0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Има ли разлика?
« -: Октомври 12, 2005, 13:56:25 pm »
Момичета, имам следния въпрос, знаете ли дали предимплантационна диагностика и асистирано излюпване са едно и също и ако не - то каква е разликата?Благодаря ви!
*
Има ли разлика?
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2005, 14:24:02 pm »
Не е едно и също
До колкото знам предимплантационна диагностика се прави когато има доказана генетична болест в двойката. След като се оплоди яйцеклетката и започне деленето на бластомери се взема една клетка (бластомер) от него и се изследва, но на колко деления трябва да е - това не знам.
Асистирано излюпване е тогава когато предстои ембриотрансфер, но ембриона още не се е излюпил сам (хатчинг). Тогава това излюпване го прави ембриолога преди самият ЕТ. А самото излюпване представлява излизане на бластоциста от zona pellucida.
Ако някъде нещо съм объркала с инфото, моля нека Мели ме поправи  :)
Има ли разлика?
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2005, 14:33:56 pm »
Ясно Миси, мисълта ми е, дали има разлика в последиците от тези две манипулации по отношение на преживяемостта на ембриончетата??? Тоест едното по опасно ли е за ембриона от другото???Оф, вече съвсем ми е тъжно.....Благодаря ти все пак, мила! :wink:
*
Има ли разлика?
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2005, 14:45:50 pm »
Не съм сигурна, но мисля че не би трябвало да има последици за ембриона.
Не мога да разбера защо ти е тъжно, кое от двете направиха при теб и какво стана? Не се предавай и горе главата - хубавото при нас тепърва предстой. Успех мила  :)
Има ли разлика?
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2005, 14:49:34 pm »
Предстои ми предимплантационна - но засега това се очертава след около месец, а може би два - ще видим! Благодаря ти! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Има ли разлика?
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2005, 15:01:41 pm »
доколкото съм схванала аз от разказите на ембриолога, когато даден ембрион се използва за предимплантационна диагностика, този ембрион вече не е годен за трансфер! трансферират братчетата му...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Има ли разлика?
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2005, 15:04:50 pm »
Цитат на: jam
доколкото съм схванала аз от разказите на ембриолога, когато даден ембрион се използва за предимплантационна диагностика, този ембрион вече не е годен за трансфер! трансферират братчетата му...

съмнява ме да е така, какъв е смисъла от нея тогава? Особено, когато се използва за селекция на пола.
Виж тук и тук (на руски).