0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хиперстимулация
« -: Октомври 17, 2005, 15:10:47 pm »
Здравейте, момичета!
Миналият месец бях започнала стимулация за инвитро. След 8 дни спряхме всичко, защото се получи хиперстимулация. Трябваше да изчакам да ми дойде и на следващия цикъл отначало. Ако има други момичета, които са били хиперстимулирани, ще се радвам да споделят дали е нужно да се изчака повече време преди да се започне нова стимулация или това не е от значение. Благодаря ви предварително!
*
Хиперстимулация
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2005, 22:39:57 pm »
Здравеи :) Аз имам 2 опита неуспешни,бяха придружени с хиперстимулация.След странсфера ми правиха венозни вливания в продължения на седмица.В какво се изрази при теб,че се наложи да прекъснете стимулацията?
Хиперстимулация
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2005, 09:56:24 am »
Здравей, мила Divna!
Радвам се, че някой все пак ми отговори. Стимулацията ми започна на 8-ми септември, след което аз си се прибрах в моят град и отидох тоново на преглед на 15.09, т.е. 8-мия ден. Когато започна да ме преглежда и започна да брои фоликулите ми стана ясно какво става - аз ги преброих до 26 и "няколко" по 7мм. Не знаех, че ще трябва да прпекъснем стимулацията в такъв случай, щях да остана, за да ме наблюдават постоянно. Лекарят каза, че е опасо за мен, тъй като може да лежа в реанимация, както е станало в твоя случай,  ще извадят фоликулите, но не се знае дали аз ще съм в състояние да приема ембриона. При хиперстимулация се събирала вода в корема и след това се качвала в белите дробове. Затова я прекъснахме, защото изхода щеше да бъде по-скоро неуспешен.  Защо при теб два пъти се е получила хиперстимулация. На мен ми казаха, че следващият път ще редуват силни с по-слаби лекарства, а дори и може да се прескочи някой ден без инжекции. Аз ще ходя в петък, за да съм там и ще чакам да ми дойде, а все още нямам никакви признаци. Освен това като ми дойде след стимулацията ми вървя 18 дни, слабо, но все пак имаше. Няма да имам интернет, затова пиши ми поля те до четвъртък. Ти ще правиш ли пак инвитро скоро?
*
Хиперстимулация
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2005, 22:42:24 pm »
Здравеи отново :)  Много неприятно се е получило при теб за съжаление :( Какво да ти каза за мен първия път направих хиперстимулация(след пункцията ми казаха,че след 25 фоликул са престанали да ги броят).Подух се много,казах им,че не мога да ходя и ме боли и не изхвърлям течности,че и трудно дишах.Не ми обърнаха особено внимание и аз незнам как се разминах без лекарска намеса,сега като си помисля направо ми става страшно.Втория път бях с по-малка доза  -по мое настояване,пак направих хиперстимулация,но в малко по-лека форма.Знаеш ли  :) тъи като съм слаба и с малка талия ,сякаш никои не ми вярваше ,че ми е зле и не мога да се обърна нормално в леглото дори.Спомням си,че се усъмних дори аз в себе си дали преценявам нормално ситуациата....като си помисля смешно ми става и жалко,измерих си талията,разликата -преди и след беше 20 см !!!!:) Е на узито се видя течност в корема и тогава наи-после решиха да ми направят вливания,седмица бях на системи...общо взето това е .Иначе чакам да ми доиде реда през януари за трети опит.Опитах се да го представя по-кратко :)
Хиперстимулация
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2005, 21:19:20 pm »
Аз нищо не разбирам, но питам от л\бопитство. Бихте ли ми написали какъв ви е бил протокола, че се е получила тази свръхстимулация?
Хиперстимулация
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2005, 14:39:31 pm »
Благодаря на всички, които ми отговориха и се извинявам, че не писах по-рано! В момента съм в София и чакам да ми дойде и ме е яд. Последният ми цикъл беше на 22.09 и вече се чудя изобщо дали ще ми дойде този месец, а така искам да започнем вече. Знам, че трябваше да си стоя тук, сега вече никъде няма да мърдам. Благодаря ви много и ще пиша пак. Нямам интернет на постоянно разположение, така че ме извинете!