0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #20 -: Ноември 30, 2007, 23:36:14 pm »
Да и мен много ме тревожи точно това. Значи промяна се получи след третия спонтанен. Не правих кюртаж, бях на естествено изчистване, от тогава /юни 2006/ до сега нищо не съм пила освен сиофор. И сега октомври месец смених сиофора с глюкофаж, започнах и л тироксин и вискалдикс за кръвното, но не мисля че някое от тях е виновно. А ако знаеш какво баташко клане беше след 1-я и 2-я, въпреки че бяха с кюртаж, защо така се получи направо се изумих. От едната крайност в другата, имам даже поставена диагноза хиперплазио ендометрио, а сега най-вероятно "липсу ендометрио". :lol:
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #21 -: Декември 01, 2007, 22:29:21 pm »
Мдааа, сега разбирам, че имаш проблеми със задстомашната и щитовидната жлеза. Извинявам се, че не съм ти прочела някои предишни постинги.  :oops:

По време на приема на Софор-а правила ли си УЗ, имаш ли идея от кога е проблема с дебелината на маточната лигавица? Преди Глюкофаж-а или след него? А проблем с щитовидната жлеза от кога имаш, от кога си на Л-тироксин?

Доста е сложно и не може да се твърди със сигурност, че тези препарати нямат никакво влияние, защото са хормонални, независимо че не са най-пряко свързани с репродуктивните органи. Жлезите с вътрешна секреция си влияят една на друга, понеже се контролират общо от хипоталамуса и после от хипофизата. Възможна е някаква компенсация.. може би не за постоянно, но просто да е нужно време, докато организмът се пренастрои към новата ситуация. Всъщност всичко е индивидуално, но е важно да си спомниш кой препарат кога е включен и това да се свърже с промените. Важно е също по каква причина са ти сменили лекарствата, какъв ефект си имала и имаш след приемите. Предполагам редовно си пускаш изследвания и успоредно с тях ходиш на УЗ. Ако не, препоръчвам ти да го правиш. Понякога само корекция на дозите е достатъчна, за да се балансира организма.

А казаха ли ти каква би могла да е причината за поредиците от аборти? Та ти явно нямаш проблем да забременяваш.

Миличка, съчувствам ти наистина... Аз съм само с един мисед февруари.., а още не съм се оправила напълно /психически/ от него. Но при мен проблемът е със забременяването - ето колко много време мина, а нищо на лице. :)
*
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #22 -: Декември 01, 2007, 23:16:42 pm »
По време на приема на Софор-а правила ли си УЗ, имаш ли идея от кога е проблема с дебелината на маточната лигавица? Преди Глюкофаж-а или след него? А проблем с щитовидната жлеза от кога имаш, от кога си на Л-тироксин?
Сиофора го взимах до предния месец - точно две години и през това време съм имала две стимулации, придружени с няколко фоликулометрии, така че мога да кажа че редовно съм гледана на УЗ. Аз и по напрад казах, че след третия спонтанен се получи промяна в цикъла, а от тогава до сега не съм правила нищо, не съм ходила на лекар, също и УЗ, бях си дала почивка. И предния месец вече се почувствах готова за нов опит и започнахме с изследванията. Първо ТАТ и МАТ, ИРИ, обременяване, гинекологичен. При тат и мат нямаше никакво раздвижване в ст-стите, но на УЗ на щитовидната излезнаха дискретни убразования, ИРИ-то беше доста над ст-стите, а обременяването в норма. Тогава се смени сиофора с глюкофажа и започнах да взимам л тироксина. Гинекологичния преглед е след 20 дни след започването на л тироксина, за толкова малко дни може ли да повлияе?
Днес ходих тук при нашия ендокринолог и той не беше съгласен, че имам изписан л тироскин без да имам проблеми с хормоните. Каза да се обадя на Тодорова и да обсъдим още веднъж нещата. Също така ми препоръча да увелича дозата на метформина от 2 на 3 хапчета дневно.
Днес имам някаква пародия на цикъл, във вторник ще пусна хормони да видим как са.

А казаха ли ти каква би могла да е причината за поредиците от аборти? Та ти явно нямаш проблем да забременяваш.
Последната теория беше, че проблема идва от моя мъж. Пуснахме SDI теста, резултата е отличен, при което всичките теорията отпадна и сега сме пак от начало, нищо със сигурност. Направиха ми на мен някакво изследване на кръвта, което така и не разбрах как се казва, и евентуално да се открие там проблем, но и той е добър. Остава да си мислим, че проблема е комплексен НК клетки + 3 ДНК фактора + метаболитен синдром + ендокринните проблеми.
А и ову на естествен цикъл просто нямам. Забременяване постигаме единствено със стимулация, но и това не може да е безконечно.

П.П. Сега си погледнах в какви ст-сти е била лигавицата назад във времето. Във втората фаза е била 12-16 мм, а през първата 6-9 мм. Даже видях, че едната бременност /двуплодна/ в 6 сед. е 9 мм, което ми се вижда твърде малко.
Ох, дано е нещо временно и за един месец да се нормализират нещата и другия да започваме.
*
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #23 -: Май 31, 2009, 20:50:06 pm »
Момичета,Може ли приемането на Естрофем  като хормонален препарат да забави идването на цикъла?
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #24 -: Май 31, 2009, 22:29:55 pm »
При мен Естрофема не оказа влияние на цикъла.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тънка лигaвица
« Отговор #25 -: Юни 01, 2009, 17:57:57 pm »
Момичета,Може ли приемането на Естрофем  като хормонален препарат да забави идването на цикъла?
И трябваше да отвориш тема отпреди 2,5 години за да зададеш въпрос, за който вече си пуснала цяла тема?!  8O Хайде малко по-сериозно. Да не говорим, че тази тема тук е за съвсем друг проблем.