Здравейте, момичета!
Не пиша често, но пък чета редовно тук
Тъй като тази седмица ми предстои да ходя на гинеколог- уж трябваше да бъде профилактичен преглед, но от няколко дни имам кофти течение, ввроятно от многото антибиотици, които пих напоследък, изкарах гнойна ангина и други такива гадости...та, искам като отида, да поискам няколко неща от гинеколожката ми и именно с това са свързани въпросите ми, надявам се да ми помогнете с инфо, за да мога по-точно да формулирам питанията си към нея
1.цитонамазка
2.микробиология- секретът, който се взема, същият ли е като а цитонамазка или...?

Наложително ли е да се прави това изследване или това става по преценка на лекаря?
3. хламидия- какво изследване трябва да поискам: за антитела или за сегашна инфекция, IgG ili IgM. A какво е IgA ?
4.рубеола и токсоплазмоза- за тези изследвания отново ме интересува дали е нужно да се изследват антителата или...? И става ли с едно боцкане, или трябва повечко кръвчица
Май това е...като цяло, не че не мога да попитам гинеколожката, но предпочитам да съм подготвена предварително. Казвам това, защото тя е малко особена- последният път поисках цитонамазка, а тя каза че няма нужда, защото шийката е чиста

Сега може би ще трябва повече да настоявам...в крайна сметка аз си нося изследванията- в случая секрета- в лабораторията, така че не виждам какво я притеснява. Може и да е правя че не се налага цитонамазка, но според мен това е важно и се прави най-малкото за успокоение. Това е, момичета, дано не съм го написала много просташки, от доста време съм по форумите, много неща съм изчела, обаче някак си като ми дойде на главата е по-друго и ми изникват глупавите въпроси

Благодаря предварително