0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #20 -: Юни 03, 2009, 17:25:06 pm »
След трансфера само лежах,нищо не правих и резултата беше положителен.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #21 -: Юни 03, 2009, 20:51:55 pm »
След трансфера лежах само половин ден (деня на трансфера).От следващия ден не съм променяла нищо в ежедневието си. Пиех си кафето сутрин, разхождах се по много, карах кола, простирах, чистих, разхождах си кучето, което не е малко и си ме дърпа:)Дори си плевих трева на вилата, че и малко с машинката подстригвах:) (някои неща са тайна от приятели и близки :wink:)
Правех всичко малко по-внимателно но си бях казала, че няма да се вглеждам в себе си:) Теста ми беше положителен и до момента не съм имала проблеми. Дай Боже така и да остане.
*
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #22 -: Юни 08, 2009, 15:13:56 pm »
След трансфера лежах една седмица.Теста ми беше положителен но уви след това ембрионите са спрели да се развиват. :(
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #23 -: Юни 08, 2009, 15:49:53 pm »
Изобщо не съм лежала,всичко си беше по старому,просто бях по-внимателна към всичко което правех и не си давах зор,а по-бавничко вършех дадена дейност.
Имах положителен тест,плодно сакче с точица в него,но за жалост всичко приключи в 8 гс.с кюретаж.

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #24 -: Юни 09, 2009, 00:51:42 am »
аз си почивах доволно със книжки и филми, пазех се максимално, но теста беше отрицателен. следващия път няма да променям начина на живот, просто ще почивам ден или два след трансфера и след това ще внимавам повече.  :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #25 -: Юни 09, 2009, 01:48:44 am »
То и аз като Жоли и двата пъти лежах по цел ден,  :balk_119: и се ровех във Форума,отвреме на време  :balk_172: ,хвърлях по едно око на някой сериал и  :eating:
Ама той мъжа ми ме караше така да правя,той е виновен,викаше ми:
"Лежи,че да не изпаднат бебетата" :lol: :lol: :lol:
Следващият път изобщо няма да го слушам и ще си я карам както аз си знам!
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #26 -: Юни 09, 2009, 02:26:20 am »
Пробвала съм и двата варианта/лежане и обичаен начин на живот/.Резултат-отрицателен.За тртия опит си знам, че ще си живея както обикновено, а каквото е писано, ще се случи, независимо от мен и от това, което правя или не правя.
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #27 -: Юни 10, 2009, 16:33:06 pm »
Аз в единствения си опит стана така, че опитах и от двата варианта поведение.
Първоначално след трансфера се тръшнах основно да лежа. Беше август и не ми се мърдаше от вкъщи. Само до кафето до нас излизахме за по час с мъжа ми. По някое време започна много да ме боли корема като ПМС и тотално лежах, просто защото ме болеше. На 12-тия ден напарвихме тест, както съм писала и преди отрицателен. Спрях лекарствата и го ударих на живот в очакване на мензиса. Лудо каране с колата, пътешествия по горски пътеки, спускания и т.н. ама не би, не идваше и не идваше. В последствие се оказах бременна и намалих темпото.
Трудно ми е да кажа какво е добре да се прави след трансфер. За себе си бях решила да почивам за да не се обвинявам после, че ако се бях пазила и прочее глупости.
Ако е здрава бременността и планински преход няма да й попречи.
Дай Боже всички момичета да имат такива!
« Последна редакция: Юни 10, 2009, 16:39:04 pm от *vera »
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #28 -: Юни 26, 2009, 17:34:11 pm »
Аз си взех една седмица отпуска, през която само лежах, четях форумите и се изнервях.
След което си тръгнах на работа, като не се натоварвах физически с нищо, но моята работа е пред компютър, не съм се глезила, само вкъщи гледах да върша всичко бавно.Не внимавах много с храната, а може би трябваше, без пастети, недосварени млека и меса, за това ТРЯБВА да се внимава доста.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #29 -: Август 05, 2009, 11:06:37 am »
След този трансфер реших да си живея както обикновено: ходя на работа (пред компютър); готвя; подреждам неща вкъщи, но без прахосмукачка; легените с прането ги носи милото; и такива нещица...не вдигам повече от 5 кг; не се товаря с градинска работа; повече книжки си чета и по форумите вися...Не ми се ходи на работа, но ходя, за да минава времето. След предните два трансфера си почивах и лежах вкъщи, отрицателни резултати.
След всеки трансфер  :eating: и все по-страшни резултати на кантара :scale:  osi_12
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #30 -: Октомври 30, 2009, 16:30:48 pm »
Старичка е темата, но да я пораздвижим  :wink:. Аз реших, че ще си почивам вкъщи. По принцип обичам да мързелувам и нищо да не правя  :oops:. Филмчета, книжки, интернет. Определено така се чувствам по-спокойна. Ако бях ходила на работа, нищо че е ненатоварваща и спокойна, нямаше да ми е добре. А и честно казано малко ме хвана шубе от всичик тези вируси дето вилнеят навън.
Забелязвам, обаче че повечето момичета по-нагоре са споделили, че по-добре е да не се лежи прекалено много. Още малко и ще споделя при мен това прекалено спокойствие и почивка как са се отразили.
Иначе от домакинската работа нищо не съм изключила, даже и с прахосмукачката действам.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #31 -: Ноември 05, 2009, 14:58:20 pm »
Освен че не вдигам тежки предмети (разбирай пазарски чанти) нищо друго специално не правя.
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #32 -: Ноември 05, 2009, 15:32:51 pm »
Ами при мен пълната почивка и спокойствие не дадоха резултат  :(. Така че, живот и здраве, следващия път няма да правя така. Ще си ходя на работа, ще си живея както преди. И да се обвинявам сега, няма смисъл. Имах много надежди и всичко просто се срина...
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #33 -: Ноември 28, 2009, 16:02:08 pm »
И при трите ми опита съм лежала до датата на теста и трите са отрицателни. Извода за мен, че от много лежане полза няма. Живот и здраве следващия път няма да е така, просто няма да се натоварвам физически.
*
след инвитро трансфера
« Отговор #34 -: Януари 24, 2010, 20:28:41 pm »
Здравейте момичета,аз съм нова тук и ако се повтаря темата моля да ме извините.
*

    megsun

  • *
  • 32
  • Impossible is Nothing
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #35 -: Януари 25, 2010, 11:56:31 am »
Аз съм за това да се прави всичко, което те прави щастлива. За мен това е пълноценен живот, като изключим секс, фитнес и всякакви тежести и напъване - да ги оставим за след раждането :wink:
 Аз шофирах след трансфера от Варна до Бургас, почивах един-два дни и после походих на работа докато ми разрешаваха лекарите :)
На всички чакащи теста УСПЕХ и Нека силата да бъде с вас!
*
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #36 -: Януари 25, 2010, 16:56:20 pm »
След трансфера трябваше да пътувам с кола 1,5 часа, докато се приберем. Лежах в колата. След това не съм се пазила, вършех си всичко у нас - цялата домакинска работа. Даже и тежки неща съм вдигала. Изобщо не съм се замисляла за това какво трябва, и какво не трябва да правя.
То, нали знаете - ако има да си става,ще си стане!
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #37 -: Януари 26, 2010, 18:42:53 pm »
Пробвала съм всичко (без екстремни ситуации, разбира се) - от почти пълна почивка до почти никаква промяна в ежедневието. Разбира се изключваме от програмата вдигане на тежко (над 3-4 кг), минаване с прахосмукачка, тежки физически натоварвания, басейни и претопляния, като сауна например. Случвало ми се е да съм подложена на силен стрес в работата след трансфер (опитът беше неуспешен точно тогава, но не е сигурно дали това е причината). Случвало ми се е да ходя в командировка между трансфер и тест, в чужбина, със самолет и произтичащото от това търкаляне на куфари (единият път тестът беше отрицателен, вторият път - положителен). Случвало ми се е времето да мине без инциденти и пак да имам отрицателен тест. Всичко е индивидуално и според мен единствено трябва да се избягват наистина вредните неща, като изброените по-горе + разбира се алкохол, цигари, наркотици и др. под. Сексът, за съжаление, също е препоръчително да се спре поне до преглед и консултация с лекар. Това мога да споделя като лично мнение и опит.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #38 -: Януари 26, 2010, 19:05:30 pm »
При всичките си досегашни опити, не съм почивала нито преди, нито след трансфера.  :( Така се е случвало, работата ми е такава, а и аз съм патка - и с болнични, и без - пак си ходех на работа.  :( Имала съм както положителни, така и отрицателни резултати. Но, сега си обещавам, че ако стигна до трансфер, ще оставя на заден план всичко останало. Ще замина някъде, или ще си седя в къщи, но ще мързелувам, ще чета книги, ще гледам телевизия, ще правя всичко, което обичам и за което не ми остава време друг път. Мисля, че трябва да имам предвид хилядите левове, които влагам в процедурата, многото надежда и не на последно място - голямата си възраст. Така, че всеки решава за себе си, според обстоятелствата.
И дано, независимо от начина на живот след трансфера, резултатите да бъдат само положителни!

Re: Начин на живот след ембриотрансфер
« Отговор #39 -: Януари 26, 2010, 20:29:37 pm »
Но, сега си обещавам, че ако стигна до трансфер, ще оставя на заден план всичко останало. Ще замина някъде, или ще си седя в къщи, но ще мързелувам, ще чета книги, ще гледам телевизия, ще правя всичко, което обичам и за което не ми остава време друг път.


И да не си забравиш обещанието  :lol:
Ще ти го напомня!

Аз пък съм едно таково "животно", че май трябва да не ходя на работа, за да се сещам, че не трябва да вдигам тежко и като цяло да не се преуморявам и да съм готова да правя всичко, което и ми влиза и не ми влиза в задълженията  :oops:
Та и аз си имам опити с лежане /не точно лежане, а стоене в къщи/ и с ходене на работа. Но при мен така се получава, че когато съм си била в къщи - тогава тестовете са били положителни!
Не искам да насочвам и другите към това, но просто, ако сте прекалено "дейни" - по-добре се отдайте на заслужена почивка  :lol:
Но пък далеч съм от мисълта по цял ден да лежите  :wink: Вършете си домакинската работа и се радвайте на предстоящото  :lol: