0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

renni

antitela
« -: Октомври 04, 2005, 15:03:21 pm »
Ходих при лекар в клиника по репродуктивна медицина.След като ми направиха  всички  възможни изследвания(от спермограма-на мъжа ми, до хидротубация на мен)и не установиха причина да не мога да забременея повторно( имам дете на 15 год) лекарят ми каза че може да произвеждам антитела спрямо
сперматозоидите на съпруга си.След като вече имам дете от него,мислите ли че след 15 години съм започнала да образувам тези антитела.Аз немога да си го обесня.На този лекар му казах че детето ми е от мъжа ми.И въпреки това изказа това предположение.Объркана съм и притеснена.А на мъжа си дори не казах какво ми е казал лекаря,за да не си помисли нещо.А и как да му кажа?Едното дете е от теб,но другото неможе да е от теб.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
antitela
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2005, 15:10:03 pm »
антителата може да се появят впоследствие, 15 години са доста време.
след като не се откриват причини, редно е да се продължи с изследванията...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

renni

antitela
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2005, 16:21:13 pm »
JAM, сигурна ли си  в това или така мислиш?За това,че в последствие може да съм започнала да образувам антитела.Нали вече имам дете?Тялото ми би трябвало да ги разпознава.
*

jam

• *
  • 14926
antitela
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2005, 16:23:48 pm »
Renni, не мога да съм сигурна, и лекар да бях - пак нямаше да съм сигурна. Затова е най-добре да се провери...
а може и спермата на мъжа ти да е започнала да образува антитела срещу себе си! а може и да няма никакви такива антитела, разбира се...
мисълта ми беше, недей да считаш предложението на лекаря като намек, че детето ти е от друг мъж.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

renni

antitela
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2005, 17:06:15 pm »
Благодаря ти Джам!
Чувставам се много 'гадно'. Объркана съм.
Какво изследване се прави за това? Как се преодолява това?
Дали мога да направя нещо без мъжа ми да разбере-каквото трябва там,за да оправя това.Или без него не може?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
antitela
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2005, 17:07:48 pm »
Ама аз не мога да разбера, ако се обичате, ако искате дете, защо не обсъдиш въпросът с него? Да те подкрепи.
*

jam

• *
  • 14926
antitela
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2005, 17:35:29 pm »
Renni, изследването се прави с вземане на кръв от теб, мъжът ти може и да не разбира за това, ако не желаеш.
попитай лекаря от клиниката дали при тях правят такива изследвания.

*

renni

antitela
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2005, 17:52:42 pm »
Благодаря ти пак Джам!
В Цибалаб правят ли такива?Или трябва в клиниката?
А колкото до мъжа ми,не че  няма да ме подкрепи..Просто не искам да  става въпрос за такова нещо.Знаете жените винаги са 100% сигурни че децата са техни,но мъжете?Не зная как мислят те?
А за колко време става това изследване?Ако знаете,..?
antitela
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2005, 21:16:50 pm »
Едва ли ако си имате доверие въобще може да има такива подозрения
Не би следвало да си помисли такова нещо без някаква причина
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
antitela
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2005, 08:02:56 am »
Рени, не зная кой лекар ти го е казал ,но според мен това е голяма глупост.Успокой се и отиди при друг лекар,ако трябва при няколко.Не  казвам че съм специлист,но съм чела че при стерилни двойки този процент е много малък,някъде около 2-5 %,нещо такова беше.А Вие не сте стерилна двойка.А това :преди не сте имали-сега имате антитела,сякаш се чудят какво да измислят.Много те моля,пиши когато нещо се промени или разбереш нещо,моля те.А ти  по-късно,ще почетпиш затова ,че съм права.Успех и не вярвай на всичко,което ти кажат...Лекари много-предположения много..

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
antitela
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2005, 10:24:50 am »
Рени, какво си се паникьосала, по-спокойно :D  Антителата могат да са проблем като всеки друг медицински проблем. Това, което съм намерила като информация показва, че тази материя е нова и още лекарите не разполагат с категорични отговори на много въпроси.

Един съвет от мен - недей да правиш изследване за антиспермални антитела по метода ELISA - така го правят в повечето лаборатории в София, мисля в Цибалаб също - от прочетеното от мен излиза, че това е много неточен метод - даже без практическо приложение заради своята неточност. За по-надеждни се смятат MAR тест и IBB тест, като в България съм чула да се прави само първия, струва 60 лева за двамата парньори.

Както са ти казали по-нагоре, възможно е пък мъжът ти да е развил антитела - възможно е да се случи след някои хирургически интервенции в слабините например.

Изследвайте се, да сте спокойни, най-вероятно нямате антиспермални антитела.

За други видове антитела не съм много компетентна.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: antitela
« Отговор #11 -: Октомври 07, 2005, 22:02:33 pm »
Здравей,знаеш ли и на мен ми правиха имунологични изследвания преди няколко месеца.Причината естествено поради която ми ги правиха е че не мога да забременея.И така и на мен ми откриха че образувам антитела които убиват плода.
Трябваше да ми вкарват венозно някакви ампули които имаха фантастични цени но така и не ми ги вляха защото в последствие като ми направиха цветна снимка ми казаха че имам запушена тръба.След което ми направиха лапароскопия-безкръвна операция,като заедно с операцията ми вляка такива ампули.Така че сега доктора ми казва че вече трябва да забременея.
*
antitela
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2005, 00:33:12 am »
Цитат на: denis
Рени, не зная кой лекар ти го е казал ,но според мен това е голяма глупост.Успокой се и отиди при друг лекар,ако трябва при няколко.Не  казвам че съм специлист,но съм чела че при стерилни двойки този процент е много малък,някъде около 2-5 %,нещо такова беше.А Вие не сте стерилна двойка.А това :преди не сте имали-сега имате антитела,сякаш се чудят какво да измислят.Много те моля,пиши когато нещо се промени или разбереш нещо,моля те.А ти  по-късно,ще почетпиш затова ,че съм права.Успех и не вярвай на всичко,което ти кажат...Лекари много-предположения много..

Не виждам какво точно от написаното ти се струва глупост  :?: Като проблемите с антителата са съвсем реални и съществуват. Проблемът при тях е, че се придобиват и може днес да ги имаш утре да ги нямаш. Всичко е въпрос на моделиране на имунната система и какво тя ще реши, че е враг за нея.
По въпроса за прочетеното от теб за стерилните двойки - да ти кажа, че процента е висок. В България обикновенно трябва да минеш през купища изследвания и процедури - обикновенно без успех и едва тогава да ти пуснат изследвания за антитела. Което е супер елементарно, но пък дава толкова много отговори. Да не забравяме все пак, че медицината продължава да се развива  :idea:
antitela
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2005, 10:50:04 am »
Тъкмо щях да пускам нова тема за това.Чува ла съм че продължително непазене това наистина може да се случи.Има ли нещо вярно в това.Част от вас знаят проблема при нас -мъжки фактор и висок пролактин.Но онзи ден се замислих дали пък това е възможн?о
antitela
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2005, 10:18:50 am »
Аз не мисля, че има връзка с продължителното непазене.
Благодаря ти, Бени!