0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Всеки има своята планина за катерене, хубавото е че върха се вижда! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Тръбите при хидросалпингс не са ли силно издути/разтегнати,освен пълни с течност? Т.е. е увредена тяхната структура?  За каква перисталтика става въпрос тогава?
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
И аз в отбора на обезтръбените, но не и обезверените  :D
Това, което чета обаче, все пак пусна облачето на съмненито  :?  Едната тръба ми е отстранена преди 2 години. На другата беше направена пластика. Преди две седмици я клампираха и освободиха хидросалпинкса от нея, като изрязаха тази и част. Сега като изчитам темата :? разбирам, че и при клампиране има риск в случай, че пак се събере течност. Някой да може да удари рамо за кураж? Често ли се случва?
И аз в отбора на обезтръбените, но не и обезверените  :D
Това, което чета обаче, все пак пусна облачето на съмненито  :?  Едната тръба ми е отстранена преди 2 години. На другата беше направена пластика. Преди две седмици я клампираха и освободиха хидросалпинкса от нея, като изрязаха тази и част. Сега като изчитам темата :? разбирам, че и при клампиране има риск в случай, че пак се събере течност. Някой да може да удари рамо за кураж? Често ли се случва?

Ще кажа каквото аз знам /не е много де/, вече не отстраняват тръбите, ако няма причина за това. Прекъсват ги или ги клампират на входа на матката, понеже тръбата кръвоснабдява яйчника, не ги премахват, за да може всичко да си работи както трябва. Ако съм в грешка нека някой ме поправи.
При мен се виждаше само хидросалпингса в едната тръба, нито от видеозона, нито от цветна снимка се виждаше в другата тръба,че има такава гад, по време на лапароскопията док е видял и е прекъснал и двете тръби.
Не е нужно да са увредени тръбите при наличието на запушване или сакове с течност, моите при първата диагностична лапароскопия, която направих преди 3 години пишеше - тръби - изцяло запушени, нормална големина и форма yahoo_33 - само бяха пропуснали да напишат - напълно ненужни :D
При мен януари, от цветната снимка при Ковачев във Варна, се установи, че имам хидросалпингс и той ми обясни, че тази течност в тръбите е токсична за плода, т.е. тръбите ми не са проходими, ако направя ин витро вероятността за неуспех е голяма и трябва да се оперирам преди това. Не приех новината добре. Рев от Варна до Бургас. Казах, че искам 2-ро мнение и го получих в Тутракан при Богомил Бойчев. Каза ми същото. Март беше операцията. Разбрахме се, ако има вариант да спаси тръбите, уви не стана така. Тръбите бяха изтънели и увредени. Сега, след няколко месеца не съжалявам, че останах без тръби. Такъв ми бил късмета, радвам се, че има метода ин витро, с който мога да имам деца. Не е приятна новината, особено на 23 години да ти кажат, че нормално не можеш да забременееш. Но, момичета, всичко минава и болката се забравя.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
anichka, зная, че е тежко това решение но е правилно. Повярвай, годините ти в случая са предимство.  :D

Успех!  :goodluck:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Здравейте
и аз имам запушени тръби, установено с цветна снимка, това означава ли че задължително имам и хидросалпингс?Лекарката ми нищо не ми спомена за такава течност или уголемяване на тръбите, само каза че течността от изследването влиза но не излиза, следователно тръбите са напълно запушени. Показа ми иснимката но беше преди няколко месеца и не помня как точно изглеждаше, а и в момента в който ми каза резултата изгубих ума и дума. При наличие на хидросалпингс само лапароскопия за прекусване или отстраняване на тръбата ли е решението?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Не, не означава непременно, че имаш хидросалпинкс. При тази диагноза най-доброто решение е прекъсване или отстраняване на тръбите. В твоя случай, въпреки, че нямаш хидросалпинкс, не е зле да направиш едно лапаро, за да се види точното състояние на тръбите, защото има неща, които на снимка не се виждат. Преди ин витро е добре да се огледа всичко и да се отсттранят всички възможни пречки. Лапароскопията не е страшна, минава бързо и леко, но дава много полезна информация.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
А да попитам и аз:имам направена лапароскопия за прекъсване на тръбите( 2006г.)Сега пак се подготвям за поредната процедура,мина ми прегледа,и док ми каза"имаш ту хидросалпонгс,за който,сигурно знаеш",та въпроса ми е,не пречи ли това нещо на ин-витро(ИКСИ)-то?Благодаря предварително.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ами ако тръбите ти са качесвтено прекъснати, дори да има хидрос, той не би трябвало да е пречка. Но все пак, не съм сигурна. Добре е да го обсъдиш с лекаря си. Аз лично съм против това прекъсване дето го правят. Ми така и така тия тръби са безполезни, защо да се прекъсват, па то не станало както трябва, па пак изпускат /има и такива случаи/. Ми махай директно да ти е мирна главата и това е.
Успех в процедурата!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Тръбите се прекъсват, защото подобряват кръвоснабдяването на яйчниците. Ако са качествено прекъснати, наистина не вярвам това да е пречка по-нататък.
Здравейте момичета,
колко време след лапарото за отстраняване на тръби с хидросалпинг започнахте процедура. Дочух че е 6 месеца, а не исакм да звъня на доктора за да го питам за това. Бих искала да знам дали има някакъв период преди започването на процедура. Чета разни и разнообразни варианти - но нека някой каже съвет от доктор.
Благодаря!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Може още на следващия месец да се започне. Не съм чувала за 6 месеца изчакване 8O

Моят опит: в месеца след лапарото за отстраняване на тръби с хидросалпинкс се подготвях вече за процедурата. Отложи се, но по съвсем друга причина - имах задържан фоликул.

П.С. Този въпрос е дискутиран няколко пъти в ето тази тема - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.1320 . Прегледай последните страници. Има доста инфо.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Момичета искам да ви попитам,възможно ли е изобщо да се имлантира ембриона при ходросалпингс?
Здравейте
Ново ми е...Всичко...Страх ме е...
За хидросалпинкс става въпрос
Помощ!!!
*
Manola, здравейте.Кажете от какво точно ви е страх, какво ви притеснява.Аз лични претърпях лапароскопия в следствие на сраствания в едната тръба.Не е нищо страшно.

Споделете, питайте, а ние ще помогнем!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Manola, мисли си за предстоящата процедура, като за поредната стъпка към успеха ти! Щом се налага, трябва да я направиш и така ще си по-близо до осъществяване на мечтата си.
Иначе и на мен ми е правена лапороскопия по същата причина - не боли, възстановяваш се бързо и резултата ... преди малко го заведох на училище.
Ами...за първи път решавам че ще търся лекарска помощ по повод зачеване...До сега просто сме опитвали(не сме се пазили)...но без успех разбира се...
Отивам аз на лекар...обяснявам...
И БУУУМ...имаш ходросалпингс...БУУУМ  трябва ти лапароскопия...БУУУМ  няма да забременееш без инвитро....
Всичко това е мн. ново за мен...звучи ми ужасно и страшно...и най вече ходила съм на гинеколог 1000 пъти...защо никой никога не го видя???? 😟😟😟
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Виж сега, отнема си време да свикнеш с мисълта за ин витро, колкото и да си чел. Нормално е да ти звучи стряскащо. Хидросалпингса се вижда САМО на снимка на тръбите. Та няма как на рутинен преглед да се види. Ако искаш кажи от къде си и кой лекар посещаваш сега. Трябва ти клиника по репродуктивна медицина. Знам, че звучи страшно и притеснително, но ако това ти е проблема, който пречи да заченеш, то си минала половината път към успеха - знаеш какъв е проблема и как може да се реши. Това никак не е малко.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Манола, като за първа консултация с репродуктивен специалист наистина нещата звучат стряскащо и първоначално пациентите не искат да чуят какво им казваме. И на мен ми се е случвало като лекар да се опитвам да обяснявам неща, които нямат лечение или пък то е само оперативно и след това трябва да се прави ин витро оплождане, а хората да ме гледат недоверчиво и да не искат да приемат реалността. Има и обратния вариант, разбира се, понякога не всичко е толкова страшно, колкото изглежда първия път. Възможно е при ултразвуковия преглед да се виждат по-неприятно изглеждащи образувания, които впоследствие да изчезнат или по време на операцията да се види, че тръбите не са драматично увредени и да няма нужда да се прекъсват.

А дори и да стигнеш до асистирана репродукция, ще намериш подкрепа тук и много информация, за да можеш по-лесно да преминеш през това изпитание. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу