0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #980 -: Септември 15, 2010, 15:33:04 pm »
и на мен сумата ми се вижда доста висока за доплащане към ЗК.
*

    sineokata79

  • *
  • 11
  • мама на две принцеси и леля на двама принца
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #981 -: Септември 15, 2010, 15:47:59 pm »
Здравейте,милички!
Лапароскопията ми ще бъде на 30.09 в онкогинекологията в Плевен.Ще ме оперира проф.Горчев.Вчера говорих по тел с доцента,с който ме свърза моята лекарка.Обясни ми най-подробно какво ще ми се прави,каза че ЗК поема всичко да не се притеснявам за пари.ИИИ сега напрежението в мен расте.. Кажете ми моля ви,страшно ли е?Какво преставлява упойката,колко време ще лежа?Ще ми се пръсне сърцето от страх.Силна силна ама като ми предстои нещо, което не ми се е случвало..
Благодаря ви предварително!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #982 -: Септември 15, 2010, 16:22:05 pm »
Притеснението е най-голямо :) Иначе за болницата си вземи нощница, удобни чехли, шампоан, четка за зъби и т.н. неща, без които не можеш :) Преди операцията се срещаш с анестизиолог за стандартни въпроси за пълната упойна и по-късно ти правят клизма, т.е предната вечер и на сутринта по пантовки и без бельо отиваш в операционната. Чувството е малко странно :) Най-хубавия момент е когато заспиш :) Събуждаш се в интензивното след известно време. Аз не чувствах болки. При всеки следоперационния период протича различно. Някои се чувстват прекрасно, аз примерно повръщах цяла вечер/ Но възстановяването е много бързо. В началото болките са по-силни, но има болкоуспокояващи, после след 3-4 дни се чувстваш чудесно/
Като цяло възстановяването е бързо и белезите са минимални, конците се махат около седмица след операцията.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #983 -: Септември 15, 2010, 16:43:15 pm »
Ааа не клизмата се прави рядко  :D обикновено започваш да пиеш "Х Преп" от предишния ден по обад с много вода (това е очистително)и на следващата сутрин си готова за операцията, била тя сутринта или по обяд. Лягаш на магарето (легло),слагат ти абокат, пускат ти упойката, междувременно слагат маската и ти вече си заспала, събуждаш се след като всичко е приключило, в началото не знаеш какво точно се случва, много е странно.Бих казала, че болките са минимални, аз бях с оперативно лапаро така че бая ме бяха кръцкали.Най-гаден ми беше катетъра, с който обаче трябва да изкараш само 24 часа, което е поносимо.На следващия ден аз бях на крак...еее имаше леки болки, но съвсем поносими като с много силна мускулна треска на корема!След 8 дни бях на работа!Притеснението обаче е огромно, но след като всичко мине ще си кажеш....еее никак не е страшно!Успех!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #984 -: Септември 15, 2010, 16:59:34 pm »
Момичета, много ви благодаря за информацията.
И на мен ми се видяха доста парите, ама си викам щом трябва ще ги дам, но вие ме разубедихте :wink:. То на това време как се дава такава сума пари, а?

Синеока, не се притеснявай всичко ще е наред, няма нищо страшно. Моята първа лапароскопия беше преди 10 г. и не си спомням подробности. Упойката е пълна, на мен катетър не ми слагаха, клизма ми правиха предния ден и след това не трябваше да ям нищо. Болката е поносима, не съм повръщала и ме изписаха на следващия ден след операцията. Успех ти желая! :goodluck: yahoo_17
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #985 -: Септември 15, 2010, 17:00:33 pm »
Мене пък не ме хвана очистителното,та сутринта сама си направих клизма,и нямакатетър.Така че като цяло ,нищо страшно няма ,но си е индивидуално за всеки ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #986 -: Септември 16, 2010, 11:18:37 am »
И аз мога да потвърдя, че няма нищо страшно, ама кой ли ти вярва. И аз четох преди лапарото, че не било страшно, но въпреки това ме беше ужасно страх. То не беше страх от иглите, от болницата, от какво ли не. После само ме беше яд, че си причиних толкова сърцетуп, толкова бързо минава и няма нищо страшно.

26.09.2019
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #987 -: Септември 16, 2010, 11:50:32 am »
И мен ме беше страх, но най-хубавия момент беше когато се събудих и мъжът ми дойде да ме види, как ми се усмихваше, макар и да знаеше, че са ми махнали тръбите (преди операцията не беше сигурно. той беше моят кураж да се оперирам.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #988 -: Септември 16, 2010, 13:28:29 pm »
Момичета, нормално е да ви е страх, но наистине не е толкова страшно. И не отлагайте, колкото повече отлагате - толкова повече ще ви е страх! :lol: :x
Успех желая на всички, на които предстои лапаро!
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #989 -: Септември 16, 2010, 15:38:08 pm »
 sineokata79, най-важен е резултатът от лапароскопията. Всичко останало се преживява. Дано всичко при теб е наред! Пожелавам ти късмет!
*

    sineokata79

  • *
  • 11
  • мама на две принцеси и леля на двама принца
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #990 -: Септември 17, 2010, 12:05:10 pm »
Благодаря ви мнооого за съветите и куража :)
Вече 4 дни ми закъснява от притеснение :)
Отложиха датата за 13.10...тези хора ще ме побъркат :)По моите изчисления тогава трябва да ми дойде цикъла,но имало някакви медикаменти,които щели да го забавят,а и доктора каза че нямало проблем дори и да съм неразположена...нямало да ми пипат матката :? Когато му казах че този месец ми закъснява и незнам съответно точната дата за другия..той замълча и ме попита ..абе ти да не си бременна :) Аз се изсмях и му отговорих, че няма как да е станало и че не варвам в чудеса :)
При първа възможност пак ще пиша.Благодаря ви предварително,че ще ме изтърпите до 13.10. а и след това :)

Прегръщам ви сииилно!!!
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #991 -: Септември 17, 2010, 12:46:49 pm »
А трябва да вярваш в чудеса!!!! :wink:Аз вярвам с цялото си сърце!!! Пожелавам ти много много късмет и с него много чудеса! :bighug:
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #992 -: Септември 18, 2010, 23:54:23 pm »
Преди лапарото минаваш на ехограф, и ти пожелавам бебче в утробата, че да си спестиш операцията :)
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #993 -: Септември 19, 2010, 19:38:51 pm »
Аз се изсмях и му отговорих, че няма как да е станало и че не варвам в чудеса :)
Абе то и аз не вярвах, пък то взе че стана :D Пожелавам на всички хора тук моето щастие!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #994 -: Септември 30, 2010, 00:05:05 am »
    Здравейте през 2004 година отидох в майчин дом в София за да си направя лапароскоп . Тъй като резултатите на мъжа ми бяха повече от добри трябваше и аз да се изследвам за да установим къде е проблема да няма бременност. Прие ме доктор Румен Димитров и за мое щастие тогава се оказа че точно той ще ми направи манипулацията. Денят в който бях в операционната беше четвъртък,в петък сутринта д-р Димитров дойде и ми каза - ако искаш си иди събота и неделя у дома и в понеделник ела да ти свалим конците.Така и направих , обаче през почивните дни аз получих възпаление ,което в понеделника го споделих и отговора беше че е нормално. (Прави си промивки с лайка и ще мине) бяха думите на моя лекар.От тогава до ден днешен аз не можах да се излекувам.Пила съм какво ли не, ходила съм къде ли не , всеки ми казва че доктора си е оставил ръцете в мен.МИЛИ ЖЕНИ АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ИЗБЯГВАЙТЕ МАЙЧИН ДОМ - СОФИЯ ТАМ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАДЕ ТРАДИЦИОННИЯ ПЛИК С ПАРИ И ТО КОЛКОТО ТЕ РЕШАТ И СЛЕД ТОВА НЯКАКВО МИЖАВО ВНИМАНИЕ Я ОБЪРНАТ Я НЕ

Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #995 -: Септември 30, 2010, 00:53:18 am »
след оперативната лапароскопия, особено когато ти отстраняват тръбите се получава страствания, те опасни ли за бременността?
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #996 -: Октомври 07, 2010, 10:22:31 am »
здравейте момичета,мина и моята лапароскопия.резултати са много добри - проходими тръби с запазен фибрален апарат.имало е само леки сраствания,които вече са отстранени :D
много благодаря на всички,които ми отговаряха на безкрайните въпроси и ми вдъхнаха кураж.сега аз искам да вдъхна сили на всички,които им предстои.не се колебайте - предприемете тази стъпка.поне на мен много ми олекна след като мина всичко.Кураж!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #997 -: Октомври 08, 2010, 17:32:17 pm »
и аз да се включа момичета!моята лапароскопия беше диагностична поне за такава си платих но сами правили фенестрация и цветна снимка на тръбите.НЯМА НИЩО СТРАШНО!въпреки че и аз треперех като заек но всичко мина на 23.09.2010г.направих я в частна клиника света марина в плевен и съм много доволна от екипа от акушерките сестрите та дори и от санитарката всичко е на ниво!желая успех и по малко страх на тези на които им предстои тази процедура и дано резултата накрая да е  preggo :bori_001:
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #998 -: Октомври 08, 2010, 19:26:15 pm »
Ако ти не си дала предварително съгласие за фенестрация, не е трябвало да ти я правят - нямат право. И не са ти правили цветна снимка, тя се прави с рентген. Правили са ти тест за проходимост.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #999 -: Октомври 10, 2010, 17:53:39 pm »
Ако ти не си дала предварително съгласие за фенестрация, не е трябвало да ти я правят - нямат право. И не са ти правили цветна снимка, тя се прави с рентген. Правили са ти тест за проходимост.
миличка напротив аз се съгласих знаех че ще ми я правят а това за цветната снимка знам че е тест за проходимост на то не е много по различно от цветната снимка просто си под упойка