0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Имам няколко въпроса:)
« -: Ноември 19, 2005, 18:07:09 pm »
Здравейте, момичета!
Не пиша често, но пък чета редовно тук :)
Тъй като тази седмица ми предстои да ходя на гинеколог- уж трябваше да бъде профилактичен преглед, но от няколко дни имам кофти течение, ввроятно от многото антибиотици, които пих напоследък, изкарах гнойна ангина и други такива гадости...та, искам като отида, да поискам няколко неща от гинеколожката ми и именно с това са свързани въпросите ми, надявам се да ми помогнете с инфо, за да мога по-точно да формулирам питанията си към нея :oops:

1.цитонамазка
2.микробиология- секретът, който се взема, същият ли е като а цитонамазка или...? :oops:  Наложително ли е да се прави това изследване или това става по преценка на лекаря?
3. хламидия- какво изследване трябва да поискам: за антитела или за сегашна инфекция, IgG ili IgM. A какво е IgA ?
4.рубеола и токсоплазмоза- за тези изследвания отново ме интересува дали е нужно да се изследват антителата или...? И става ли с едно боцкане, или трябва повечко кръвчица :twisted:

Май това е...като цяло, не че не мога да попитам гинеколожката, но предпочитам да съм подготвена предварително. Казвам това, защото тя е малко особена- последният път поисках цитонамазка, а тя каза че няма нужда, защото шийката е чиста
 :?  Сега може би ще трябва повече да настоявам...в крайна сметка аз си нося изследванията- в случая секрета- в лабораторията, така че не виждам какво я притеснява. Може и да е правя че не се налага цитонамазка, но според мен това е важно и се прави най-малкото за успокоение. Това е, момичета, дано не съм го написала много просташки, от доста време съм по форумите, много неща съм изчела, обаче някак си като ми дойде на главата е по-друго и ми изникват глупавите въпроси :oops:  Благодаря предварително :P
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2005, 18:14:44 pm »
Цитонамазка и микро биология са две различни изследвания и дават различни отговори.
За другите изледвания стават с едно боцкане.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2005, 18:17:16 pm »
Първо микробиология и ако всичко е наред - тогава цитонамазка.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2005, 18:27:23 pm »
Както са ти отговорили цитонамазката и микробиологията са две различни неща. Могат да се вземат при един преглед. Микробиологията дава отговор на въпроса има ли патогенна флора. Може да бъде на цервикален или вагинален секрет. Микробиологията и цитонамазката за мен са наложителни, но някои доктори ги спестяват и аз незнам що. Хламидията - най-резултатен е PCR - DNK теста, който се взима като цитонамазка и микробиология но се търси жива хламидия във взетата проба от цервикса. За рубеола и токсоплазмоза се изследват антитела и стават с една манипулация.
*
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2005, 18:46:24 pm »
Цитат на: lady_11
най-резултатен е PCR - DNK тестаманипулация.

Да, аз също обмислях този вариант, защото вече съм правила кръвен тест. Сега виждам че на лабораторното изследване резултатите са от IgG- това антитела ли са?  :oops:

Благодаря на всички за светкавичните отговори :)
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2005, 19:05:59 pm »
ИгГ, ИгМ, ИгА, са все антитела
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]