0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Въпрос за нова тема
« -: Септември 20, 2007, 08:41:48 am »
Здравейте!
Реших тук да поставя въпроса си, а той е следният - може ли да се пусна нова темичка за болести, които съпътстват стерилитета.
Какво имам пред вид - при мен от години се наблюдава периодични тежки възпаления на синусите. Синуита (когато е хроничен) обикновено се проявява след силна обща интоксикация на организма. Причина за проявите на моя синуит не са установени. Предполага се, че е в резултат на алергия към нещо си. Алергия нямам доказана към нищо. В издирване на причината за силното ми главоболие се установиха шипове на врата, стеснение на кръвоносните съдове, които снабдяват мозъка и ... предстоят ми още изследвания.
Смятам че, може да има някаква връзка между всички тези проблеми в организма. Сигурна съм, че не съм единствената с такива и подобни проблеми.
Дали не може да се направи анкета, която да е в помощ и на специалистите по стерилитет за в бъдеще, в която да се отбелязва какво съпътстващо установено заболяване на организма има освен стерилитет?
Мога, стига да искам.
Re: Въпрос за нова тема
« Отговор #1 -: Септември 20, 2007, 09:01:14 am »
Аз съм "ЗА"-също имам хроничен ринит. Правени са ми изследвания и съответно имам алергии към доста неща.Но с течение на времето освен лекарството ми при астма -друго не ползвам.Но ще ми е в огромна полза ако има и такава тема.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Въпрос за нова тема
« Отговор #2 -: Септември 20, 2007, 09:26:02 am »
Наскоро имаше интересна тема за връзката между високото кръвно налягане и влошена  подвижност при мъжете. Мисля, че предложението е прекрасно  :)

lb2f
*
Re: Въпрос за нова тема
« Отговор #3 -: Септември 20, 2007, 17:43:25 pm »
Жуже, права си, че процесите, които протичат в организма, са неразривно свързани. И вероятно има някаква връзка между тях. Обаче как точно ние ще я открием?! Няма ли да се превърне в гадаене напосоки това?! Все едно боб да хвърляме. За шиповете стана въпрос - ами, май всеки има шипове, то си зависи и от типа на работата. И аз имам шипове и по гърба, но каква е връзката им със спонтанните ми аборти?!И има ли въобще такава. Да не се превърне в тема, в която всеки ще си описва болежките и заболяванията, другите ще цъкаме съчувствено, а как ще му кажем каква е връзката със стерилитета?! На мен поне това хич не ми е ясно. Да не забравяме, че ние сме само любители, а не лекари. За някои заболявания сигурно има връзка. Та моето мнение е, че аз лично въобще не съм компетентна и ми е много чудна тази работа. Ако се намерят познавачи и разбирачи, или пък някой да си опише вече доказана от лекари връзка със стерилитета и някое заболяване - това може и да е полезно донякъде;да не забравяме, че всичко е строго индивидуално и ако при някого шиповете може да са причина за стерилитет, то при друг може и да няма нищо общо. такива неща ми се въртят в главата, но да си кажат и другите. Може да има и компетентни люде тук.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Въпрос за нова тема
« Отговор #4 -: Септември 20, 2007, 18:08:37 pm »
Жужка, ами това е свободен форум, можеш да пускаш всякакви теми за всички неща, свързани със стерилитета, без да питаш.

След това, ако има интерес, темата ще се развие, ако не - ще отиде в забрава.  :)

А и принципно всяка събрана информация е полезна, понякога не знаем кое кога точно ще ни потрябва.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Въпрос за нова тема
« Отговор #5 -: Септември 21, 2007, 12:48:40 pm »
Освен гюле в главата, от около година си имам спастичен колит, предполагам с тясно свързан с нервната ми система. При нужда пия Еспумизан и диета.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com