0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Вярвате ли в отицателното влияние на стреса?
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2005, 13:10:26 pm »
Хм....Аз пък съм чувала, че по време на войните, на жените масово им е спирал цикъла.... :cry:
Февруари месец, когато за пръв път цикъла ми прескочи 60 дни и пих дуфастон за да ми дойде, бях преживяла ужасията с полета от Прага във снежната виелица. След огромния стрес, който преживях, изобщо не се изненадвам, че цикъла ми изчезна.
Вярвате ли в отицателното влияние на стреса?
« Отговор #21 -: Октомври 14, 2005, 23:04:36 pm »
Честно казано,мисля ,че в последно време много  "ашколсумската" се борави с термини като "стрес","на нервна почва" и др. все в този дух!!!Обикновено,както някои изтъкна по-горе,с тези понятиа борави част от близкото ни обкръжение,което с наи-добри чувства иска да ни помогне,но не знае как...или от невежи(в добрия смисъл на думата),които не са наясно сас съшността на понятията!Боли ни глава-"на нервна почва"...повдига ни се-"от стреса ша да е"проблеми със зачеването-"ама много се натоварваш в последно време,бе маме..."! :balk_83:
Можем да се стресираме от много неща,това зависи от нас самите-темперамент,вътречни нагласи и т.н.т. и т.н.т. предпоставки.На някои носи стрес работата,на някои безличното стоене в къщи-хора разни... :comm: Но в случая с проблемното забременяване,това не толкова важно,от съществено значение е онзи,"другиа" стрес,за който споменава Jam (стреса от обсебеността от идеята за забременяване).
Иначе , в стесиращото време,в което живэм,май по-странно ще баде да не сме стресирани!То това си е вече като част от бита ни!!!
А що се отнася до така наречения психогенен фактор,свързан с гореспоменатата обсебваща идея за забременяване,най смирено ви моля,повярваите ми ,че може да окаже съществено влиание(освен ,разбира се ако няма сериозен физеологичен проблем)! Това го казвам ,базираики се на личен опит и....все пак съм завършила психологиа! :wink:

Много се е коментирало тук по форумите "как да спра да мисля,как да не му обръщам внимание,как да го изтръгна,като ме преследва постоянно(идеята-фикс ,да заченеш?)"И аз,да си призная ,честно,като чуех за разни мадами,дето....ама точно като спрели да мислят за това ииии...взели та забременяли(само дето не се споменава дали накрая "плеснали с ръце и се прегърнали)...!
 :ask: Вече твърдо мога да кажа,че ако си намериш достатъчно силен  мотив,да изтласкаш обсебващата мисъл за зачеване на по-заден план,току виж ,чудото може и да се случи!!! :blowingdust:
Някой например спомена даже нещо и за йoга!!!
Или : :balk_177: ; или  :shop: ; при мен например бе придружено с: :balk_170: !!! С други думи:"Както ви се харесва"!!!,важен е краиниа резултат,нали: preggo !!!
Като сме БЕЗДЕЛНИЦИ,да не сме БЕЗ ПРАЗНИЦИ !!!