0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

колко още трябва да се чака?
« -: Октомври 24, 2007, 13:24:57 pm »
Здравейте,това е първата ми тема тук,искам и аз да ви разкажа моята история!Забременях май месец,детето не беше планувано,но беше желано,въпреки големия шок,аз и приятеля ми бяхме много щастливи.Преди още да бъда сигурна че съм бременна,отидох на лекар да потвърди съмненията,бях със 10 дневно закъснение и бях сигурна че съм бременна,но когато отидох на лекар лекарката каза че не вижда нищо и въпреки че и споделих че имам съмнения че съм бременна тя ми изписа антибиотика Dalacin,защото като ме преглежда каза че май съм имала възпаление на яйчника и затова ми закъснявало,та изписа ми Далацин и Оргаметрил за предизвикване на цикъла,аз естествено повярвах на неината диагноза все пак е лекар.След като минаха още 13 дни и не ми дойде аз и се обадих и тя ми каза да си купя тест,теста се оказа положителен,попитах я дали ще навреди на бебето това че изпих 3 опаковки антибиотик,но тя каза че няма проблем,всичко след това беше наред,бяхме щастливи,след време видяхме пулса на бебето и бяхме на седмото небе,докато един ден не отидох на предглед и доктора не ми каза че детето няма сърдечни тонове,бях принудена да направя аборт защото детето било мъртво,направиха ми кюртаж на 08.08.2007 бях в края на 3 месец и го преживях ужасно трудно,крепи ме единствено мисълта за ново бебче,но незнам колко още да чакам,страх ме е да не се повтори всичко и отново да не изживея същия кошмар!
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 13:27:29 pm от Buba_87 »
*

    motoneti

  • *
  • 47
  • Красавеца на мама!
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2007, 15:43:21 pm »
Док ще ти каже най точно ,но от мен съвет поне три цикъла да минат и след това един ехограф.
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2007, 15:54:26 pm »
Здравей и много съжалявам за това което си преживяла.Искрено ти съчувствам.Лекарите съветват след спонтанен аборт,да пристъпиш към опити за бебче след като си физически и психически готова.Обикновено 2/3 цикъла са достатъчни,що се отнася до физическото ти състояние.Естествено,трябва да се консултираш с лекар,и то с лекар,на когото имаш пълно доверие.Относно психическото ти състояние,ти сама ще прецениш кога можеш да пристъпиш към нов опит.Може би когато раната заздравее и се поуспокоиш.Засега си почивай.Съветвам те да потърсиш причината за аборта,за да може ако има проблем,да опиташ да го отстраниш преди следващо забременяване.Порови и тук из форума.За съжаление ще намериш много истории,подобни на твоята,но поне ще си малко по/информирана.
Желая ти много успех,бързо възстановяване,и здраво и хубаво бебенце на финала.
Поздрави.
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2007, 16:10:00 pm »
Благодаря ви много за прекрасните пожелания,нека да ви се връщат и да имате най-прекрасните бебета на света.Аз си намерих добър гинеколког на който мисля че мога да имам доверие,а и след случилото, научих доста полезни неща от този сайт които много ще ми помогнат за вбъдеще.Още веднъж ви благодаря за хубавите думи и за подкрепата! :)
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2007, 19:41:33 pm »
Стискам палци мила за тебе. Сигурна съм че от този сайт ще научиш страшно много и в бъдеще самата ти ще си по-предпазлива преди да направиш каквото и да било.
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2007, 20:09:45 pm »
Здравейте, искам и аз да споделя за преживяната болка. В 16 г.с. получих контракции и обилно кървене, постъпих веднага в болница / тина киркова /, там спряха контракциите, но кървенето остана. на следващия ден ми казаха, че бебето е добре и ми казаха да си купя някаква инжекция за де се спре и кървенето. След нея отново получих контракции и за съжаление не успяха да ми помогнат. Загубих бебето.
Лекарите там ми казаха, че трябва да чакам най-малко 6 месеца и след това да правя нови опити.
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 13:27:15 pm »
ЗДРАВЕЙ РОЗАНА!
СЪЧУВСТВАМ ТИ СЪРДЕЧНО, БЯХ НА ТВОЕТО МЯСТО В 16.гс.КОШМАРЪТ Е НЕОПИСУЕМ.АЗ ИЗЧАКАХ ПЪРВИЯ МИ НОРМАЛЕН ЦИКЪЛ СЛЕД КОЕТО, ОЩЕ 2 НО ВЕЧЕ РЕГУЛИРАНИ С ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ. СЛЕД КОЕТО ВЕДНАГА ЗАБРЕМЕНЯХ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАДОСТТА МИ НЕ БЕШЕ ЗА ДЪЛГО.ПРОКЪРВИХ И СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ЛЕЖЕНЕ, МИ НАПРАВИХА ПАК КЮРЕТАЖ.ТОВА БЕШЕ НА 23.10.ОТНОВО ПИЯ ПРОТИВОЗ.ЗАЩОТО ТАКА ЦИКЪЛА МИ Е ПО КЪС, А И ПО ПРИНЦИП МИ Е НЕРЕДОВЕН.СЕГА СЪМ НА 2-РАТА ОПАКОВКА И СМЯТАМ ДАЖЕ ДА ГИ СПРА ПО РАНО НА 19СТОТО ХАПЧЕ, И ОТНОВО ДА ПОДНОВИМ ОПИТИТЕ! НАПРАВИХ СИ ВСИЧКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ОСВЕН ГЕНЕТИЧНИ,КОЕТО ТЕ СЪВЕТВАМ И ТИ ДА НАПРАВИШ ЗА ДА СИ СПОКОЙНА.ОСВЕН ИМУНОЛОГИЧНИ, МИКРОБИОЛОГИЧНИ, ИНФЕКЦИОЗНИ, СИ НАПРАВИ ОБЕЗАТЕЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЦИТОМЕГАЛОВИРУС.ТОЙ ИМА 2 ФОРМИ, АКТИВНА И ВРОДЕНА ИЛИ ПРЕКАРАНА ИНФЕКЦИЯ.АКО ПРИ БРЕМЕННОСТТА СИ Я ПРЕКАРАЛА Е ОПАСНО И МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНА, ИНАЧЕ АКО СИ САМО НОСИТЕЛ НЯМА СТРАШНО.ТОВА МАЛКО ЛЕКАРИ ГО СПОМЕНАВАТ А Е ВАЖНО! ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ И НЕ ЧАКАЙ ПО ВЕЧЕ ОТ 2 МЕСЕЦА,АКО СИ ГОТОВА ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ! КАКТО КАЗВА МАЯ ЛЕКАР-ВСИЧКО Е В ГЛАВАТА ТИ! ПОВЯРВАЙ И ЧУДОТО ЩЕ СТАНЕ!

От модератора: Пиши с малки букви! Писането с главни букви в интернет пространството се счита за крещене!
« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 18:46:35 pm от rally_pat »
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2007, 15:28:37 pm »
Рая, съжалявам за това, което си преживяла, аз минах през същия ад на 28.08. тогава бях в 8 седмица, прокървих и ме приеха в Ямболската болница, лежах един ден, на втория, след обилно кръвотечение стана ясно, че няма сърдечни тонове и ме абразираха. кървенето при мене беше около една седмица, лошото дойде след това,защото от антибиотика, който ми предписаха (вземах го през устата) получих гъбички, та после и с тях се борих... в болницата ми казаха да изчакам 3 месеца, преди да опитаме отново, но от това, което чета тук, а и от много хора, минали през същото, смятам, че 3 месеца са много малък период, в който организмът ти да успее да се възстанови, хормоните ти да влязат в нормални стойности  ит.н.
според мен не трябва да бързаш толкова - вече два пъти ти се е случвало, защо не изчакаш още малко? по-добре да чакаме, но да сме сигурни,че всичко е Ок, а не да рискуваме. така поне смятам аз. все пак, каквото и да решиш, пожелавам ти успех и ти стискам палци!!!
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2007, 17:41:29 pm »
Здравейте много съжалявам за това,което ви се е случило.Аз също сам от вашия отбор забременях април и докъто се настроя и приема голямата промяна в 10г.седмица получих кафеникаво зацапване последваха 3 ехографа гледахаме доста лекъри и накрая се стигна до кюртажа. Мисля ,че вече съм го преживяла психически но все още се сещам че сега щях да съм някъде към седми месец .Изпих 2 опаковки ясмин от 6 предписани и след малко изследвания и преглед при доктора започнахме опити след третия цикъл,вече чакам шести цикал от тогава но не губя надежда и съм по силна от всякога.
Така че не се отчайвайте изчакайте колкото ви е необходимо и отново на старта.Успех на всички  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:


Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #9 -: Декември 06, 2007, 08:42:44 am »
 :oops:Здравейте и аз се присъеденявам към вашата болка ,направих мисед аборт на 12 06 и още ми се свиса сърцето а съвсем скоро щеше да ми бъде термина и до днес си мисля къде сгреших и защо така нещата се объркаха  :oops:Решили сме след нова година да опитаме пак,направих си изследванията който ми назначи доктора и тои каза че няма нищо обезпокояващо ,но истината е че мене ме е страх страшно много това да не се повтори и таиничко се надявам догодина да е моята щастлива ,защото нали казват че на коледа стават чудеса и аз от все сърце желая на всички ви по едно такова чудо :bori_007: :bori_004:
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #10 -: Декември 06, 2007, 10:08:22 am »
Мила,съжалявам за това което си преживяла,но кураж!И на твоята улица ще изгрее слънце!След секцио парва лично Стаменов ми каза че след 6 месеца мога да пробвам с ново ин витро.Доколкото разбирам при теб нещата са се случили по естествен път така че дерзай.Не се ограничавай но не си го поставяй за цел.Ако е писано да се случи ще се случи.Човек никога не знае кога е най-подходящия момент.Природата е по силна от нас и ние не можем да я спрем.Понякога като бързаме допускаме ужасни грешки,а когато изчакваме има опасност да изпуснем момента!УСПЕХ!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Re: колко още трябва да се чака?
« Отговор #11 -: Декември 09, 2007, 13:29:45 pm »
nusheto съжалявам за това ,което си преживяла.Не мисля, че трябва да търсиш причината в себе си  или да се тормозиш вътрешно :balk_77: Нова година-нов късмет-желая ти го от сърце :hug2:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю