които съм записвала САМА…
Слава Богу, възпалението започна постепенно да се потушава и вече ни изписаха...  :)

Това е засега. Ако се сетя нещо друго, пак ще пиша...
Поздрави :)
« Последна редакция: Юли 17, 2011, 19:36:57 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #27 -: Юли 20, 2011, 10:33:46 am »
Моето детенце - често четях тази темичка и събирах опит, и -
престой в дома 6,5 месеца. Мисля, че много добре са се грижили по отношение на физиологичното и здравословното и състояние в дома. Около дупето беше гладко и бебешко розово. Тя е родена недоносена с тегло 2 кг. Проблем беше теглото и ръста - много далече от нормите. Но и при нас наддаването е проблем. Явно ще е дребничка и слабичка.
Хранене - ужас. Затваря устата или ръмжи. Не е истина колко храна изхвърлихме. Обича само сладко плодово пюре от ябълки и моркови и бананова каша Слънчо. Ние имаме село, но пресните плодове не ги иска. Зеленчуци - абсурд. Обича попара с лъжичка.
Пораснахме малко на дължина, но килограмите гоним 6, а сме 8,5 месеца.
Двигателно - не се обръщаше когато я взехме, но тя си беше и малка. Сега пълзи с превишена скорост и иска в целия апартамент. В кошарата не иска да стои, плаче, иска да се шета из апартамента
Спането  - през деня горе, долу. Вечер, само когато и ние си легнем.
Къпането е любимо - в леген с пяна и писъци от радост.
Количката, както се е изразила една мама - уред за инквизиция. Та разходките - само с гушкане или кенгуру. Ох, как обича да я гушкат, ако може непрекъснато. А как мама обича да я гушка. Дано не се разглезим.

Непознати - рев и писъци. Никой няма право да я пипа, освен мама, тате, кака /братовчедка/, баба и дядо. Обаче горките свекър и свекърва - и от тях е рев. А те много я обичат.
Посещенията при педиатъра - и там е сълзи още от вратата.
Любима играчка - клавиатура на компютър и тя пред монитор и да щрака. Добре, че имахме стара клавиатура, че пък не става на неработещ компютър.

Въобще детенце за тези почти два месеца, мисля, че е щастливо и никога животът ми не е бил толкова хубав, както сега с нейните усмивки и сияещи очички и нейното тата, което дали е мама или тате?. Друго засега не говорим, но се смеем с глас.


*
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #28 -: Април 14, 2012, 11:51:12 am »
Здравейте,
Няколко думи и от мен за месец първи у дома :)
Престои в институция -8 месеца.
Хранене - Следвахме приблизително режима ,които ни дадоха от дома.
Двете хранения сутрин и вечер бяха к.мляко с бисквитки ,аз замених вечрното с АМ.
Отказа да яде купени пюрета ,освен плодовите.
Започнах да му готвя,харесаха му моите манджи и така 3 седмици .
От няколко дни вече е записан на детска кухня и за сега си хапва добре ,харесва му.
Обича много каши и плодов сок .
Ние си го взехме със сопол и кашлица  и след неуспешни опити  с Макситрол в нослето и сироп за кашлица се наложи да изпишат други лекарства.
Той е изостанал доста с ваксините и имаме да наваксваме ,но докато е стечащ нос не може да стане.
Освен това си имаме 2 зъба и половина и са на път още 3 ,та явно и това оказва някакво влияние.
С къпането нямаме проблем .Аз му купих една малка ваничка с патета на дъното и явно се чувства по-сигурен като се захваща за страните.Харесва му играе си, шляпа и поради тази причина къпането се премести от стаята в банята  :)
Спането е добре като цяло. Имаше няколо вечери в които се събуди с силен плач ,но топлата мамина прегръдка го успокои.
От дома ни посъветваха да оставяме сам да заспи-изгасваме лампата и излизаме .
Това проработи няколко дни ,но после започна да плаче горчиво и дори се задъхваше и  закашляше .Мисля ,че имаше нужда да се увери ,че не е сам.
Гушках го нежно и говорех  постоянно ,че не е сам и мама и татко винаги ще са до него и не бива да се страхува и да се чувства самотен и изоставен..пеех песнички /любимата е Чико от Пуерто Рико/ :D .Постепенно отшумя започна отново да си заспива сам ,е помърморва понякога на куклата си Чико ,но в никакъв случи онзи жален и горчив плач ,които ни къса сърцето.
През деня спи по 1-2 часа сутрин и след обед.
Мисля ,че му харесва да остава "сам със себе си" понякога - и се стремя да не нарушавам личното му пространоство.Все пак е зодия рак  :)
Когато го взехме не можеше да се изправя сам в кошарата ,но компенсира за една седмица .Вече е доста стабилен лази ,умее да се катери и да се изправя сам, когато има опора.Освен това е по-балансиран в движенията си.Много,много ,много енергичен - не спира на едно място .Шило в торба стои ли ? :lol:
Говори на неговия си бебешки език все повече/особено като има и кои да му отговаря/ ,а също така вече се смее с глас.
Обича да си играе с всякакви колани от столчето ,от бънджито ,изобщо всичко,което прилича на коланче.Харесва играчките на големите -дистанционно,телефони...
За съжаление пръста е псотоянно в устата ,опитах да го заменя със залъгалка но не ми се получи и ще се борим с този пръст но нека да мине още малко време у дома.
В началото гледаше ококорено и мълчаливо по време на разходките с количка,но вече си е спокоен и отпуснат.В колата обикновено заспива .
Ами общо взето това е нашия почти първи месец у дома :)



Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #29 -: Ноември 15, 2012, 22:17:46 pm »
 Искам да споделя с Вас една щастлива случка.
Моя дългогодишна приятелка,впоследствие станах кръстница на децата и ,наскоро си осиновиха момченце на 9м.У дома е от 19.10.На втори брак е,а баткото и каката са на по 21 и 19г. :bighug:
Толкова се зарадвах ,а и обърках.Чакам всяка нова снимка.Чудесен е !
Бил кротък ,спял ...хапвал...никакви капризи.Дете-мечта !
Очаквам момента в който ще го гушна :)

На всички  :)Вас пожелавам много щастие с Избраните деца.Чудо е !
*
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #30 -: Февруари 04, 2013, 00:15:55 am »
Изтърколиха се не един, а вече три месеца с нашето детенце. За тях мога да напиша и много и малко, но ето основните впечатления и проблеми, с които се срещнахме:

Престой в институция: една година и малко повече от един месец, а до първата ни среща: една година.

Здравословно състояние:

Роден е недоносен, но без сериозни усложнения и съпътстващи здравословни проблеми. Биологичната майка е с положителна проба за сифилис, но изследванията на детето са отрицателни. Въпреки това ще направим консултация със специалист. За целия си престой в дома не е боледувал сериозно, но появата на всяко зъбче е съпроводено с температура. Вкъщи изникнаха първите кътници, гарнирани с 40 градуса температура, от което аз почти превъртях.

Съветът ми е да разпитате персонала на социалното заведение и за най-малките подробности, които дори традиционно не се отбелязват в здравния картон. Честно казано за зъбите не бях подготвена и първоначално много се шашках.

Синът ни е отглеждан в дом от семеен тип, където персоналът наистина полага превъзходни грижи за децата. На първата ни среща видяхме едно нормално физически развито момченце: беше почти проходил, а последните дни преди да го вземем направи първите си самостоятелни крачки, на килограми и ръст също не отстъпваше на връстниците си. Храни се много добре, дори понякога го избива на лакомия  :).

Проблеми:

Първите дни след като го взехме се появи запек, което най-вероятно е резултат от  промяната. В повечето литература, която изчетох по темата проблемите в храносмилателната и отделителната системи са един от първите признаци на стрес и психическо неразположение. За съжаление въпреки желанието ми да решим проблема само с подходяща храна и течности стигнахме до лекарства. След това всичко се нормализира.

Сънят все още е много неспокоен. Първите 2-3 седмици заспиваше сам в креватчето, но след това започна да си иска да бъде гушкан и приспиван на ръце. Честно казано така и аз се чувствам по-спокойна, а и обожавам да се гушкаме. Когато проплаква през нощта и погалване по главичката го успокоява.

Все още се стряска от резки шумове: рязко отваряне на врата или внезапно повишаване на глас. Проявява се като понякога буквално подскача и веднага търси сигурност в най-близкия до него човек. Стараем се да ни вижда като му говорим и това да става с равен и по-мек тон. Научихме се да отваряме вратите изключително безшумно и го предупреждаваме, когато ще правим нещо, за да може да ни вижда.

След като минаха първите 2-3 седмици и започна да се чувства по-сигурен в новата среда започна и да проявява "магариите" си :). Понякога е доста агресивен - удря и настъпва играчки съвсем умишлено, "посяга" и на нас. Аз лично постигам успехи като обяснявам, усмихвам се и много гушкам. Понякога повтарям това, което той прави и  определено разбира и бързо се успокоява. Като изключа тези относително кратки прояви на агресия младежът е много любвеобилен и търси непрекъснат контакт с нас.

Всеки нов предмет или уред, особено издаващите шум, са източник на страх и паника, което обикновено трае 1-2 дни. Първият контакт с прахосмукачката беше изключително емоционален - хем го е страх, хем е любопитен. Не го насилваме, оставяме го сам да пожелае да огледа и пипне. По същия начин се случи и с душа. Още в дома изпитваше неистов страх и ревеше кански от него. От няколко дни сам ходи в банята и настоява да го пускаме, но все още има известно притеснение когато се стигне до къпане с него.

Иначе малчо много бързо учи, всичко разбира, но все още не говори. Разпознава ни като мама и тате, познава и всички най-близки роднини. Той се променя с всеки ден, за което бях подготвена, но не бях и предполагала колко ще промени мен и семейството ни. Сама взех ножа и започнах постепенно да дялкам чепатия си характер  :oops:
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #31 -: Юни 18, 2013, 11:14:40 am »
Хайде с малко закъснение да се включа и аз  :)

Престой в институция: година и два месеца

Здравословно състояние:родена недоносена с тегло 1.700 кг., изписана от дома 7.800 кг., три месеца по-късно 11.500 кг.

Двигателно развитие: На година и два месеца трудно стоеше изправена на крачетата, не можеше да си държи главата стабилно, сега не се спира на едно място и за една секунда  :)

Хранене: беше само на пасирана храна разредена с много вада давана от шише, сега хапва обща кухня с голям апетит!

Спане: От началото беше абсолютен кошмар, нямаше начин да заспи ако аз не съм до нея, а когато заспеше се будеше през 15 мин. с писък и докато не легна до нея не спираше.Сега слагам я в нейното легло което е залепено до моето тя се обръща на една страна и след 2 мин. е заспала.Спи между 11 и 12 часа непробудно!

Къпане: Първите дни в момента който види коритото и съседката идваше да види дали не я коля  :D сега не мога да я изкарам от банята.

Епикризата която ми дадоха от дома беше.... все едно съм я писала аз.Като видях за какво става дума най-нагло и настойчиво си поисках копие от здравните и картони които бяха 3бр.

*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Осиновеното дете в къщи - месец първи
« Отговор #32 -: Ноември 18, 2013, 15:31:01 pm »
Хайде и аз да напиша нещо тук, за нашата дъщеря Дария! :D
Престой в институция 8 месеца и половина!
Родена е 2,650 в девети месец нормално раждане, бременоста е била проследявана, раждането е минало нормално, но се е наложило да престои в ковиоз за няколко дни, за мен по неясни причини!
Когато я видяхме за първи път беше то ко що навършила 8 месеца тежеше 6,900 кг и беше 67 см.
Много добра двигателна способност имаше, стоеше права на крачетата си, обръщаше сама и пълзеше!При срещите ни в дома които бяха около 4 през месеца докато траеше процедурата по осиновяването, виждах, че детето е емоционално, усмихваше и се смееш с глас като я закачаш!Гледаше тъжно и уплашено на моменти и следеше с поглед лелките които я носиха, на нас почти не ни обръщаше внимание!
В дома ми направи впечатление, че всичко изглежда доста по добре от колкото съм си представяла, дори се чувствах малко притеснена защото, там имах чувството, че е в ясла, а в къщи няма нито толкова играчки нито такива зали за игра!Но пък има мама и тати които те гушкат с любов!
Първият ден беше много емоционален, сега като си спомня имам чувството, че се е случило с друг човек все едно не съм била аз!
По пътя беше много тиха , тя по принцип на срещите в дома не издаваше никакви звуци, нито плач, нито някакви гукания, нищо!Аз дори се притеснявах, да не би да има някакъв проблем, но те ме увериха, че си издава звуци, че чува, а щом чува значи трябва да проговори!
Като се прибрахме още като влезнахме в къщи се уплаши леко и започна да плаче, но бързо се успокоихме като и дадохме играчки, после заспа!
Още на другият ден се разболя и първата седмица премина в много рев, защото давахме лекарства, капки за нос и мерихме температури, съответно не искаше да яде почти нищо, освен адаптираното мляко и сок!Това продължи някъде около 10 тина дни,
Банята също беше проблем, плачеще силно първата седмица, но после вече започна да се забавлява, единствено до ден днешен не обича да и мием главата и пак от време на време плаче!
Съня първата седмица беше доста хаотичен, но след около две седмици започна да спи сутрин по час и половина и следобед също по час и половина!Вечер спеше доста неспокойно, върти се на всички страни и се отвива доста!Постепено се успокои, но тъкмо започна да спи добре и започнаха да я мъчат зъбите и пак отново стана неспокойна, в момента пък се е научила като се събуди през ноща и не може да заспи да ме вика и да иска да я взимам при мен, така, че половината нощ изкарваме двете в едно легло!
Храненето първият месец беше голям зор, оказа се че е доста капризна и лесно повръща, не искаше почти нищо да яде, с триста зора давах пюрета обикновено харесваше само плодовете, след около месец свикна и да яде с лъжичка, но после започнах да взимам от детската кухня и пак проблем докато свикнем с нея, също мина около месец!
Емоционално в началото си личеше , че е свикнала да се занимава сама , да заспива да си играе, но много бързо усети, че съм на разположение 24 часа в денонощието и започна да търси контакт, първите 10 дни не откликваше на името си, но много скоро започна да разбира като я викам!Това което прави най - голямо впечатление, е как се заличава тъгата в очите на такива деца, в началото като съм я снимала виждах тази тъга много ясно, постепенно още първият месец си личеше, че вече детето има друг израз в очите си!
Двигателно както споменах, беше развита добре, още на девет месеца търчеше из целият апартамент с проходилката и лазеше на всякъде, започна да се изправя по мебелите, на 10 месеца вече можеше да обикаля количката като излезем навън, а на 11 месеца правеше първите крачки, преди да навърши годинка вървеше като я държиш само за едно пръстче!Проходи на година и един месец, просто защото се страхуваше да се пусне!Много пъти се пускаше и обиколи сама цялата стая, но на другият ден пак се страхуваше да го направи окончателно!
Зъбчетата избиха на девет месеца, може да се каже , че първият зъб се показа няколко дена след като беше у дома!Много бяхме щастливи!
Като цяло мога да кажа, че детето се развива много добре, и като цяло по нищо не се различавало в развитието си от биологично родените деца в семейство, дори има някой неща по които ги изпреварваше,!
Вербалните способности много бързо разбрахме, че са нормални, буквално на първият ден, месец след като беше в къщи каза мама, но първо казваше тати, баба, дяда!Бързо се научи да маха с ръчичка за довиждане и дава целувка!Като цяло много бързо възприема и подръжава на възрастните!
През първият месец нададе 700 гр и 3 см, което за възраста и беше рекорд, тя по принцип си беше малко под нормата като я изписаха беше 7,300 на почти девет месеца!
Незнам какво точно се случвало в дома, но като цяло са се грижили добре за нея!
Не имала някакви стряскащи моменти да се плаши от нещо или от някой, единствено като се заиграе и аз влезна в стаята и я попитам, какво правиш Дари, тя понякога се е стряскала, сякаш очаква някой да и се скара, в такива моменти съм съжалявала, че я стряскам, не че съм искала, и ми става жал за малката ми душичка!Но не съм забелязала да има някакви страхове, в началото заспиваше и се будеше с плач, но това се промени много бързо, може би след около месец, днес много рядко се събужда с плач, ако не се е наспала примерно, сега се буди енергична и усмихната!Но иска да я гушкаш и най - вече това да съм аз!Понякога проявява някаква избирателност към хората , не иска да ходи при някой, но това си е характерно за малките деца!
Може би, в началото не правеше разлика между мен и някоя по - гальовна леля дето иска да я гушне, докато сега мама е просто мама и няма друга, само тя е в състояние да я успокои!Което за мен е знак, че всичко е наред!
Количката, първата разходка беше доста стресираща защото детето наистина стоеше като препарирано , без да реагира, само се усмихваше плахо ако някой я закачи, беше като малко птиченце, което очаква всеки момент някакъв страшен звяр да се хвърли към него!Но това също отмина много бързо!В началото доста спеше в количката, но постепенно престана да и е удобно и предпочиташе леглото където спеше по дълго!
Утре стават точно девет месеца от както сме заедно, точно толкова колко е престоя в институцията, надявам се, че се адаптирала вече, поне така казват, че горе долу толкова време трябва за  адаптация на детето, колкото време е бил престоят в дома!Вече сме на година и половина и промяната като гледам първите снимки е драстична!Първо сме пораснали неумоверно много вече сме 11,500 кг и 83 см, но промяната най - вече е емоционална, тя е просто вече едно дете, което по нищо не се отличава от родените в семейство деца!Обръща се към мен с мама, и всеки път като :D го каже сърцето ми прелива от неподозирана любов!Обичам я толкова много, че не бих могла да обичам повече, каквото и да означава това!:-))))))))Тя е моята любов, Дария!