0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,

Искам да попитам момичетата, които са се подалгали на процедури като инсеминация  и ин витро оплождане - какви са приблизително цените им?
В моя град  (Русе) няма нито клиники за лечение на стерилитет, нито апаратура за всички предхождащи оплождането изследвания, така че единствения варант е София и избор на най- добрата клиника
( с помощта на вашия споделен опит по въпроса).  :)
Чух, че за да си позволят такава процедура много жени теглят заем, но колко средства наистина са необходими за 1 процедура? Сумата включва ли и изледванията, които се правят преди нея и зависи ли от успешността на инсеминацията/ ин витро оплождането?
Има ли изследвания които минават през Здравната каса?
Моля ви за информация и ме извинете, ако някъде във форума вече има разяснения по темата и аз не съм догледала.  :?
Благодаря ви предварително  :D
*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #1 -: Октомври 14, 2005, 13:07:56 pm »
Здравей, за цени на инсеминация не знам, мисля, че е от 100 до 300 лева самата процедура, като отделно може да има а може и да няма стимулация, като медикаментите може да струват различно. Поне 4 УЗИ се правят и 2-3 пъти изследване на кръв за хормони.

За ин витрото самата процедура струва от 1500 до 2500 лева, зависи от клиниката, в която се прави. Отделно се заплащат лекарствата, които са много различни и в различно количество за всяка жена, по различен протокол. Зависи от реакцията й на тях - може да отидат различно от 1000 до 4000 лева за лекарства.
Някъде прегледите влизат в тази цена другаде не. Изследванията всеки си ги плаща отделно - първоначалните, и после изследванията на хормони в хода на процедурата.

Здравната каса от тази година пое на 1000 жени лекарствата (3000 лева). Вероятно и догодина ще има такава процедура, не знам кога ще стане ясно. Виж в темите по-назад пише как се кандедатсва по касата.
*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2005, 13:16:07 pm »
Здравей Елида,
не съм проверявала с точност, но цените на инсеминациите в различните клиники варират между 200-500 лв. Виж за ин витрото не може да се каже, защото не се знае с какви медикаменти ще е стимулацията и какво количество ще се наложи да използваш. Иначе цената на самата процедура( без лекарствата) е някъде около 2000-3000 лева.
Мисля, че всички изследвания предшестващи ин витрото би могла да ги направиш през здравната каса.
В Русе е много кофти, защото дори една инсеминация се планува с месеци-кога съм свободна, мъжа ми, дали ще ми дадат болнични, с какво ще се пътува и т.н. И само се размотавам, а времето си минава.
И аз имам въпроси към момичетата, които са правили инсета в софийските клиники. Бих искала да знам дали работят в събота и неделя и кога трябва да отида, ако искам да правя инсе примерно следващия цикъл.
Сигнус ме е изпреварила. :D
*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2005, 13:32:41 pm »
Здравей, в клиниката, в която аз ходя инсеминацията е 350 лв., което включва два /или три/ УЗ прегледа, таймиране, обработка на материала и извършване на процедурата. Всички изследвания, които ще са необходими /обичайно естрадиол, ЛХ и СУЕ/, както и лекарствата преди инсето /прегнил/ и след инсето /зависи какво ще ти дадат/ си ги поемаш сам. Ако се налага замразяване на еякулат също си го поемаш сам. Ако правиш втора инсеминация в същия цикъл си доплащаш още 100 лв.
Успех!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2005, 13:38:12 pm »
Галя, когато ще правя инсеминация следващия цикъл моята лекарка иска да ме види няколко дни преди очакваната менструация, за да види дали няма кисти и т.н. Някой път ме е викала и 2-3 ден от новия цикъл /най-късно трети/. Ако ще се стимулираш на 9-10 ден се явяваш пак, за да види какво се е получило след стимулацията. После въз основа на този преглед се решава кога ще се бие прегнила и кога ще бъде самата инсе. Евентуално ако фоликулът /фоликулите/ са малки, може да се наложи и още един преглед след 10 ден, но това е индивидуално. Ако няма да се прави втора инсе, направо ти назначавт лекарствата и ти определят ден за контролен преглед /след около 2 седмици/. Това е моят опит в МЦРЗ.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2005, 13:40:12 pm »
Грейси, а ти вкоя клиника правиш инсетата? Може да си споменавала, но не се сещам за къде ставаше въпрос!!!


*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2005, 13:41:19 pm »
МЦРЗ  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2005, 13:42:56 pm »
Благодаря ти и ти стискам палци за следващия път :D  :D  :D


*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2005, 17:04:40 pm »
Elida, момичетата са ти отговорили доста подробно, но ако искаш погледни на следните страници там има ценоразписи на клиниките:
www.ivf-bg.com
www.ivf.bg

А на тези страници можеш да се ориентираш за цените на изследванията:
www.bodimed.com
www.cibalab.com
http://kandilarov.fintech.bg

Това естествено не са всички клиники и лаборатории в София, но поне дават представа за цените.
Успех :D
Намерихме нашето синче.
*

    meshko106

Здравей, ще споделя собствен опит. Правих инсеминация в Медицински център София -www.ivf.bg. Цената на самата процедура е 290 лв., което е независимо от броя инсета, които се правят в цикъла -1,2 или 3 както се наложи. Отделно се плаща ултразвука -3 или 4 по 25лв и хормоналните изследвания на E2, LH i progesteron, мисля струваха някъде към 55 лв. При мен беше на спонтанен цикъл, така че стимулация не е имало. И другото важно нещо е, че аз имах всякакви предварителни изследвания вече направени, в това число цветна снимка на тръбите, хормонален баланс, антитела, спермограма и т.н. Забравих да добавя и прегнила 10000 ед. около 22 лв. По принцип инсеминацията е съобразена преди всичко с твоя организъм, така че ако се наложи да я направят в събота и неделя, няма да има пробем. Пожелавам ти успех и късмет преди всичко.
*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2005, 11:03:42 am »
Момичета, благодаря ви сърдечно за съдействието и информацията   :D Притеснявах се, че въпроса ми е твърде комерсиален, на фона на майчинството към което всички се стремим. Но от друга страна исках да съм финансово подготвена, за да не се изненадам неприятно и да се озова в София с надостатъчно средства за всички изследвания и процедури.  :?
Galia, виждам че си от Русе и си минала през всичко това. Искам да те попитам има ли тук в нашия град възможност, да се направят всички предварителни изследвания и да се пристъпи към инсеминация с готовите резултати в София (както е случая с meshko 106)?
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2005, 11:26:08 am »
И аз да споделя моя опит, и той е от МЦРЗ (Щерев). Инсето стурва 350 лева. Отделно към тази сума се наложи да платим едно изследване на хормони (ЛХ, Е2 и СУЕ) - 32.50 лева. Прегнил 10,000 единици - мисля 22 лева някъде. После - прогестерон - два опаковки дуфастон по 17 лева, от едната ми остана повече от половината, и 6*1500Е Прегнил - 24 лева. Общо: 350+32.50+22+34+24 = 465 лева. Това е без стимулация. Изследването на хормони може да е повече от веднъж, така че предвиди и това.
Това е с една инсеминация, този месец мисля да опитаме две - това е + 100 лева.
При мен, понеже беше на нестимулиран цикъл, отидох като ми свърши М на преглед, после общо взето всеки ден.
Като си мисля за Русе, не може ли там някой да ти направи стимулацията (или да те следи на УЗ ако е без стиму) до прегнила, и после да дойдеш в София за самата инсеминация - обработката на материала да се извърши тук. Даже защо не се обадиш в някои от клиниките - може да си имат доктори, с които работят в други градове. Иначе Щерев работят събота и неделя.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2005, 13:55:31 pm »
За Зарзаланов знам, че работи или поне работеше със Стаменов. самата стимулация и проследяването може да се направят в Русе от него, но преди това пак изпраща в София, за да може там да те прегледат, да направят спермограма и ако се наложи да назначат допълнителни изследвания.
За мен по-притеснителен е проблема с пътуването. Във всеки един момент трябва да си готов,а това си е жив стрес. И това само за едно инсе. Не ми се мисли, ако се наложи да правя ин витро.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2005, 14:32:49 pm »
Цитат на: Galia
За мен по-притеснителен е проблема с пътуването. Във всеки един момент трябва да си готов,а това си е жив стрес. И това само за едно инсе.


Не е за едно инсе.
А за началото на нов живот.
За сбъдването на една мечта.
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #14 -: Октомври 17, 2005, 14:58:23 pm »
Галя, разбирам. Наистина, за сп-ма и първоначална консултация е добре да се дойде до София. За пътуването - все пак ще знаеш 2-3 дни предварително, нали ще ходиш на УЗ. Нямаш ли под ръка платена отпуска, все пак ти трябват 2-3 дни макс. Имаш ли проблеми с началството?
Русе пък е много красив град :D  И хората, които познавам от там, са безкрайно симпатични :D

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #15 -: Октомври 17, 2005, 15:25:05 pm »
Фрешче, решим ли да правим инсеминация ще го измисля някак. Работата ми е такава, че по това време на годината мога да ползвам само неплатен отпуск и то след като дам хиляди обяснения на шефа.
Другият вариант е болнични.
Аз пък много харесвам София, мащабите и динамиката на града ме привличат. Мрънках на мъжа ми да се преместим да живеем там, но той не иска да изпуска питомното и да гони дивото. :)
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #16 -: Октомври 17, 2005, 15:58:26 pm »
Галя, ми болничен тогава :D  Не знам за инсе дават ли, или нещо друго ще ти напише ДжиПи-то? Проблемът с фалшивите болнични е само ако го взимаш да отидеш на ски/на море - връщаш се с тен :lol:

Аз на моя шеф му казах 1:1 как стоят нещата и той ми е дал карт бланш да си гоня нещата и да излизам както ми се наложи. Пич 8)  8)  Много е готин и свестен!
Благодаря ти, Бени!







*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #17 -: Октомври 17, 2005, 17:29:59 pm »
Галя, винаги може да ти се напише болничен.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #18 -: Октомври 17, 2005, 20:05:28 pm »
Знам, Мели, но не искам в болничния да пише истинската причина. Предполагам, че ако се тръшна на джипката ще ми даде болничен и ще напише нещо друго.
Вече не знам. До края на месеца ще отидем до София за контролна спермограма и от резултатите ще зависи по кой път ще поемем.
Вече съм уморена, много уморена от 4-годишно постоянно мислене: защо, как, ами сега? Надявам се като започнем каквото и да е да се заредя с оптимизъм и желание да вървя само напред.
Искрено си го желая! Желая го и на вас!
Какви са цените на асистираните репродуктивни методи?
« Отговор #19 -: Октомври 17, 2005, 20:45:37 pm »
Късмет, Галка!