0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Посявака на еякулат- резултат
« Отговор #20 -: Август 07, 2007, 12:59:25 pm »
да,правил съм там и антибиотикограма ми правеха,но имаше ентеробактерии,но в централната йм лАборатория в обувния завод, иначе,/намират нещо защото използват специални среди,при които се открива ако има нещо дори и в малки количества/Затова изсл за микоплазми е 18лв,за ентеробактерии-също,и т.н.т.е.правят изсл.примерно само за микоплазми,за уреаплазми,но в среда при която,тези бактерии дори и в малко количество,се откриват.А в др.лабор.правят изсл общо в една среда и затова изсл.е 10-15лв за всякакви видове бактерии,но не вс.може да открият.За разл.изсл. тя е най надеждната лаборатория.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Посявака на еякулат- резултат
« Отговор #21 -: Август 13, 2007, 17:25:14 pm »
Днес ходихме при Кацаров. Каза, че щом е излязло само едно плюсче на резултата за микоплазмите, няма нужда да се лекуваме- концентрацията била ниска и било нормално. Е, мене си ме гложди нещо отвътре, но ми се иска и да вярвам..Мислите ли, че все пак си е за притеснение или да съм спокойна?  :?

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Посявака на еякулат- резултат
« Отговор #22 -: Август 13, 2007, 17:32:44 pm »
Аз също имах на една от пробите "ниско микробно число", но това означава че имам уреаплазма, така че моят съвет е: при следващото ти ходене при АГ, поискай да ти вземе проба от цервикса, и я занеси за изсл. Ако мъжа ти има -имаш и ти, и обратното,  така че комбинирай следващото си посещение с взимането и на твойта проба.
За съжаление в Пловдив микоплазмана я изсл. само в Торакс и Мед. Алфа, за София знам за Цибалаб и Кандиларов. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com