0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    katerina74

успешна инсеминация?
« -: Септември 06, 2005, 14:22:55 pm »
мили момичета, някоя от вас преживяла ли е успешна инсеминация? странно ми е, защото аз правя за втори път, и този цикъл ми закъснява вече втори ден, а тестът е отрицателен /но все още няма м/. така се получи и първият път, с 4 дни закъснение, но ми дойде. а гинеколожката ми казва всеки път, че ако няма бременност, цикълът започва 2-3 дни по-рано. е някой това изпитвал ли го е и що за аномалия съм аз?
успешна инсеминация?
« Отговор #1 -: Септември 06, 2005, 14:54:21 pm »
А дуфастон и ли утрогестан приемаш ли.
Аз знам само едно момиче с успешна инсеминация.
Колкото до закъснението, първият път нямах, вторият път ми закъсня 4 дни. Просто изчакай малко и пак направи тест, да речем след 2 дни.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    katerina74

успешна инсеминация?
« Отговор #2 -: Септември 06, 2005, 15:02:09 pm »
Пих утрогестан, но тази сутрин го свърших. Бяха ми изписали 3 кутии. Ледена, обясниха ли ти от какво се получава закъсненението? Аз никога преди не съм имала нередовен цикъл.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
успешна инсеминация?
« Отговор #3 -: Септември 06, 2005, 15:28:38 pm »
първо, за успешните инсеминации - знам 2 момичета от форума, които са забременели след инсеминация, едната вече роди. аз също имам бременност след инсеминация, но завърши със спонтанен аборт.

второ, 2 инсеминации не са толкова много, за да се мисли за неуспех - обикновено се опитват поне 3 инсеминации, стимулирани с Клостилбегит, после още 3-4 с инжекции и едва това се преминава към по-сериозни технологии. Теб с какво те стимулират и как се извършва обработката на спермата?

трето, цикълът ти закъснява от утрогестана - нормално е. аз когато приемам утрогестан вагинално, менструация идва едва 2-3 дни след като спра хапчетата.
а това, което ти е казала лекарката, че ако няма бременност цикълът започвал 2-3 дни по-рано, е пълна глупост.
ако тая същата ти прави и инсеминациите - бих те посъветвала да я смениш!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    katerina74

успешна инсеминация?
« Отговор #4 -: Септември 06, 2005, 15:48:27 pm »
Стимулацията беше едновременно с клостилбегит и с инжекции меногон- в първите дни дори бях с двойна доза. Проблема при мен е, че нямам овулация без да ме стимулират, което "вероятно" е породено от заболяване на щитовидната жлеза, което имам.
Всъщност това ми беше третия месец на стимулиране, но в първия не правихме инсеминация защото фоликулите така и не станаха достатъчно големи /тогава пиех само клостилбегит/. А инсеминацията е такава, при която обработват сперматозоидите и отделят само най-добрите. Но явно и най-добрите не могат да се справят с мен.
*
успешна инсеминация?
« Отговор #5 -: Септември 06, 2005, 16:08:49 pm »
Аз знам за 4-5 момичета с инсеминация от клуба, а може и да са повече да съм изпуснала някоя. Когато правих ИКСИ-тата почти всеки ден имаше в чакалнята по някоя бременна от инсе  :)
успешна инсеминация?
« Отговор #6 -: Септември 06, 2005, 18:37:57 pm »
Аз съм бременна след 4-то инсе.
Спокойно изчакай още 2 дена и ако няма м., си направи тест.
*
успешна инсеминация?
« Отговор #7 -: Септември 07, 2005, 09:02:05 am »
Аз също съм след инсеминация и цикълът ми закъснява вече пет дни. Не се притеснявай - това е от лекарствата ако няма бременност разбира се. После ще се нормализира.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
успешна инсеминация?
« Отговор #8 -: Септември 07, 2005, 13:10:27 pm »
Грейс, стискам ти силно палци този път да е станало и много ще се радвам ако вече имаш добри новини! Аз съм вече 7 ден и заради празниците ще пропусна този месец, много ме е яд за това. Ти къде си правиш инсето и от кой ден започна процедурата?


*
успешна инсеминация?
« Отговор #9 -: Септември 07, 2005, 13:14:14 pm »
Киара, стимулацията ми беше от 3 до 7 ден на цикъла. Самата инсеминация на 13 ден /първата/ и на 15 ден /втората/. Правих я в клинаката на доц.Щерев. Днес съм на преглед и утре ще мога да ви уведомя за резултата. Мисля, че е отрицателен, тъй като правих тест за бременност в петък - беше отрицателен :(
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
успешна инсеминация?
« Отговор #10 -: Септември 07, 2005, 17:31:48 pm »
Грейс, стискам ти палци, прегледа е по-важен от теста!!! Ще чакаме да пишеш с добри новини!!!!!