0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
антиовариални антитела - къде?
« -: Ноември 08, 2005, 14:34:00 pm »
Здравейте момичета, някой знае ли къде в София може да се направи надежден и верен тест за антиовариални антитела?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #1 -: Ноември 08, 2005, 14:51:55 pm »
Грейси, и аз се интересувам от отговора.
За такива незабременявали като нас, освен антиспермални антитела, само антиовариални ли се препоръчват? Ако си проучила, де.

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2005, 15:34:14 pm »
Фреши, д-р Конова ми каза за антиовариалните /там правят антиспермални във всичките им разновидности, но не и антиовариални/. Ние с мъжа ми дадохме кръв за антиспермални, хламидии и за мен два хормона на щитовидната жлеза плюс ТАТ и МАТ. Сега чакаме резултати. Освен това тя препоръча четири генетични теста при доц Кременски, които мислим също да направим.
Доц. Конова е много фина жена, внимателен и съвестен лекар. Съветвам те да отидете ако не сте правили тези изследвания и ако не сполучите този път /дай боже да е успешна инсето  и да не ви се наложи, искрено го пожелавам :D /.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2005, 15:59:56 pm »
Аз правих миналата седмица антиовариални и анти зона пелуцида при Владимиров. Стават за ден-два.

*
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2005, 16:33:29 pm »
Виа, а там дали ги правят в тяхната лаборатория или ги носят някъде?

« Отговор #5 -: Ноември 08, 2005, 16:35:17 pm »
Аз правих антиовариални в Бодимед. Правят ги в Германия. Другото място доколкото знам е в лабораторията  за имунологични изследвания на д-р Генов
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2005, 16:49:23 pm »
От Бодимед не съм никак доволна от антиспермалните антитела - и тях ги пращат в Германия.

Грейси, сериозно си го мисля да потърсим контакт с Конова. То всъщност антиспермални като сме правили, тези хормони на щитовидната и ТАТ и МАТ мога да ги направя и тук, предполагам? От друга страна пък там лабораторията е изпитана...

За генетичните - не знаех, че ги препоръчват на незабременявали. Зависят ли от фамилна обремененост с някакви болести и каква информация ще дадат?

Грейси, а какви видове антиспермални антитела правят в Плевен - ако имаш имената на тестовете, би ли ми ги написала?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2005, 16:58:52 pm »
Като получа резултатите от изследванията ще ти пиша подробно имената, че сега няма да съм съвсем точна. Хормоните на щитовидната жлеза естествено можеш и в София да направиш, аз реших да бъде там, за да не се разхождам и да търся къде да ги правя в София. Само обърни внимание, че обикновено не се изписвали за изследване ТАТ и МАТ, а доц.Конова каза, че са много важни и да си искаш да ти ги изследват /те обаче не се покривали от здравната каса/. За генетичните каза, че също са важни, честно не знам каква информация точно ще дадат /ще се консултираме с доц.Кременски/, но ще ги направим при всички случаи. Говорихме си с доц.Конова, че както сме се запътили към ин витро тези неща трябва да сме ги изяснили предварително, за да си увеличим шансовете за успех. Междувременно докато чакаме лятото /когато евентуално ще го правим/ тя ми препоръча да си направя лапароскопия. Това е общо взето.

*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2005, 20:05:09 pm »
Grace, не знам дали ги правят в тяхната лаборатория. Знам само, че станаха готови на следващия ден?! (друг е въпроса, че аз се обадих чак след три дни). И аз бях при доц. Конова, но съжалявам, че не направих и антиспермални при нея.
Фреш, в бланката от лабораторията пише антиспермални антитела/ съпруг и само антиспермални антитела.
 Сега пък МАТ ми е леко повишен и се чудя дали ще е проблем.....

« Отговор #9 -: Ноември 09, 2005, 09:20:02 am »
Грейси, благодаря ти, ще сте ни много полезни с вашия опит. А предварително беше ли взела някакви направления от личния лекар и какви - за щитовидната нали се поемат от касата?
За другите работи какви пари платихте?
И въобще ако идваш на срещата в петък/събота да те разпитам по-подробно - работно време и пр. Ако не ще те разпитвам тук :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2005, 09:50:25 am »
Последно май за петък ще е срещата. Мисля да идвам   :D . Да, щитовидната /без ТАТ и МАТ/ се покрива от касата. След като обсъдихме с доц. Конова какво точно трябва да се направи тя каза кое е по касата и кое не. Направленията от личния ще ги изпратя по късно. Едно направление за медико-диагностична дейност /за антителата/ и едно талонче от ендокринолог за хормоните на щитовидната жлеза. Д-р Конова каза, че ще ми напише какви точно да са направленията и кодовете на изследванията, за да кажа на личната точно какво искам. Междувременно изследванията се правят  :D , тези работи си ги уреждаш по-късно. За всичко общо платихме 165 лв. за мен и мъжа ми плюс хламидии плюс два хормона на щ.жл. плюс ТАТ и МАТ.

« Отговор #11 -: Ноември 09, 2005, 11:19:33 am »
Грейси, много си ценна с инфото :D
Хайде на срещата пак ще те питам и ще си запиша какво-що :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #12 -: Ноември 09, 2005, 11:31:55 am »
оф, що не прави малко турнета доц. Конова. Да отскача отвреме на време до Пловдив поне. Че тва Плевена много далече.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #13 -: Ноември 09, 2005, 13:38:45 pm »
Цитат на: wassilena
оф, що не прави малко турнета доц. Конова.

:lol:  :lol:  :lol:
Благодаря ти, Бени!