0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
При наличие на хидросалпингс е невъзможно да настъпи бременност - било по естествен начин или чрез АРТ. Течността, която се събира в тръбите, е токсична за ембрионите и, образно казано, ги убива /дори и да е настъпило оплождане/. Така че, при наличие на хидросалпингс най-препоръчваният вариант е отстраняване на тръбите. Не се колебай да го направиш, защото това ще ти даде всички шансове за успех при следваща процедура.
*

    Olimpia

  • ***
  • 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Благодаря на всички за отговорите!!! Явно ще се насочим към лапароскопия!!!! Вие сте супеееер!!!! :wink:
*

    Olimpia

  • ***
  • 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
А по кое време от месечния цикъл се прави лапароскопия? Има ли значение? Преди Ову или след?
*
На мен ми казаха след менструацията-преди овулацията.
*

    dekiki

  • ***
  • 421
  • Симона 20.02.2008
Задължително след цикъла,преди овуто точно както ти е казала и mpia!
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Така че, при наличие на хидросалпингс най-препоръчваният вариант е отстраняване на тръбите. Не се колебай да го направиш, защото това ще ти даде всички шансове за успех при следваща процедура.
Не съм много съгласна тук - защото аз имах установен хидросалпингс и не ми махнаха тръбата. При лапароскопията са отпушили тръбата, махнали са хидросалпингса. Вярно има вероятност в такъв случай отново да се появи, но е строго индивидуално и има вероятност пък никога вече да не се възпали тръбата или да се появи сака. Докторите дадоха шанса на моята и Слава Богу за сега всичко е наред.
*
Аз пък не съм съгласна с теб.Не знам това "за сега" какъв период от време е?Но познавам момичета,които са претърпели втори лапароскопии за отстраняване на отпушени тръби.Не познавам обаче забременели с отпушени тръби с хидросалпингс.Дано ти имаш шанс.
Цитат
Hydrosalpinx can be repaired in carefully selected cases, but pregnancy rates remain rather low. Hydrosalpinx can be treated laparoscopically, a procedure known as neosalpingostomy. In neosalpingostomy, an incision is made in the end of the hydrosalpinx and the edges of the incision are folded or flowered back, leaving an open tube. Unfortunately, the tube often closes back up, and the hydrosalpinx has a high recurrence rate.
От написаното от eagle  оставам впечатление, че по този начин са постъпили в нейния случай. Както е казано в текста в отбрани случаи е възможно да се "поправи" хидросалпингса, но % на забременяване ще е по скоро нисък. Хидросалпингса може да се третира лапароскопски, с процедура наречена неосалпингостомия, което се изразява в разрез в края на тръбата, като по този начин се отпушва и вече не е блокирана. Но за съжаление много често тръбата се блокира отново и вероятността хидросалпингса отново да е появи е голяма.
Всичко е до късмет и индивидуален случай. Всеки сам решава как да процедира, ама все си мисля че е по добре да се разкара тая гад, отколкото да се трепери дали ще се появи отново и то примерно точно когато не трябва. Знаем че има и друг начин - клампиране, но винаги има опасност да има пропускане на течността и пак да се омажат нещата  :? А всички знаем че течността, която се събира в тръбата/те е токсична за ембриона и създава негостоприемна среда за него, както и пречи на имплантацията като цяло.
Ще повторя Мими като каза, че стискам палци при теб този начин да проработи и да няма рецидив.
« Последна редакция: Януари 08, 2008, 13:56:44 pm от BLACK_ROSE »
За клампирането, отхвърлено е като метод. Не знам защо още се практикува в България  :? Вероятността от пропускане е голяма.
Аз също не съм фен на пластиките и "поправките" на тръбите.
Малко по Сталински, но няма тръба - няма проблем  :lol:

lb2f
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Цитат
Хидросалпингса може да се третира лапароскопски, с процедура наречена неосалпингостомия, което се изразява в разрез в края на тръбата, като по този начин се отпушва и вече не е блокирана. Но за съжаление много често тръбата се блокира отново и вероятността хидросалпингса отново да е появи е голяма.
[/b][/i][/color]
Напълно подкрепям BLACK_ROSE!!!!В повечето случеи след време  отново се налага лапароскопия за повторно отстраняване на хидросалпинг и прекъсване на тръбата.
познавам момичета с 2-3 лапароскопии именно поради тази причина.
*
Здравейте момичета искам да попитам може ли този хидросалпингс да се види само с вагинален ултразвук.
Начините за диагностициране за три, като първите два могат да дадат неточна или объркваща информация понякога: Ултразвук, цветна снимка и лапароскопия.
-Ултразвук - по принцип тръбите са невидими, при хидросалпингс се забелязва характерното раздуеване на тръбата, описва се като наденичка, черно петно. Една примерна снимка е тази (има много такива в нета):

-Цветна снимка

Това примерно е двустранен хидросалпингс.


*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Не познавам обаче забременели с отпушени тръби с хидросалпингс.Дано ти имаш шанс.
Може пък да съм първия случай с положителен резултат, за който се моля да разбереш и тогава ще излезнат нови теории. В крайна сметка всичко е късмет и дано организмът ми се справи с предизвикателството.
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Също така ми е ясно, че в този случай вие сте по-прави от мен, но когато говорим за отстраняване на нещо, част от нас, ми се ще да си даваме кураж, че две тръби, нашите, са по-добре, от една. Ще ми се да се увеличава процента на успешни лапароскопии като моята. Незнам, може да звучи малко наивно или прекалено оптимистично, имайки предвид реалните резултати до момента в тази статистика, но когато се събудих от операцията и разбрах, че не са ми махнали тръбта, сякаш ми стана по-спокойно, а бях с нагласата, че се разделям с едната си тръба. В крайна сметка каквото е писано ще стане.
*
Може пък да съм първия случай с положителен резултат, за който се моля да разбереш и тогава ще излезнат нови теории. В крайна сметка всичко е късмет и дано организмът ми се справи с предизвикателството.
[/quote]
 :lol:Пожелавам ти успех,но до тогава давай малко по умерено с убедителните постинги. :goodluck:
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 13:14:52 pm от doroty »

*
Да се включа и аз, че имам опит с хидросалпингса. Накратко и хронологично при мен се случи следното:
1.Цветна снимка - установен двустранен хидросалпингс.
2.Лапароскопия - потвърждава горното.
3.Пластика на тръбите /коремна операция, не искам да си спомням/- резултат -"отпушени" тръби, добри условия за естествено забременяване...
Междувременно един гинеколог ми казва, че за 30 години практика е имал един случай на забременяване без АРТ след пластика на тръби. Аз му казвам: еми аз ще съм втората.
4.Минава 1 година и половина - не само, че нищо не става по естествен път, но и с ин-витро.
5.Чета във форума, замислям се и следва нова цветна снимка - изненада! - тръби 10 пъти по-зле, отколкото на първата.
6.Лапароскопия - прекъсване и на двете тръби. И аз съм на мнението: Няма тръби, няма проблем. Сега поне имам някаква Надежда за успешно ин-витро.

И все пак - стават и чудеса. Но трябва да бъдем умерени оптимисти и да не спираме борбата в очакване на чудо.
Дано не съм дотегнала много с писанията си. Това е моят опит, сега си давам сметка, че можех да прескоча някои етапи, да си отворя очите и ушите, за да си спестя много мъки и разочарования, но не мога да върна времето. Искам само да ви предпазя от грешки, знам, че всичко е индивидуално, но в този случай /хидросалпингс/ и към днешния етап от развитието на медицината, статистиката е доста категорична.

Прегръщам ви, мили момичета.   
*
и понеже имам доста опит с тръби и хидросалпингси, да се включа и аз. няколкократно ми бе правена пласика на тръбите в Торонто, и последно от едно светило в София. винаги ми казваха всичко е наред, даваме ти шест месеца да забременееш. така минаха доста годинки в чакане. в карайна сметка стигнах до инвитро.
също съм на мнение-  няма тръба-няма проблем!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Ето и моя опит в тази област:
1.   коремна операция за отстраняване на киста на яйчника – махнат яйчник
2.   лапароскопия за отстраняване на сраствания – отпушена тръба
3.   извънматочна бременност – молих се на доктора да ми запази тръбата – а след време осъзнах, че е било по-добре да ми я отстрани
4.   лапароскопия за прекъсване на тръбите, заради хидросалпингс
Ocean, от твойто мнение в друга тема, прочетох нещо, което ме озадачи:

“След това ги прекъснахме, но при направена сонография след време се видя, че в остатъка на тръбата от към матката пак съм направила малък хидро “

За пръв път чувам такова нещо.  8O А какво следва сега? Пак ли лапароскопия?

Eagle - на теб ти желая успех!  :wink:
*
Ocean, от твойто мнение в друга тема, прочетох нещо, което ме озадачи:

“След това ги прекъснахме, но при направена сонография след време се видя, че в остатъка на тръбата от към матката пак съм направила малък хидро “

За пръв път чувам такова нещо.  8O А какво следва сега? Пак ли лапароскопия?


misi, за да е успешно инвитрото, няма друг начин, трябва отново да се направи лапароскопия или хистероскопия.
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
ocean,

възможно ли е прекъсване на тръби с хистероскопия?  Ако да, къде правят това?