0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #80 -: Май 27, 2011, 15:37:33 pm »
Благодая, hope-love,

Щом и ти мислиш като д-р Кацаров, че спермограмата е добра, поне съм спокойна, че нямаме мъжки фактор.Значи проблема е при  мен и трябва да го намерим. Притесняваше ме малкия процент 6% сперматозоиди с нормална морфология и многото поставени диагнози отдолу, но щом при вас положението е било подобно, се успокоих малко.защото аз бях започнала да мисля 4е и двамата имаме проблем.

Спермограмите на мъжа ми бяха с подобни параметри и заключението на лекаря в клиниката по стерилитет и на уролога беше категорично мъжки фактор. По-късно се откри варикоцеле. Две години и половина опити не доведоха до спонтанно забременяване. Имам и четири неуспешни инсеминации. След операция на варикоцелето и едногодишен курс на лечение с кломифен, мултивитамини и антиоксиданти, видяхме значително подобрение в броя и подвижността. Първият ми инвитро опит беше успешен.

С това не оспорвам мнението на д-р Кацаров, но ако всички параметри на спермограмата (брой, подвижност, морфология) са доста под долната граница, проблем има. Правете нужните изследвания и на вас самите, но не подценявайте мъжкия фактор, търсенето на причините за него и леченето му. Потърсете второ мнение - препоръчвам д-р Мели Даскалова.

Абсолютно! Нашата история е почти същата като на цигу. С 3-5% морфология и занижена подвижност като вашата, ние си бяхме с жив мъжки фактор. Също не споря с Кацаров, но и спермограма в Плевен бих повторила в София. Аз предпочитам Малинов за спермограмите - лично предпочитание.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #81 -: Май 27, 2011, 16:14:08 pm »
И аз като Зай и Цигу да кажа.Имаме 3 спермограми до момента, една в Плевен и две в различни клиники в София.Препоръчвам вашата да повторите в Надежда.И за мен това си е чист мъжки фактор.То и на нашата пише нормозооспермия, но с тези 4% морфология голяма нормозооспермия сме, нямам думи.Сега като ходя до клиниката ще разпитам защо сме с тази диагноза и с какво се различават критериите по Крюгер и на СЗО, че се оплетох, а и ако сме с мъжки фактор направо да подадем докумети за фонда.

Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #82 -: Май 28, 2011, 09:55:05 am »
Виждам, че някои от вас имат доста опит и познания в областта на мъжкия стерилитет. За това ме интересува мнението ви за следното:
При положение, че последно и д-р Персенска каза /въпреки лошата морфология/, че спермограмата е добра, а и след като при ин-витро на естествен цикъл имаше оплождане на единствената яйцеклетка /подчертавам - без икси/,смятате ли, че е нужно "да ровя" допълнително, да правим още консултации и евентуално - да търсим начин за подобряване на показателите на съпруга ми. Нормалната морфология е 11% по по Крюгер /при реф. стойност повече от 14 %/, по СЗО също е под нормата, но  нямам при мен изсдването, за да цитгирам точно. Подвижността при различните изслдевания варира все около и малко под долната граница /казано най-общо/.
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #83 -: Май 28, 2011, 14:29:21 pm »
hope-love, 11% по Крюгер въобще не е зле, а напротив :), а за мнението на д-р Персенска най-вероятно е имала предвид, че с параметри около долна граница и оплождане върши работа при процедурите във вашия случай.



Относно спермограмата на jina200 и аз бих я посъветвала да повтори спермограмата в друга клиника, освен това с тези параметри на долна граница, трябва да се търси причина....и ми е странно как д-р Кацаров така го е успокоил, тези мъже само това чакат...

Нашите спермограми варират под и около долна граница и сме с мъжки фактор.
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #84 -: Декември 01, 2011, 18:56:52 pm »
Здравейте!
Никога не съм си представяла, че ще се сблъскаме с такъв проблем! С мъжа ми правиме опити от няколко месеца, и въпреки че е рано, решихме да си пусне той една спергмограма ( за всеки случай)!
И за наш ужас от обикновенна спермограма излезна диагноза :Asthenoteratozoospermia /Hypervolemia
Изследването е правено в клиниката на др Щерев, ето и данните:
Има ли някаква възможност за подобряване на показателите, и колко време ще е необходими, и изобщо какви са шансовете да имаме детенце????

Въздържание: 6дни
Обем:8,5ml
втечняване :пълно , визкозитет - нормален, pH:7.5, температура : 37
Статични:41,1%
непрогресивни:33,1%
Прогресивни:25,8%
Бързи:21,6%
Средни:17,4%
Бавни:19,9%
Статични:41,1%
Хиперактивни 1,3%
Концентрация:25,9 млн. за милилитър
219,8 млн в целия еякулат
Тип A-5.5%
Тип B-20.3%
Тип C-33.1%
Тип D-41.1%
curvilinear velocity 33.7
Straight velocity 12.5
Average path velocity 19.7
round cells 8.5
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #85 -: Декември 01, 2011, 19:13:34 pm »
Първоначалният ти шок е естествен, но не страдай дълго - разрешение има, въпрос на време е да го намерите.
Само от една спермограма не може да се постави диагноза. Ще повторите изследването, ще видите и тогава резултата и ще добиете по-ясна представа.
Най-добре спермограмата да е разширена, за да видите и морфологията как е.
Добре е, че правите изследванията в специализирана клиника, не в лаборатория.

Въздържанието е дълго, може то да влияе зле на подвижността. Препоръчват се максимум пет дни, най-добре 2-3.
Броят не е никак зле, при нас беше в пъти по-нисък.
Успех!
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #86 -: Декември 01, 2011, 20:12:06 pm »
Успокойте се, направете нова спермограма при въздържание между 3-5 дни и разширена по Крюгер.Подвижността се влияе от приема на добавки.Важна в случая е морфологията.

Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #87 -: Декември 03, 2011, 23:57:43 pm »
Благодаря ви за отговорите!
Събирам инфо за добър лекар, с който да се консултираме по този въпрос.
Имаме запазен час при д-р Йосиф Димитров. Днес ми похвалиха и Ватев. На моя позната мъжа и е бил с по нисък % качествени сперматозоиди, но след кратко лечение имат успешна инсеминация, и резултата е прекрасно момиченце! Както и да е, като написах името му тук във форума, и излезнаха доста негативни мнения.Доста объркващо!
Моля ви кажете някакви отзиви за Й.Д.
Благодаря ви предварително!
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #88 -: Декември 04, 2011, 00:30:54 am »
Atlantida, кажи за кой град става на въпрос, макар че читавите лекари за мъже се броят на пръстите на едната ръка, аз лично препоръчвам д-р Кацаров от София и д-р Даскалова от Пловдив.Страхотни специалисти и хора.И направете спермограма в клиника по стерилитет с морфология по Крюгер, защото при който и да отидете с тази ще ви иска и морфология.

*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #89 -: Декември 04, 2011, 01:25:53 am »
Атлантида, маги има предвид, че първо трябва да потърсите причините за лошите резултати на мъжа ти, а после да пристъпвате към процедури като ин витро.
Доколкото разбирам става въпрос за София.

Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #90 -: Декември 04, 2011, 13:08:03 pm »
До ]magi_st i blue_sky:
момичета благодаря ви за бързите отговори. Става дума за град София. Ние със сигурност ще пуснем разширена  спермограма , идеата ми беше, за добър лекар за консултации, все пак да започнем от някъде. Но определено сте прави без морфология по Крюгер, нищо не може да се коментира..така че ще действаме! Като имам резултат от втората спермограма ще пиша отново!
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #91 -: Декември 04, 2011, 13:18:53 pm »
атлантида, май не се изразих съвсем точно. Трябва да се насочите към андролог, който да търси причините за влошените показатели на мъжа ти, а не директно към гинеколог, който да прави ин витро. Това имаше предвид маги.  :)

*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #92 -: Декември 04, 2011, 19:49:17 pm »
Абсолютно blue_sky ме е разбрала правилно.Направете разширена спермограма по Крюгер, отидете при д-р Кацаров например, за да ви каже какви точно са проблемите при мъжа и дали са разрешими и чак тогава мислете за ин витро.

Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #93 -: Декември 05, 2011, 12:22:46 pm »
До blue_sky и magi_st:
Благодаря ви отново, рабрах ви правилно: ние така смятаме да направим, пускаме морфологията и с резултатите отиваме при андролог,за да назначи евентуално лечение.
Аз също не искам да стигам до ин витро и икси (това е последния ни вариант), и много се надявам с добре подбирани храни, витамини, добавки, бабини зъби, орехи, мед да имаме положителна промяна в показателите.  Ще пиша като имаме резултат :)
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #94 -: Декември 05, 2011, 13:49:30 pm »
Атлантида, не те съветвам да ходите при д-р Йосиф Димитров.Не мисля, че ще бъде полезен на този етап за вашия проблем. Той бърза да пристъпи към ин-витро и при най-малката индикация за проблем при мъжа или жената. Той е от лекарите, които "не губят време" с изследвания,консултации с други специалисти и пр. А доколкото разбира твоята нагласа е точно обратната.Успех!
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 13:51:10 pm от hope-love »
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #95 -: Декември 05, 2011, 16:05:38 pm »
Днес отмених часа при д-р Йосиф Димитров, защото няма смисъл да ходя при него поне на този етап. А и още повече искам да пробваме по нормалния път.. и ако няма ефект, тогава...
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #96 -: Декември 07, 2011, 11:49:52 am »
Мисля, че добре си направила. Продължете с изследванията и консултациите относно мъжкия фактор, пък тогава...късмет.
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #97 -: Декември 07, 2011, 15:40:58 pm »
Момичета днес мъжа ми беше при доктор - уролог. Има много голяма разширена вена и от там идва проблема с намаления брой качествени подвижни сперматозоиди. Докторът му каза, че трябва да се оперира задължително,има няколко месеца възстановителен период, и показателите би трябвало да се нормализират. Ще насрочат операция за януари месец. Ние пак ще си действаме за бебенце, пък когато стане....
*
Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #98 -: Декември 07, 2011, 15:48:03 pm »
Да варикоцелето е много често срещано при мъжете.Имайте в предвид, че не при всички се подобряват показателите.
« Последна редакция: Декември 07, 2011, 15:55:07 pm от magi_st »

Re: Asthenoteratozoospermia
« Отговор #99 -: Декември 07, 2011, 16:21:10 pm »
Докторът е казал, че дори сега не са толкова трагични като резултати. Но трябва да се направи операция! Спред него после всичко
е бъде ок!