0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #520 -: Юли 05, 2009, 18:54:44 pm »
:lol:Кери не се притеснявай въобще.Няма да усетиш нищо.   ипосле като излезеш от упойка малко ще те наболява но се търпи, нещо като менструални болки.Аз си правих януари 2009.Доволна съм.И после не си личи белег откъдето ще ти вкарат камерката.С  две ръце и сърце те успокоявам, защото и аз бях наплашена.Нищо страшно няма.Това обаче е наложително и безкръвно и помага много.Успокой се.Успех. :lol: :D :D :D :D :D :D :D
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lilypie.com/pic/2010/02/11/HWqN.jpg" width="100" height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" /><img src="http://lbdf.lilypie.com/fOVHp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
*

    ta03

Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #521 -: Юли 12, 2009, 22:29:12 pm »
Здравейте,аз съм с неуспешнаталапароскопия ако сещате, пиша за да споделя опита и да помогна с решение на много момичета ! Е оказа се че изобщонее дебела коримната ми стена както каза д-р Начев /МД/ без никакъв проблем д-р Георгиев в екип с д-р Вакрилов в Първа АГ Болница на 02.07.09 ми направиха лапароскопията и не само това ами се чувствах много много по-добре след операцията , благодарна съм много на доктора т като се оказа че имам  дермоидна киста с размер 6-7см и е "изяла" 2/3 от яйчника ми, повечето доктори директно изрязват яйчника , но д-р Георгиев се  е постарал и е отстранил само кистата и благодарение на него си имам и ляв яйчник ! Та така с моята история бях се побъркала да отслабвам до дупка защото Начев каза " смъквай кг и през август пак тук" Е май станах мн подробна но се надявам да съм помогнала с нещо някоя от нас борещите се с бебеправенето!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #522 -: Юли 14, 2009, 20:55:20 pm »
Здравейте, момичета! Наскоро ми правиха лапаро - отстраниха ендометриозна киста от единия ми яйчник. Операцията беше на 8-мия ден от МЦ. Преди да ме изпишат не се сетих да попитам дали ще ми дойде на очакваната дата или да очаквам закъснение. И тъй като в момента ми закъснява вече с 2 дни, започвам да чудя??
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #523 -: Юли 14, 2009, 21:05:00 pm »
Мандолинка,
Не се притеснявай,до 2-3 дни би трябвало да ти дойде.Между другото,след като са ти отстранили ендометриозна киста,не ти ли назначиха някакво лечение?
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #524 -: Юли 14, 2009, 21:09:27 pm »
Не ми назначиха нищо. Казаха ми, че имам 1-2 години преди да се появи пак ендометриозата и да действам през това време. След като се прибрах вкъщи след операцията прочетох, че обикновено се назначавали хормонални инжекции за 6 месеца, но на мен не ми предложиха този вариант. Вероятно е заради възрастта ми (скоро ще навърша 39 :( ) Честно казано, гложди ме факта, че сигурно ендометриозата отново ще се появи някога, но имам пълно доверие на моя доктор - щом така е преценил, вероятно има защо.   
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 21:20:25 pm от Mandolinka »
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #525 -: Юли 22, 2009, 15:32:46 pm »
Mandolinka,преди два месеца на моя приятелка и отстраниха ендометриозна киста,но докторът и назначи някакви инжекции за 6 месеца.На месец по една,които предизвикват изкуствено менопауза.И след това май било необходимо допълнително лечение,преди да започнат с бебеправенето.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #526 -: Юли 23, 2009, 00:11:17 am »
Здравейте момичета! На мен ми предстои лапаро при д-р Персенска. След 3 години ходене по мъките из провинцията, всякакви изследвания на които досегашната ми лекарка казваше, че всичко е наред се оказа след 5мин. преглед при Персенска, че едната ми тръба е тотално запушена а другата е с доста сраствания и то от цв. снимка която е правена преди две години. Излязох от кабинета като залята с вряла вода. Може би всяка една от Вас знае как съм се почувствала. Назначиха ми лапаро-то за 04.09.2009г., като д-р Персенска ме предупреди, че не се знае състоянието и на другата тръба и дали няма да се наложи да се отстранят и двете. Страшно объркана съм, не зная какво да правя. Не искам да повярвам, че това ми се случва! Винаги съм се надявала, че нещата ще се получат от самосебеси. Кажете нужно ли е да търся мнение и на друг специалист, достатъчно добра ли е конкретната лекарка, за да й се доверя?   :balk_145: Моля Ви пишете!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #527 -: Юли 23, 2009, 01:20:11 am »
От личен опит - в тази клиника са страхотни професионалисти, ако има нещо за спасяване - ще го спасят, ако положението налага "строги" мерки - в наш интерес е да се отстрани проблема.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #528 -: Юли 23, 2009, 01:59:45 am »
ileini, разбирам те напълно, на пръв поглед стряска. Но имаш време до лапарото да приемеш новината. Да се настроиш психически за това което те очаква. На д-р Персенска и въобще на екипа на клиниката бих се доверила безрезервно.
Успех!
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #529 -: Юли 23, 2009, 02:15:43 am »
Ileini,не се притеснявай.Всичко ще мине добре.И аз имах същия проблем.На мен не ми дадоха никаква надежда,а ми казаха,че съм направо за инвитро.Имах чувството,че целия свят се сгромоляса върху мен.Направиха ми лапарото,спасиха и двете тръби.Сега се надявам в близко бъдеще да си имаме бебче.Така,че не се отчайвай и не губи надежда.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #530 -: Юли 23, 2009, 11:13:57 am »
Благодаря Ви момичета! Благодаря за надеждата която ми давате! Трудно е да споделиш, обикновено хората около мен не ме разбират и е логично имайки предвид, че не са го преживели, а и слава Богу. Не го пожелавам на никой. Чудя се дори дали да не отида на кални бани преди лапарото. Дали би имало някакъв ефект? Или може би след?
Права си Pesheck имам време и явно трябва да се настроя и да приема новината. Но след като 3 години ходиш по лекари и ти казват, че всичко е наред, че е от стреса и пр... Днес заминавам за 4 дни. Имам нужда да избягам от всичко и да премисля на спокойствие нещата.  Благодаря Ви още веднъж момичета :bighug:!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #531 -: Юли 23, 2009, 11:43:59 am »
Здравей ileini разбирам те напълно.След моята цветна снимка не бях изобщо на себе си не само от физическата болка която беше ужасна,а и от ужасяващия резултат.На мен ми се наложи да приема факта че имам само една тръба която е с хидросалпингс  :? бих казала че това е възможно най-лошия резултат който може да се види от цветна снимка  :? Наложи се много бързо да го приема и след три дни вече бях пред кабинета на доктора и се записвах за лапаро за отстраняване на единствената ми тръба.Осъзнах че ако се оставя на мъката която ме беше обзела от този така силен шамар,нещата няма да стигнат до никъде.И колкото по-бързо се изправя на крака толкова по-бързо ще се докосна до трепетите на майчинството  :)
Желая ти късмет и дано резултата от лапарото ти не е такъв какъвто са ти го описали.
Аз все още чакам моето лапаро-момичета това чакане е ужасно>Искам да идва и да заминава тази процедура вече.


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #532 -: Юли 23, 2009, 11:55:02 am »
Съжалявам Елина! И аз силно се надявам нещата да са по-добри от очакваното. Аз след цв. снимка се чувствах добре, нямах никакви оплаквания. Приятелки са ми казвали, че боли когато имаш запушени тръби. И аз тогава си тръгнах щастлива и доволна от кабинета, мислейки че всичко е о.к., но уви...
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #533 -: Юли 23, 2009, 11:59:16 am »
Вдигайте главите горе момичетааааа,нещата ще се наредят, вие се борите значи ще спечелите,така де родител не се става лесно  :bighug: .И аз вече едвам се здържам с тва дълго чакане за тази лапароскопия ,ама няма как вървим по найстина труден път за който трябва мн търпение,кураж,надежда и сила за да стигнем до финала който така желаем всички  :goodluck: .
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #534 -: Юли 25, 2009, 13:17:45 pm »
Здравейте момичета! Искам да ми питам нещо относно болките след лапароскопия.На мен днес ми е 4 ден след лапаро и много ме боли рамото, врата и изобщо цялата дясна страна.Направо като че ли ми спира въздуха, много неприятно.Само при определено положение като седна и ми минава за малко.Иначе където са самите дупчици, нищо не ме боли. Това ми е втора лапароскопия и при първата нямаше никакви такива болки. При вас как е било , имали ли сте такива болки?И кога спря да ви боли?
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #535 -: Юли 25, 2009, 13:23:05 pm »
  Aз бях така .Това е от газа .И при мен това беше най-неприятното,но отшумява.Не помня колко време продължи,но продължи.   :P
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #536 -: Юли 25, 2009, 13:30:56 pm »
Благодаря много! Явно ще се страда  :balk_133:
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #537 -: Юли 27, 2009, 00:25:14 am »
Paele,не се притеснявай.И при мен беше така около седмица.От болки в ребрата чак неможех да дишам.Док.не ти ли изписа болкоуспокояващо.Аз си слагах свещички Профинид,който донякъде облекчаваха болката.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #538 -: Юли 27, 2009, 12:23:37 pm »
Paele,не се притеснявай.И при мен беше така около седмица.От болки в ребрата чак неможех да дишам.Док.не ти ли изписа болкоуспокояващо.Аз си слагах свещички Профинид,който донякъде облекчаваха болката.

Вече съм добре, значи държа ме болката в гърба 4 дни.А иначе не ми изписаха нищо обезболяващо, пиех нурофен от време на врмеме,но то не ми и действаше .Важното е , че всичко е наред вече и сега напред към заветната цел.Успех на всички!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #539 -: Август 15, 2009, 13:39:51 pm »
Момичета искам да попитам относно белезите от лапароскопията. След колко време се заличават и изчезват ли напълно или си остават ? Не че е болка за умиране и далеч не е най-важното нещо след тази важна манипулация, но просто ми е любопитно.  :oops:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.