0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #20 -: Март 02, 2012, 08:23:31 am »
И ние с милото правихме спермограмата тук в Бургас, а ни я разчете завеждащият отделението по урология в Новата болница, който приема и преглежда в център "Литос" на гърба на Новата болница, бившето спешно отделение отзад. Той го преглежда, защото имаше миналата година много големи възпалени възли като топчета, а на ехографа, пак във Новата болница, ет.2, стая 222 (мисля че беше, при д-р Христов - прекрасен диагностик и човек), също се видяха образуванията. Урологът реши, че първо ще направим спермограмата и ако тя е с лоши показатели, тогава ще го оперират. Слава Богу, тя излезе много добра. Също я правихме в лаборатория Лина. Даже милото си беше вкъщи, и после занесе епруветката, която му я дадоха от там. Но, трябва да се занесе до 5-10 мин. като се държи на топло, под мишница например. До момента не е получил второ възпаление и си е с тези топченца, дано така да се задържи и за напред.
Най-добрия вариант, според мен, е да отидете в София двамата, например в клиника "Малинов", където ходят много двойки, и там да си направите спермограмата. Но, е хубаво от сега да си запишеш час за там, защото може да ти дадат час чак за другата година!
Но, и във Варна (примерно при д-р Александров) и в Пловдив (примерно при д-р Даскалови) може да си направиш тези изследвания, докато чакаш за часа в София. Може да правиш и фоликулометрия, тестчета, графика на Базалната температура и изследвания, през тези месеци тук в Бургас.
И не забравяй, че Чудеса стават, просто трябва да си настоятелна!
Дано скоро видим твоите  :bfp: ! Успех!  :goodluck: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Март 02, 2012, 08:35:01 am от rosefromstars »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #21 -: Март 02, 2012, 18:59:51 pm »
Няма нужда според мен отсега точно в Малинов да ходи. Не за друго, ами там се чака прекалено много за първичен преглед /повече от година/. Така или иначе, през тази година, няма да седят и да чакат, я :D Да, може да си запишат час за всеки случай, ако недааай боже се наложи. Но да се надяваме, че съвсем скоро ще се реши проблема/ако има такъв/. Идеята ми е, да не се хвърлят в най-натоварената клиника за първични изследвания. Има достатъчно добри клиники, в които може да се направят. А и Малинов не е единствената клиника, в която успешно лекуват стерилитет :wink: За по-заплетени случаи - да, ама ако всеки едва тръгнал в тази борба се юрне натам, скоро за след 3 години ще дават час :lol:
Спермограма в Лина за мен не е спермограма. Ако имаш късмет да няма проблем по принцип, да и тамошната спермограма ще е добра :lol: Ама ако имаш.....пък тя не го покаже...няма нужда мисля. Нашата първа спермограма я правихме в Света София в Бургас - идеална :lol: Даааа, ама нееее. Добре че бързо разбрах, че не се правят така спермограмите и направихме нова, в клиника. Резултатите бяха доста различни, макар и не фатални. Но далеч не идеални, както твърдеше първото изследване.
Момичета, не си давайте парите на вятъра, ще ви трябват.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #22 -: Март 04, 2012, 00:37:58 am »
Благодаря ви, момичета, за бързите отговори :youwoman:

Тъй като сега по съвет на лекарката трябвало да минат 3месеца от аборта преди да започнем бебеправенето / на мен ми се струват много/, не сме се втурнали по прегледи. Искам да ми дойде един нормален М.Ц. и след това да започна с тест за ОВУ и прегледи по клиники.

Много ви благодаря за информацията. Записах си кои са клиниките,пък ще видим.

Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #23 -: Март 04, 2012, 22:07:12 pm »
Сиксес, също е права. Успех, мила, и дано, докато търсиш и вървиш по своя път, ти се случи Чудото! Успех!  :hello: :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #24 -: Март 23, 2012, 19:56:22 pm »
Аз също мога да потвърдя след няколко спермограми и в Лина и в друга лаборатория , че определено имат разлика с тези при специалист.Успех на всички желаещи да станат родители и борете се да намерите причината ,ако това не се случва.
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #25 -: Юни 17, 2012, 18:03:37 pm »
Искам утре да си направя спермограма, понеже ми е наистина адски важно, в Бургас и да мога да разчитам на нея като точност на резултата... От това което прочетох и ми се стори разбрах, че ако няма проблем по принцип - спермограмата би излязла в норми според тукашните специалист, но ако има проблем - няма да могат да кажат от какво е точно...

Важно ми е да знам дали показателите са в норми...

Има ли възможност това да стане и след 17:00 часа, понеже до тогава е работното ми време?
Каква сума трябва да си приготвя?
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #26 -: Юни 17, 2012, 18:36:03 pm »
спермограма и спермокултура?
- и двете изследвания ли да направя?Намерих ги в списъците за предлагани изследвания на Медицинска лаботратория "д-р Тошкина"... Какво толкова сложно има в това да се направи една спермограма!?
*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #27 -: Юни 17, 2012, 18:38:13 pm »
Това е обикновенна лаборатория, там няма ембриолози, който се занимават със спермограмите.Ако искаш наистина нещо валидно отиди във Варна, друг вариянт нямаш за съжаление.Иначе си даваш парите на вятъра.Може да имаш проблем и да не го покаже спермограма напревена при лаборанти.

Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #28 -: Юни 17, 2012, 18:44:09 pm »
Искам утре да си направя спермограма, ......

Сигурно ще се повторя и потретя,но започвам с това,че просто е безсмислено да се прави спермограма в Бургас-независимо дали в Лина или някъде другаде.Една обикновена лаборатория в никакъв слуай не може да ти даде точна спермограма,затова е задължително да се направи при специалист.Вярно е че ще ти напишат някакви стойности и какви са нормите,но това не ознаава,че трябва да им се доверяваш.Ние направихме няколко такива в Бургас според,които всичко беше идеално-да ама не.Когато отидохме при специалист нещата се оказаха по друг начин.Така,че дори и да ти излезе с перфектни резултати това не означаа,че е така.
Относно часа със сигурност ако отидеш след 17:00 ч. ще те върнат.Затова съвета ми е да си вземеш предварително контейнер,да отделиш материала сутринта у вас и задължително до 30 мин. да им го занесеш като придържаш контейнера до тялото на топло.И най-важното трябва да имаш въздържание от 3-5 дни до даването на материала.
Надявам се да съм помогнала,но въпреки всичко съвета ми е ако имаш възможност, особено ако наистина е и толкова важно да я направиш в друг град при специалист.


*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #29 -: Юни 18, 2012, 08:15:26 am »
Разбирам ,че си притеснен от времето,но защо не "погледнеш" какво предлага новата "лаборатория" в МБАЛ!!! Мисля,че обещаха да има съвременна апаратура,поне в лабораторията. Би трябвало да е най-ново поколение .
п.п. нямам информация какво предлагат там,но не е лошо да се провери.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #30 -: Юни 18, 2012, 08:28:30 am »
В Бургас, в новото крило към МБАЛ има разкрит ин витро център. Там може да направиш читава спермограма, екипа е обучен, спермограмата важи за Фонда
*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #31 -: Юни 18, 2012, 13:55:26 pm »
Първо да започна с това че ние посетихме лабораторията на д-р Тошкина , още миналата година , крайно бях разочарована че в която и да е лаборатория може да се дава материал за спермограма в чашка за кафе , без никаква стерилност.За това не я препоръчвам.
На нас бяха казали преди време че ембриолог има в Военна болница, а скоро ни казаха че по стандартите които се одобряват и за фонда се прави в МБАЛ Бургас.
Преценете си вие , но след едни такива отчайващи резултати тук на подвижност и перфектна морфология забързахме ходенето си до Пловдив , там се оказа че морфологията е доста зле , а подвижността не е в толкова долни граници както тук излезе.
Цената и в началото на година беше 25-27 лв ако не греша в лаборатории Лина.
Успех и дано всичко излезе добре на резултатите.
*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #32 -: Юни 18, 2012, 17:20:20 pm »
В "Дева Мария" Ветрен консултира д-р Даскалова. Интересувайте се от датата на посещенията ѝ. На сайта им трябва да има информация. За по-сигурно, се обадете на регистратура.

*
Re: Спермограма в Бургас-къде?
« Отговор #33 -: Юни 18, 2012, 21:20:03 pm »
Следващото им посещение е на 14 юли.