0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем след проблем
« -: Ноември 18, 2005, 18:23:19 pm »
Здравейте момичета!
След едногодишно чакане започнах програма за откриване на причината все още да си нямам детенце. Днес ходих на ехограф и ми казаха че левият ми яйчник е много малък/25мм/. Другата седмица ще ми правят фоликуметрия и някакви тестове, които не ми обясниха какви точно. Моля ако някой знае какви са тези тестове да сподели!
Този месец ще пропуснем хормоните, защото получих кръвоизлив и казаха че не е редно.
Просто не ми върви и това е  :cry:
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Проблем след проблем
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2005, 13:08:38 pm »
Zdravei Tcveti.Mnogo dobre si napravila 4e si potarcila lekarska pomo6t sled edna godina.Tova e dobre.Ne se pritesnqvai,6te se opravqt ne6tata.Jelaq ti mnogo uspex!

Пиши на кирилица!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
Проблем след проблем
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2005, 14:41:56 pm »
Здравей Цветелина,
на въпросите не мога да ти отговоря, но искам да те успокоя да не се притеснява6 чак толкова. СледваЩия път раzпитай повече гинеколога си. 8O  
И дори и единият ти яйчник да е с намалени раzмери, то другият ти е нормален. Шансовете zа бебче са големи. Не се отчайвай! :)
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Проблем след проблем
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2005, 14:02:57 pm »
Здравей,Цвети!Гледай по-ведро на нещата.Не се отчайвай още от сега.Всички тук имаме проблеми в тази насока,но едни притеснения само влошават нещата.Знам го от собствен опит.Силното ми желание за дете обремени мен и близките ми.Денонощно мислех за това и какво - малко неща зависят от мен сега.Не съм лекар да си помогна.Усмихни се и давай напред.Стъпка ,по стъпка ще се открият проблемите и всичко ще се нареди след намесата на лекарите.Желая ти късмет!
*
Проблем след проблем
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2005, 14:10:29 pm »
Цвети, последният път бях на ехограф в Тина Киркова. Докторът каза, че левият ми яйчник е малко по-малък, но това не е причина за притеснение. Учудих се, защото досега никой не ми го беше казвал, а от сумати време ходя на прегледи. Явно не е нещо страшно  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Проблем след проблем
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2005, 14:27:31 pm »
Абе ако ти действа като успокоение сега ще ти дам размери на моя например десен яйчник
28/ 28 след 7 дни 37/24
на другия месец 40/30 след 7 дни 36/25
на по-следващия месец 33/22 след 7 дни 25/26

Какво ще кажеш :D Верно, че ме гледаше който доктор е на смяна!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Проблем след проблем
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2005, 21:23:45 pm »
Здравей, Цвети. Аз от две години и половина си боря за бебок и все още ходя по лекари. Не се отчайвай още отсега. Като начало трябва да си сегурна в лекаря, при който ходиш. Аз лично се боря толкова време точно поради факта, че не всеки е роден с призванието лекар. Затова първо се убеди, че наистина размерите на яечника ти са такива. След това разбери какви са последствията за организма ти от по-малък яечник. Провери си овулацията. Изпрати мъжа ти на спермограма. И чак след резултатите може да започнеш евентулно да се притесняваш.
За момента мога да ти кажа да не чакаш, а да действаш смело.
Когато имаш питанки или нужда от съвет, просто влез във форума и питай...всички ние сме тук за да си памагаме една на друга.
 :welcome:
Проблем след проблем
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2005, 23:03:19 pm »
Направена е спермограма - не особено добра. В петък започваме фоликуметрия и някакви тестове. :!:  :?:
Проблем след проблем
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2005, 00:29:30 am »
тези тестове може да са стандартните изследвания от рода на цитонамазка,микробиология,тест за хламидия....ей такива неща-това поне ми идва наум,след като казваш че няма да правиш сега хормоните.все пак питай лекаря следващия път че и на мен ми стана интересно какви са тия тестове.