0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #120 -: Февруари 02, 2011, 23:23:29 pm »
И аз бях изключително доволна, повече от 4 години ползвах само тяхната козметика, но в един момент се оказа че нямам познати, които са консултатнти и хайде на магазина.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #121 -: Април 13, 2011, 18:59:51 pm »

Вярно, че още съм на 26, но до сега все избирах лека, ежедневна козметика, без специални ефекти :).

Кога започнахте да ползвате крем против бръчки, или нещо с подобен нюанс и каква марка?


Радост, не се затормозявай с кремове против бръчки и специални ефекти. Избери крем който кожата ти понася. По-младата кожа търпи по-леки кремове, с възрастта кожата се изсушава - оттам и по-мазните кремове са част от линиите кремове тип "регенериращ", 'анти-стареене' и тн. :)

бръчките не могат да се избегнат - прекалено много фактори влияят (гени например). Груба перифраза - според Джейн Фонда, ако не искаш да имаш бръчки, просто не прави никакви лицеви реакции, или това, или ботокс...

постоянната грижа и поддръжка на кожата на лицето - като почистване (премахване на мъртвите клетки), всекидневно ползване на крем (за да се избегне нейното изсушаване), пиенето на достатъчно вода, са малки но основни стъпки които са може би по-ефективни от много кремове "против бръчки"


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #122 -: Април 13, 2011, 19:20:10 pm »
Аз ползвам кремовете за лице на Билка. Тези с грозде, които са.
Доволна съм от тези за лице и за под очите. Допадат ми и като качество и като цени  :wink:


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #123 -: Юни 06, 2011, 09:21:33 am »
Напоследък ползвам крем за лице Физиогел. Доволна съм. Кожата ми е атопична, изключително суха.
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #124 -: Ноември 02, 2011, 11:52:38 am »
Хм,да се запиша и аз  :lol:
Вчера бях на почистване на лицето и момичето преди това ми направи тест на лицето,за да се провери какъв тип кожа съм.След процедурите ми каза,че съм с изключително суха кожа!Имам голям проблем с липсата на липиди в кожата и незнам какво си още.Чесно казано имах сериозни проблеми с нея и точно от кремовете на Гарниер ми се задълбочиха...От няколко седмици ползвам на Виши почистващ крем за грим и съм много доволна!Ако някой знае кремове за изключително суха кожа , моля да ми каже. :D
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #125 -: Ноември 02, 2011, 20:27:44 pm »
katety
На колко си год.?
А спомена ли нещо за Атопична кожа?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #126 -: Април 19, 2013, 22:09:52 pm »
Аз използвам крема на Vichy Aqualia ,доволна съм,на 28 години съм,овлажнява и дава свеж вид на лицето ми.
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #127 -: Октомври 06, 2014, 15:43:15 pm »
Изтупвам тази тема от прахта с молбичка за съвет. Ако е по-разумно да се създаде нова - свиркайте.

Решила съм да опитам от тези ВВ, СС и_така_до_ер_малък  :lol: кремове. Някой с впечатления? Съвети, препоръки?  Кожата ми е смесена с тенденция към мазност, и анти-ейдж ефект няма да откажа. Искам да го ползвам сутрин, като основа за грим и вместо крем->фон дьо тен->пудра->руж и тия десет неща. Бюджета не съм го определила твърдо, но все ми се иска началото да е с двуцифрена сума. Ако се зарибя крайно и безкрайно, вече ще се ''катеря'' по ценовите класове.  :lol:

Благодаря!  :balk_95:

 
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #128 -: Октомври 06, 2014, 16:05:27 pm »
Аз си падам малко "анти-дама", защото се гримирам 5 пъти годишно, но от лятото ползвам този крем http://uk.rimmellondon.com/products/face/bb-cream-matte и ми се струва добър. Марката се продава в ДМ и Лили, цена около 13-14лв.
     
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #129 -: Октомври 06, 2014, 16:11:15 pm »
Благодаря, dani_ j, ''звучи'' ми точно като това, което ми трябва! От тази марка имам един чуден гланц, това с удоволствие ще се тества.

И аз съм ''анти-дама'' в почивните дни. Малко в двете крайности изпадам - делник - токчета, сака, грим. Уикенд - маратонки, раница, дънки, тениска, конска опашка, ''натюр''.  :oops:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #130 -: Октомври 06, 2014, 16:16:36 pm »
а какво  е ВВ, СС  :lol:

и като се катериш по ценовия клас, само си даваш пари на вятъра, няма вълшебен крем

с проба-грешка се убедих, че най-добрия крем е този, с който се чувства хидратирана кожата
имаше период бях се вторачила, даже Филорга си накупих, но се чувствах лепкава и подпухнала от крема, дойде ми тежък - махнах го. Иначе мезо - маската на същата марка е страхотна.

сега ползвам  българската phytocode - тоник, крем, маска за коса и т.н.,  кожата ми стои добре от нея
ползвам и шипково масло в изобилие като съм вкъщи, много добре хидратира

и аз в клуба "анти-дама"  :lol:, не обичам грим
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #131 -: Октомври 06, 2014, 16:25:01 pm »
Тара - ВВ, СС - така актуалното напоследък хикс_в_едно - крем за лице - коректор, крем, основа за грим, фон дьо тен... Каква е разликата между буквите вече - не се наемам да кажа. Едното е по-така, другото с акцент по-иначе.  :lol:
Но ми изглежда удобно, иска ми се да пробвам. По-добре късно.  :wink:

Права си, че цената невинаги гарантира качество и индивидуална съвместимост. Но пък понякога парите си заслужават. Стига човек да може да си го позволи, естествено. Вълшебно (почти) нищо няма, и ако има - то е безплатно в общия случай - приятелството, прегръдката...  :)

Аз без бой си признавам - ужасно обичам гримове, кремове и прочие мазила. В козметика/голяма аптека съм като дете в сладкарница.  :oops:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #132 -: Октомври 06, 2014, 16:40:45 pm »
Случайно пробвах това лято ВВ крем на "Виши" (Идеалиа) - изненадващо добър се оказа. Лека текстура, хидратира перфектно и "матировката", която осигурява изглежда съвсем натюр. Просто добиваш вид на добре наспан човек, а аз обикновено - не съм добре наспана.  :lol: Като съотношение цена/качество - също е добре според мен. Съвсем сериозно се замислям като измажа сегашните си кремове - да мина на "Виши". Сега ползвам неща дето са доста по-скъпи от споменатия крем, а не виждам с нищо да са по-добри да си кажа честно.

Prunus Avium, аз мазила т.нар. "бяла козметика" - обожавам и се ръся за такава редовно. И съм точно в другата крайност относно "боички", въпреки че умея и обичам да се гримирам. Купувам си качествени, ама ги ползвам по 2-3 години кутийката, ако изключим спиралата, та добре не чакат на такива като мен фирмите за декоративна козметика.  :lol: Миналата зима умрЕх от яд, че съм си изръсила в една дискотека чантичката с "боички" и се наложи яко да се набутам, че да попълня загубите, но сега много внимавам с тях и мисля да си избия дадените пари с 2-3 години употреба на същите. Ако не сте алергични, или мега чувствителни, че затова да ползвате много скъпа декоративна козметика - за мен не си заслужава разхода по нея. Една дружка като вземе да купува по 100 кусур кинта фон дьо тен и червила....ми не виждам по-различно и "по-яко" да стоят сравнено с моите за по 20-30 лв. да ви кажа.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #133 -: Октомври 06, 2014, 16:46:35 pm »
Jbrul - че, и на теб благодаря!

На ВишУ (както казва на една приятелка баба ѝ - отракано бабе  :lol: ) съм имала Нормадерм антиейдж - за лятото ми беше екстра. И това, което препоръчваш, влиза в списъка за ''тест-драйв''. Декоративна и аз купувам рядко - Ейвън ми вършат прекрасна работа, особено сеМките за очи.  :lol:
Виж, спиралата взех на шест месеца да я сменям, свършила-несвършила - след като ми се възпалиха очите от една твърде ''превтасала''. За бялата козметика - лашкам се редовно между ''изберете българското'' и ''заложете на медицинска козметика''. Обаче напоследък тропнах с крак - повече от едно от вид - не. Тоник, моник, крем, мрем - един и докато свърши - тоя е.  :lol:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #134 -: Октомври 06, 2014, 16:58:18 pm »
Искай си тестери за кремовете от аптеката. Имат гадовете, ама ако не поискаш и се правят на Улави. Няма нужда да дадеш 40-50 кинта, че така да установиш, че не е "твоя крем".

Спирала, случайно си Аресах на Лореал. Първата ми беше армаган от фризьорския салон, че те с такива продукти работят и на някаква прИмоция я подаряваха като си вземеш продукти. Поне 10 месеца ми изкарва, без да съхне и да се скапва. Редовната й цена е към 17-20лв., но си ги избива 100 пъти. И за чувствителни клепачи е много ОК, приятелки с такива също я хвалят. Ей тая е: http://spirala-za-migli.pazaruvaj.com/l-oreal/telescopic-black-spirala-za-ochi-p240476823/
Сетих се сега, че открих приказна мицеларна вода и то в БИЛА  :lol: Тази: http://www.beauty.store.bg/p128821/micelarna-voda-s-optimalna-tolerantnost-kym-chuvstvitelna-kozha-ot-seriata-mixa-optimal-tolerance-.html  Сваля грим всякакъв, почиства супер кожата и е много по-добра от доста по-скъпи дето съм купувала. Горещо препоръчвам и нея за тестовете. Добре е да се ползва нещо такова преди да се слага крем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #135 -: Октомври 06, 2014, 17:10:14 pm »
За спирали съм фен на Мейбълин. Може би защото все ме влече да клепам слоеве, а от тая не ми се сплъстяват миглите след стотния, ''крайно необходим за подчертаване и драматизъм'' слой.   :lol:

Но вписвам и Лореал в списъка - зер няма да не се пробва, я.

Мицеларна вода - малко ме е срам, но ще си призная. Гепих Клоран-а на детето.  :oops: И сега го ползваме по съвместителство - кой за дупе, кой за лице... И очите си чистя с нея, супер е. Може би дори с вид на небрежна елегантност като свърши, пак такава ще си купя. Миха съм имала лосион за тяло - чудно хубав, попиваше за наносекунди. Оп, айде и тая вода в списъка-аааа... Отивам с уверени крачки към пълно разорение (шегичка, шегичка).

Благодаря, дами! Много сте отзивчиви!  :youwoman:
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #136 -: Октомври 06, 2014, 17:13:18 pm »
Идеално ми пасват тези нови кремове.
Мързи ме да се плескам със сто неща - спестяват ми го. Да не говорим за финансовата страна на въпроса.
Освежават ми лицето.
Моят е евтинджос - под 10 лв, ама като се прибера, ще видя каква марка е и ББ ли е или СС  :lol:
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #137 -: Октомври 06, 2014, 17:21:53 pm »
Елфи, ти недей - то и ДД имало вече.  :lol: Чакам и твоето ревю, благодаря, а портфейлът... и той да  тръпне  в очакване да бъде опустошен.  :P



“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #138 -: Октомври 06, 2014, 17:25:06 pm »
Жекова е права, че новите "комби" кремове са хем по-удобни за ползване, хем по-еФтинко излизат в крайна сметка и пестят време. Аз фон дьо тен слагам, само за нощен клуб например, понеже заради осветлението там - бива и гримът ми да е по-тежък та да личи изобщо. Но за всеки ден - нЕма седна да се мацам с това, а и дал Господ хубава кожа  :lol: (минутки за самореклама). И понеже съм дърта вечИ - денем слагам лек и свеж грим, та да си помисли (дано) 1 на 1000 души, че съм година-две по-младичка... Сори лигаво ми е.  :D

Черешке, баш Мейбълин ползвах с години преди тоя Лореал, по същата причина. Мигли имам и гъсти и дълги, но са с руси краища моите  8O :?  и без спирала - не си личат така "драматично"  :lol: Та обичам спиралката да ми е повече и да не слепва. Те тая дето ти я хваля има много особена четка - хем насловява, хем не слепва. Пробвай наистина, повече от Мейбълин ще ти хареса според мен. Мицеларната водица ти я казвам, щото сравнено с другите е три пъти по-еФина, а е наистина мнооого добра.

Аз понеже си имам сенки под оченцата, явно генче - мога да поФаля и жесток коректор за същите, всякакви съм извъряла. Недостатъкът му е, че не се внася в БГ и го поръчвам все. Но пък една опаковка близо 2 години ми кара, та не е дерт.

.... а портфейлът... и той да  тръпне  в очакване да бъде опустошен.  :P

Аааа не! Нали затова ни е темата - да си споделим кое е добро като качество, НО и като цена. То всеки моЕ си купи мега скъпото и да вика - супер е. Има и по 400лв. кремове за лице, ми нЕма да са гадни, ама не е там номера. Пък и те не са вълшебни зер. По-скъпото, което съм склонна да похваля аз е наистина продукт, който не съм срещала с аналогично качество/ефект при по-евтина (популярна) марка, но пък тези ми продукти се ползват мнооого време и всъщност са на сметка. Сега за кремове ползвам Шисейдо (японски са), с отстъпки и през нета - по 120 лв. ми ляга една кутийка... Еми хубави са, ама с НИЩО не са по-добри от едно Виши. За тия пари ще си взема три кутийки Виши. Тия пари да не ни растат пред блока пък - аре холан!
« Последна редакция: Октомври 06, 2014, 17:30:21 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Крем за лице - препоръчайте ми!
« Отговор #139 -: Октомври 06, 2014, 17:52:02 pm »
Хайде, хайде. :-D Жбрул-че, и по-добре от мен знаеш, че тото-принципът с малки суми, но редовно генерира масраф най-страшен. :-P

Бягам, ще ви чета утре! Топла вечер!
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd