0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mishonka

Спермограма - къде?
« -: Ноември 28, 2005, 14:54:24 pm »
Здравейте момичета! За първи път посещавам сайта и съм възхитена от всички ваши мнения и съвети. Смятам, че сте вече половин лекари от академична гледна точка.
Бихте ли ме посъветвали къде трябва съпругът ми да направи спермограма? Чух за Медицинска академия? Само там и може?Трябва ли направление от лекуващ гинеколог, личен лекар, ендокринолог или нещо друго? Някаква подготовка, диета или? Колко се заплаща?
Много въпроси ме вълнуват, от няколко дни сьм си вкъщи след направена лапароскопия за отстраняване на киста. Ако някой го интересува, мога да разкажа подробно. Не е страшно!
Очаквам вашите съвети за спермограмата и се надявам да откликнете и на моите въпроси и притеснения!
Приятен ден Ви желая и успех в начинанията.
Поздрави, Мила
Спермограма - къде?
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2005, 15:00:04 pm »
Здравей, Мишонка. Спермограма се прави само в клиниките за асистирана репродукция. Списък има ТУК
Подготовката за спермограма се състои в 3-5 дни въздържание, както и мин. 10 дни да не е взимал антибиотици и да не е пил алкохол.
И в никакъв случай в Майчин дом!!!

Дано да е хубав резултата! Успех!
*
Спермограма - къде?
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2005, 15:06:25 pm »
Здравей Мила,
най-добре е мъжа ти да си направи спермограма в специализирана клиника т.е. или в Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София"- http://www.ivf.bg; Медицински център Репродуктивно здраве - http://www.ivf-bg.com или друга такава. Трябва да има въздържание 3-5 дни, да не е пил алкохол поне 1-2 дни и антибиотици 10 дни (май беше). Ами това е, а цените са различни в зависимост от вида спермограма - обикновенна, с морфология по Крюгер или разширена (ит 25 до 150 някъде).
Успех ти желая! :)

ПП. Е бе зайо изпревари ме :wink:
Спермограма - къде?
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2005, 15:23:53 pm »
Цитат на: StefiZ

ПП. Е бе зайо изпревари ме :wink:

Което не пречи да съм пропуснала някои неща и ти си ги допълнила  :D
*
Спермограма - къде?
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2005, 15:44:41 pm »
Абе мани, аз докато се мотках да слагам линковете, че да ги направя активни... :D
Ама дано да ориентираме момичето, да не идат в МА само :wink:
*
Спермограма - къде?
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2005, 15:46:27 pm »
...или в Цибалаб... че май и там е доста висока посещаемостта за спермограми!  :?
Спермограма - къде?
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2005, 15:46:34 pm »
Стефи, те винаги стават активни тука. Не е нужно да им правиш магии. Опитай ;)
Спермограма - къде?
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2005, 15:48:56 pm »
Цитат на: heart
...или в Цибалаб... че май и там е доста висока посещаемостта за спермограми!  :?

Да. Май трябва да напишем "Черен списък на местата за спермограми".

СПЕРМОГРАМИ СЕ ПРАВЯТ САМО В КЛИНИКИ ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - МЕСТА, КЪДЕТО ИМА КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ ЗА ВЪТРЕМАТОЧНИ ИНСЕМИНАЦИИ И/ИЛИ ИН ВИТРО
Да ме прощават уролозите, дето разправят друго. И без това съм им обявила война  :twisted:
*

Mishonka

Спермограма и изследвания
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2005, 17:33:31 pm »
Здравейте,
Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Може ли да обясните защо да не приемам МА като вариант? Мисля, че моята лекуваща лекарка ми беше споменала точно там. Винаги ли вариантите на частно са най-ефективни и достоверни? Бих искала ако мога така или иначе съм редовен данъкоплатец, държавата да покрие някои разноски.
Малко отклонение - наистина лично аз съм недоволна от условията в МА, преди 4 дни ме изписаха оттам след лапароскопия заради киста на яйчник. Чета информация много тук и мисля, че се обърках какво и къде да правя. Сега след като имам проходима тръба, но съпруга ми не е правил спермограма, не е ли редно той да направи?
Лекарят каза да опитваме упорито за бебе и ако до 6 месеца не стане, ще трябва инвитро. Нещо друго не трябва ли да се прави? Започвам да се съмнявам в лекуващия ми лекар..
На някой позната ли му е тази случка? Приемам съвети всякакви.
Благодаря много. Поздрави, Мишонка
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Re: Спермограма и изследвания
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2005, 18:20:16 pm »
Цитат на: Mishonka
Здравейте,
Може ли да обясните защо да не приемам МА като вариант? Мисля, че моята лекуваща лекарка ми беше споменала точно там. Винаги ли вариантите на частно са най-ефективни и достоверни? Бих искала ако мога така или иначе съм редовен данъкоплатец, държавата да покрие някои разноски.

първо, не е МА (Медицинска академия), а МД (Майчин дом). Твоята лекуваща лекарка, повярвай ми, знае много по-малко от нас тук за спермограмите. Защо не там ли? Защото а) имаме доказано много случаи на фалшиво нормални спермограми от там, които са утрепали години на двойките да търсят проблем другаде, и б) защото там спермограмите не се правят от специалист-ембриолог. За спермограмите няма значение частно/държавно, тъй като те не се покриват от касата и си ги плащате от джоба независимо къде се правят, а цената е еднаква навсякъде. И нещо друго ще ти кажа - може да си колкото искаш редовен данъкоплатец, но по-добре дай 5 лева повече за качествено изследване, вместо лаборант Станиславов в МД да ти напраска един фалшив резултат и да се чудиш после защо не става (примерно казвам, дано да нямате проблем при мъжа!)

Цитат на: Mishonka
Сега след като имам проходима тръба, но съпруга ми не е правил спермограма, не е ли редно той да направи?
Лекарят каза да опитваме упорито за бебе и ако до 6 месеца не стане, ще трябва инвитро. Нещо друго не трябва ли да се прави? Започвам да се съмнявам в лекуващия ми лекар..
На някой позната ли му е тази случка? Приемам съвети всякакви.

да, Мишонка, при изследванията на проблемно забременяващата двойка ВИНАГИ СЕ ПОЧВА С МЪЖА! защо? защото става бързо, лесно и евтино, а разкрива причината в над 50% от случаите. да, редно е мъжът ти да си направи спермограма.
ако лекуващият ти лекар ти е казал, че сте за инвитро, без да е проверил поне спермограмата на мъжа ти, без да е проследил дали овулираш, без да ти е изследвал репродуктивните хормони - този човек е за бой, глад и стригане!
позната ни е тази случка, не си първата, която е попаднала на "специалист". това става, защото, за съжаление, специалистите по стерилитет са малко, а останалите гинеколози в огромната си част няма доблестта да си признаят, че не разбират от стерилитет и вместо да помогнат - вредят.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Спермограма - къде?
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2005, 18:30:02 pm »
Jam, много добре си го написала! :good_post:
*
Спермограма - къде?
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2005, 18:39:38 pm »
jam  :balk_47:
*

Anonymous

Спермограма - къде?
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2005, 21:47:26 pm »
Здравей Jam,
Благодаря за отговора. Логично е, погледнато отстрани.
Бихте ли ме насочили към лекар-специалист по стерилитет. Наистина не зная към кого да се обърна. Объркана съм и вече повече от 4 години не мога да забременея. Вече направих няколко сттъпки, но ми трябва лекар, който последователно и с разбиране да подходи към проблема ми.
Моля, помогнете! Препоръчайте ми лекар!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Спермограма - къде?
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2005, 03:35:52 am »
В клиниките по стерилитет всички са добри.
*
Спермограма - къде?
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2005, 08:48:33 am »
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Спермограма - къде?
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2005, 10:52:52 am »
Здравейте и от мен!И аз съм с молба да ме насочите към адекватна лаборатория,където партньора ми да си направи спермограма.Аз съм от Бургас и не съм наясно къде би било добре да направим изследването.Незнам защо моят лекар след като откри високия пролактин при мен,отложи спермограмата за по-късно.Все пак нещата нямат нищо общо.Затова моля вас да ме насочите към кого да се обърна.
*
Спермограма - къде?
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2005, 12:16:29 pm »
В Бургас ние специално ходим срещу входа на хотел Космос лабораторията, обаче да те предупредя там не правят морфология - нереално висока е винаги.
*

naiema

• 998
Спермограма - къде?
« Отговор #17 -: Ноември 29, 2005, 13:40:59 pm »
Току що и аз отскочих до лабораторията,която се намира зад х-л "Космос" и взех стерилен съд.Тя и тази пред х-л "Космос" са  клон на тази на ул."Републиканска".Смятам да направим спермограмата там , за да претръпне моят партньор и ако е необходимо ще отидем и до Варна.Понеже ще направим спермограмата без назначение от лекар,трябва ли нещо специално да изисквам да се изследва или е стандартно?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Спермограма - къде?
« Отговор #18 -: Ноември 29, 2005, 13:47:26 pm »
Стандартно.
*

naiema

• 998
Спермограма - къде?
« Отговор #19 -: Ноември 29, 2005, 14:53:13 pm »
Благодаря,Lali!