0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Различно тълкуване на спермограма?
« -: Ноември 06, 2007, 09:40:52 am »
Искам да ви питам, възможно ли е за една и съща спермограма, видяна от двама доктори – да има две различни тълкувания? На мястото където е направена (клиника “Надежда”), доктора я тълкува като “не е отлична, но няма нищо обезпокоително”, а в друга клиника (Щерев), където ходих аз на преглед, лекарката като я видя каза “много е лоша”. Възможно ли е само защото лекарката видя бланката на другата клиника, да казва, че резултата е много лош и трябва да се направи пак – в тяхната клиника?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Различно тълкуване на спермограма?
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2007, 10:02:02 am »
Не може да се тълкува по различен начин- за това има критериина СЗО за показателите на спермограмата, ако ги напишеш тук, ще можем да коментираме върху тях, като хора преминали през тези неща. И да- нормално е да искат при тях да се направи нова спермограма, мисля че трябва да решиш къде точно да продължиш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Различно тълкуване на спермограма?
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2007, 10:15:01 am »
Само да допълня Мини - д-р Стаменов е много пестелив на добри думи относно спермограмите. :wink:
Дай ни резултатите да помъдруваме заедно над тях.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Различно тълкуване на спермограма?
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2007, 10:48:19 am »
За съжаление самото изследване в момента не е в мен, а вкъщи и ще цитирам по памет:
подвижност
нормокинеза:15%
хипокинеза:30%
акинеза:55%
Утре мога да ви дам пълните резултати
Доколкото разгледах други резултати от форума, виждам че ние сме много зле май..., чудя се защо тогава онзи доктор от "Надежда" – е казал че нямаме проблем?!
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 11:07:26 am от Vickson »