Здравейте мили момичета!
Най-после мога с радост да споделя, че лапароскопията ми в Майчин дом мина успешно. И двете ми тръби пропускат.

Вече мисля с нетърпение за следващата стъпка - вътрематочната инсеминация, защого спермограмата на съпруга ми за съжаление не е добра

Имам няколко въпросчета, на които се надявам да получа отговор от вас...
-
Според вас следните резултати на двете спермограми какво показват: тежка форма на мъжки стерилитет или леки отклонения в сперматогенезата? - правени са на различни места: в Център по репр. медицина "София" и МД - София.
1. обем на еякулата - 2.8 мл
общ брой на сперматозоидите в еякулата: 235 200 000
обща подвижност - 64%, от които 46% с нормокинеза, 18% с хипокинеза и 36% с акинеза
нормокинетичните са 38 640 000 бр. на мл.а, а общия брой нормокинетични са 108 192 000
ДИАГНОЗА - астенозооспермия
втората
2. обем - 2 мл (реф. гр. 1.5 - 6 мл)
брой: 93 млн. (реф. - 40 - 120 млн)
подвижност: 30% добре подвижни (норм. над 60%), 10% - слабо подвижни и 60% - неподвижни
скорост: 10 микрона в сек.
ДИАГНОЗА - тератозооспермия
правени са с интервал от месец и половина...
-
има ли проблем при тези показания за вътрематочна инсеминация?? ако е така, дали можем да започнем веднага след като ми мине цикъла, на следващата (дай Боже) овулация?
- и последно, къде бихте препоръчали да направя инсето. Определено няма да е в МД, това го знам. Прерових сайтовете на клиниките, които ги има тук, но ме интересува да чуя мнение, тъй като не можах да направя заключение коя-все пак е най-подходяща като съотношение ефикасност:цена:компетентен персонал
извинявам се, ако е станало прекалено дълго...и благодаря предварително за съветите!!