0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    pepinka

Моля за коментар
« -: Октомври 03, 2005, 01:00:02 am »
Мели, при такава спермограма може ли да настъпи спонтанно забременяване и какви мерки да предприемем за подобряването и.
Възможно ли е от спермограмата да се съди за наличие на бактерии/т.е да взема ли антибиотик/
Въздържание - 3дни
обем 3,8 мл
ph-7.6
цвят нормален, вискозитет нормален, време на втечняване 30 мин
концентрация на сперматозоидите 15х106 млн/мл
общ брой сперматозоиди  57х106
обща подвижност 56%
   с нормокинеза 40%
   с хипокинеза 16 %
   с акинеза 44%

брой нормокинетични сперматозоиди /мл 6 000 000
общ брой нормокинетични   22 800 000
аглутенация не
агрегация не
левкоцити 2-3
епителни клетки не
еритроцити не
желатинови конгломерати не

Морфология
нормална морфология-7,5 %
отклонения в морфологията 92,5 %
  с главични дефекти - 33,5%
 с шийни дефекти -19 %
 с опашни дефекти - 25 %
с цитоплазмен остатък 25%
клетки на сперматогенеза - 1%
 тератозооспермия индекс - 1,68
Моля за коментар
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2005, 11:26:29 am »
Здравей, предполагам Мели ще коментира сп-мата, но защо пък бактерии? Не виждам повишени левкоцити. Аглутинати и пр. няма.
По принцип, може да се направи микробиологично изследване на еякулат. Антибиотици е добре да се взимат само при уточнена диагноза + антибиограма. Антибиотиците могат да влошат временно сп-мата.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







*

    pepinka

Моля за коментар
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2005, 19:34:26 pm »
Правихме микробиологично изследване преди спермограмата и имаше бактерии. Антибиотика го започна след спермограмата, за да не окаже влияние на резултатите. Между другото д-р Кацаров предлага операция от Варикоцеле, но се чудим какво да правим. Мели, можеш ли да дадеш съвет. Ако приема само лекарства и не се оперира ще има ли някакъв ефект и изобщо много ли е отчайваща спермограмата?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Моля за коментар
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2005, 19:59:54 pm »
За отчайваща чак не е, но аз също като д-р Кацаров мисля, че варикоцеле е редно да се оперира. Все пак вие ще решите. Ако има микроорганизми, които да лекува, трябва да направи повторна спермограма и посявка след лечението. И пак ще го мислите.

А дали може да се подобри само с лекарства и дали може да се забременее с тези показатели спонтанно са два въпроса, на които никой не може да отговори със сигурност. Само прогнози.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Моля за коментар
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2005, 10:36:00 am »
Здравей пак :D
Нашата ситуация беше много подобна на вашата - ентерококи + варикоцеле, с препоръка за операция от Кацаров. Изпи доста лекарства и най-сетне разкара ентерококите, и резултатите ни се подобриха доста. При нас основният проблем беше ниския брой сп-ди. Сега са в норма. За варикоцелето - премина от слипове към боксерки, не си слага лаптопа в скута и други такива мероприятия, избягващи загряването.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    pepinka

Моля за коментар
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2005, 19:30:11 pm »
FreshBreeze, много се радвам, че нещата при вас са подобрени и това вдъхва надежда на хора в нашето положение. Вие правихте ли операцията или само с лекарсва се оправиха нещата? Какви лекарства пи мъжът ти? на мъжа ми е са изписали Нолвадекс и Оксибор. Колко време след приема на лекарства се подобриха показателите?
*

    Anonymous

Моля за коментар
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2005, 22:53:27 pm »
Спорет мен да се оперира др Кацаров е много добьр.моят мьж се оперира при него операцията мина перфектно и спермограмата се подобри .операциата не е страшна след 1 час ги изписват. за това не се чудете и губете време а се оперирайте
Моля за коментар
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2005, 11:48:42 am »
Пепинка, моят мъж не се оперира. Да ти кажа, въпреки че диагнозата на Кацаров беше варикоцеле III степен, работата е там, че беше ходил пак на преглед при него преди 1 месец, и тогава Кацаров го прегледал със заключение, че му няма нищо. Затова ми се стори, че не може да е толкова зле. Кацаров му предписа Оксибор Форте за 1 месец. После пи вит.Е, бетакаротин, цинк, селен и вит.С - в умерени дози и без специална система - от време на време. Пи и чай от магарешки бодил, а после от бабини зъби. Подобрението стана постепенно, за около 6-8 месеца - резултатите пълзяха нагоре. Като време подобрението съвпадна най-вече с магарешкия бодил, обаче може и да се дължи на излекуването на бактериите и след това времето, което измина след приема на антибиотици, докато се изчисти.

Според мен така или иначе първо трябва да се доразправите с бактериите, ако има още.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!