0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Karuna

съвет??
« -: Август 27, 2005, 11:09:12 am »
трябва да си изследвам прогестерона 7 дена след овулацията . която ме посъветваха да засека с базална темтпература- лекарката ми. аз имам редовен 27-28 дневен цикъл. сега съм в ден 20ти т.е.  колко месеца трябва да праВЯ ЗАМЕРВАНИЯ ЗА ДА СЪМ СИГУРНА КОГА ТОчНО Е овулацията, или от при първото измерване от скока на температурата може да съм сигурна, че е това. и ако температурата не покаже овулация какво се прави? и до колко е сигурен този метод?
*
съвет??
« Отговор #1 -: Август 27, 2005, 11:59:24 am »
Ако сега ти е 20 ден на цикъла не можеш да я засечеш с температурния метод. Трябвало е да почнеш преди овулацията няколко дни поне да мериш. Метода с температурата може да те ориентира само, но не и да даде категоричен отговор имало ли е овулация или не. Най-точно е с проследяване на овулацията с ултразвукови прегледи.
Регистрирай се в овулационния календар, ако не ти е ясно питай! Момичетата имат много опит и ще те ориентират по графиката ти. Може да я разпечаташ после и да я занесеш на лекарката.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съвет??
« Отговор #2 -: Август 27, 2005, 17:04:13 pm »
Друг вариант е да пробваш със тестове за овулация да засечеш такава.
*
съвет??
« Отговор #3 -: Август 28, 2005, 10:43:01 am »
И аз се присъединявам към лейдито. Мериш температура - нанасяш, наблюдаваш цервикална слуз - нанасяш, купуваш уринни тестове за овулация - четеш в листовката от кой ден на цикъла да почнеш с първия (те са 5 обикновено, но аз например си бях взела 2 комплекта за по-сигурно и бях почнала от 10 ден на цикъла всеки ден - на 14-ти ми показа 2 черти) - и това нанасяш. Прочети линка, който ти пуснах в дир-а :
 Защо е полезен календара?

Ето така изглеждат горе долу образците на графика с овулация - наблюдава се покачване на т-рата в средата на цикъла, промяна в консистенцията на цервикалната слуз няколко дни преди покачването на т, а теста за овулация показва в деня на или предния преди овулацията 2 еднакви чертички:

графика 1
графика 2