0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Дайте ми мнението си
« -: Октомври 17, 2005, 21:24:03 pm »
Наталия е.
При мен има промяна към по-зле.
А именно : търсейки наляво-надясно причините за спонтанния ми аборт след ИКСИ, направих изследване на хормоните за щитовидната жлеза и на ТАТ и МАТ. Оказа се, че Т3 и Т4 са в норма, TSH е съвсем леко занижен /при норма от 0.490 до 4.670 редултатът е 0.390/, МАТ е 6.83 при норма от 0.00 до 12.00, тоест е по средата /много добре/, но ТАТ е 124.35 при норма от 0.00 до 34.00, сиреч е три пъти над предела. Това са резултати 43 дена след аборт в 6-та гест.седмица Странното е, че и тироидните хормони и ТАТ и МАТ, както и всички други хормони и антитела  бяха абсолютно в норма преди 6 месеца.
Толкова ли е вариабилен този ТАТ, че да скочи без видими симптоми цели три пъти за такъв период от време и възможно ли е туй да е причинината за аборта. Моля ви за мнения.
Има ли някой с повишен ТАТ при хормони в норма и препоръчва ли се някакво лечение, впрочем възможно ли или да си чакам месеци наред, докато пак влезе в норма /от само себе си/??
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Дайте ми мнението си
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2005, 13:29:45 pm »
Здравей, Наталия. Съжалявам за аборта, но е добре, че си открила причината. Антитяло не може да влезе в норма от само себе си. При Вени беше нещо подобно - само едното от двете ТАТ или МАТ и беше повишено, потърси някъде из темите. Като забременя ходи в Плевен при д-р Конова и си прави вливане на имуновенин - ако не греша името - за тези антитела. Аз като гледам напоследък всички ги придобихме и вече чак нереално ми изглежда. Даже не се сещам за аборт, който да не бил предизвикан от щитовиден дисбаланс :cry:
Между другото повишението на ТАТ ти изглежда много, обаче не е. Доцентът, при който съм диспанзеризирана каза, че за голямо завишение се считат стойности в хиляди и даже десетки хиляди. Не, че това променя нещата съществено за нас :cry:
Успех ти желая искрено!