0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тумор в мозъка на мъжа
« -: Октомври 02, 2007, 11:50:01 am »
Здравейте и от мен! Аз съм нова тук, регистрирана съм отдавна, но не смеех да пиша. Всички тук знаете толкова много, а ние тепърва вървим по този път.

Искам да попитам има ли някой с нашия проблем? На моя приятел му откриха тумор в мозъка, който произвежда един хормон пролактин. Засега лекарите ни успокояват, че няма да го оперират, а той вече има една операция на тестисите и е стресиран. Може ли състоянието му да се подобри с лекарства?

Благодаря на всички, които ще ми отговорят! Дано скоро да се похвалим с две чертички! :bfp1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:

*
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2007, 13:03:25 pm »
Здравей Татяна,
За съжаление не мога да ти помогна с никаква информация.Но от все сърце ви желая успех и всичко най-хубаво! :bighug:
*
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2007, 13:41:21 pm »
Здравей адашке,

Аденом ли има приятелят ти? Ако е това - колко е голям?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2007, 15:06:47 pm »
При жените знам че се корегира с лекарства
За мъжете сигурно и при тях ще е така но не съм сигурна.
*
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2007, 15:40:27 pm »
Доколкото разбирам, приятелят ти има пролактином. Аз самата също имах такова нещо и го отстраних по оперативен път. Не се притеснявайте, операцията е много лека, прави се през носа и след няколко дни напускаш болницата. Възстановяването е много бързо и изобщо не е нищо страшно.
В някои случаи при пролактином се назначава медикаментозна терапия - това ще преценят лекарите.
Но пак казвам, дори да препоръчат операция, това не бива да ви притеснява много. Аз предпочетох да се оперирам и не съжалявам.
*
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2007, 14:08:03 pm »
Здравей, tatyana*
Бъди силна и знай, че тук имаш приятели!
Консултирайте се с повече от един специалист и ако е наложителна операция мисля, че е най-добре да се направи.
А предишната операция заради тумор ли е правена? Има ли връзка със състоянието му сега?
Стискам ви палци!  :crossfingers:
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #6 -: Октомври 16, 2007, 15:39:02 pm »
Момичета, много, много ви благодаря за топлото посрещане и за добрите думи!  :bighug:

Ще се опитам да отговоря на всички въпроси, които ми зададохте, но и аз самата още не мога да разбера всичко. Туморът е пролактином или аденом, май е едно и също. Произвеждал хормона пролактин, който пък влияел на производството на сперматозоидите и оттам се получавали лошите ни резултати. Както и при жените, така и при мъжете, трябвало да се подтиска производството на пролактина с лекарста. А ако не стане, тогава операция. Размерът му е точно на границата, както ми обясниха лекарите и затова се колебаят дали да го оперират - 10 мм.

Предишната му операция е покрай тестиса на някакъв тумор, който притискал или запушвал каналите, и аз не знам точно, и беше открит заради лошите ни спермограми. Но вече го махнахме и сега остава да се борим с главата.   :lol:

Ей, честна дума, в първия момент много се шашнахме, обаче сега вече сме доста по-спокойни и в добри ръце. Благодаря ви и на вас за подкрепата, много е важно в такъв момент да чуеш дори и една едничка добра дума. Че първия доктор както ни беше наплашил, не е за разправяне.
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #7 -: Декември 04, 2007, 17:52:46 pm »
Здравей, Татяна, ние имаме същия проблем - много висок пролактин, който вероятно е причинен от Аденом.Все още престои ЯМР. Но има нещо странно - при нас спермограмата показа много, но неподвижни - под 2 процента, сперматозоиди. Лекарят се озадачил, защото п принцип високия пролактин подтиска спермогенезата - при вас какви са резултатите?
Ще се радвам и ако някой друг ми помогне с информация..  :)
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #8 -: Декември 07, 2007, 08:43:43 am »
Пролактинома може да се свие(в някои случаи дори изчезва).Затова обикновенно предписват Парлодел ,Бромергон(тези 2 лекарства свалят доста бавно нивото на пролактина) и Достинекс(това е най-пречистеното,най-бързо действащото и най-скъпото-8 хапчета са над 100 лева-ако взема по 1 седмица е достатъчно за около 2 месеца).Но докторът ще реши какво да му предпише,ако не искате да отстраните пролактинома оперативно.
 Другото което искам да питам е къде е правена спермограмата.Ако е правена в Майчин дом-нормално е да са увеличени стойностите-там са майстори в правенето на спермограми със многократно повишени показатели.Затова е най-добре да си направи една в някоя от реномираните клиники по стерилитет.И тогава с този резултат да разговаряте с някои от лекарите в клиниките.
 А между другото изключения винаги има.напрмер една част от нас тук се борим с високият пролактин за да стигнем до успешна бременност и да имаме дете.Докато други жени забременяват по време на кърмене(тогава пролактина е доста по-висок от нашите високи стойности).Като пример мога да дам майката на мъжа ми.Първите й четири деца имат разлика в годините 11-13 месеца.
Така че всичко е строго индивидуално,но все пак трябва да се погрижите да отстраните аденома от хипофизата(вие си избирате по кой начин).Успех
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #9 -: Декември 07, 2007, 15:27:22 pm »
Да, ИлиянаС, благодаря ти за отговора, наясно сме с начините на отстраняване Ние в момента сме в чужбина и сега съпруга ми е изпратен на ендокринолог и ще бъдат пак изследвани хормоните.Лошото е,че са му даи час за след два месеца и всичко толкова се проточва..
Не знам как е при  мъжете -мислиш ли ,че имаме шанс за естествено забременяване?
Късмет на всички..
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #10 -: Декември 08, 2007, 18:14:37 pm »
Дай резултатите от направената спермограма и ще коментираме.
При няколко от момичетата тук ,точно когато се отпуснеха и започваха приготвянето на документите за арт ,се оказваше,че вече са бременни.Дано и вас да ви споходи този късмет!!! :D
Re: Тумор в мозъка на мъжа
« Отговор #11 -: Декември 28, 2007, 13:23:11 pm »
На нас ни обясниха, че при мъжете е подобно на жените за пролактинома - нашият е с гранични стойности и сега провеждаме лечение, после ще видим дали нараства или се смалява, или пък остават същите размери. Успоредно с това се следи пролактина дали спада. И като влезе в нормалните стойности, след време ще направим нова спермограма, да видим накъде са тръгнали нещата, но при мъжете е по-бавно възстановяването. Според нашата ендокриноложка, Господ здраве да й дава, шансовете при добро лечение са ни много добри.