0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

 Момичета , въпроса ми е конкретен. Преди не е имал мъжът ми , такива резултати. Появеха се след 3-мес прием на Харвест. Как да се справим с тях?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Наличието на епителни клетки в еякулата говори за възпалителен (инфекциозен) процес.
Появата на антиспермални антитела се дължи на нарушаване на кръвно-тестисната бариера (тази, която при здрав мъж не позволява на имунните клетки да имат досег със сперматозоидите, да ги разпознават като мишени и да се изработват антитела срещу тях).
Има няколко причини за нарушаване на тази бариера - инфекция, травма или операция в областта на тестисите и около тях, торзия на тестиса, крипторхизъм, биопсия на тестиса, вродена агенезия на семепроводите, тумор на тестиса, варикоцеле, както и някои общи заболявания.

Аз си написах мнението относно вашия проблем още преди време и то продължава да е същото и сега - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12&topic=14048.msg243477#msg243477


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
 Мели , благодаря ти много !  Ще вземем предвид казаното от тебе  и ще търсим не само специализирана , но и компетентна помощ! :youwoman:
 Прегледа ни при д-р Кацаров мина като той не откри никакви проблеми. Имахме съмнение за варикоцеле , но то не се потвърди :lol:.Док ни прати да изследваме кръв за хламидия и резултатът е отрицателен като се има предвид, че моите изследвания показаха , че съм имала в миналото (нелекувана), а сега нямам. Също при новите изследвания отново излязоха 2 -3 левкоцити на поле и епителни клетки.Какво да изследваме още , за да разберем кое ги предизвиква?