0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И от мен едни стиснати палци за Лейди.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

  lidia

 • *****
 • 2959
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
 yahoo_17 :crossfingers: Лейди :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

  Butterfly_

 • ***
 • 273
 • Много, много щастлива мама и съпруга!!!
И от мен едни стиснати палци за Лейди.

И от мен също :crossfingers:
*

  Ganka

 • *****
 • 5926
 • мама и леля на ангелчета
Бени, вземи се обади на милото и му кажи да ти даде костилките от череши - да ги затопляш и да ги слагаш на корема на Дара. Така също ще помогнеш поне малко за коликите. Чайовете дето ти ги дадох, също са за тая работа :wink: Пий малцова бира, дори и да ти е неприятно, помага много, но трябва редовно да я пиеш. Въпреки че аз много пъти съм казвала, че всичко при кърменето е до жлезите. Може да имаш, може и да нямаш мляко независимо какво правиш, за да увеличиш кърмата. Аз още имам кърма :oops: За АМ - Джам ти е казала - 1 отпред пред месеца и 0 отзад.
Фуси, моя дзвер яде по 300 мл АМ всяка вечер и не се оплаква. Ние сме на 4 хранения, като ходим на кухня и се яде всичко до шушка от кухнята. Правя 250 мл вода, със 7 лъжици АМ и добавям вътре по бисквита и половина от тези на "Закуска". Много се харчи млякото и се изяжда до дъно. Това, което пише по кутиите на АМ е много за децата и аз винаги съм се водила поне с едно количество надолу от това, което пише за месеците.
Да се похвалим - излиза ни 5-ти зъб вече :lol: Алекс беше на гости при прабаба си и прадядо си. Пощуря от това, че има двор и огромно количество вода :lol: Толкова див и щастлив не съм го виждала никога :lol: Даже имахме ревове, сърдене, каране и пищене, все едно го колят като се опитаме да го извадим от мивката на двора :lol: По въпроса за пищенето - ние сме така непрекъснато. Издаваме звуци като млади пуйчета на паша :lol:
Стиснати палци на Лейди! Леко раждане!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Гане, zа това се zагубихте толкова време zначи... Честито ви zъбче  :wink:.

Та по тоzи повод да попитам мамите, полагате ли някакви грижи zа поникналите zъбчета на бебетата ви? Понеже май скоро и на нас Ще ни иzлеzе първото, та да се подготвя zа теорията. А справяте ли се лесно?

А Лейдито със сигурност вече се е справила  yahoo_17
Лейди  :crossfingers:

И ето малко инфо за пищенето:

Problem/Solution:

Screaming

 A scream may sound awful to you, but to your baby it's just another way to flex her vocal cords. Many babies go through a phase where they scream loudly and long, sometimes just for the fun of it. (Lucky you!) Have patience — these screaming episodes soon become less intense and frequent.

Usually the goal of screaming is to get something from you. Your baby may be frustrated — babies interpret getting what they want as a sign of your love, so not getting their way can be very upsetting for them. A scream can also indicate your baby is hurt or ill.

Whatever you do, don't scream back. Since babies imitate their parents' behavior, trying to demonstrate how unpleasant it sounds will only backfire.

Do keep your cool. Calmly try to meet your baby's need. Better still, try to prevent at least some of the screaming before it starts by paying more attention to your baby before she reaches her "breaking point." Make sure her basic needs are met, and give plenty of nonverbal physical signs of affection.

Информацията е пейстната от
*
Ако може някой да го преведе на български (в обЩи линии), че не се справям сама.
Благодаря.
*

  lidia

 • *****
 • 2959
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Какво стана с Лейди Ниа? Все чакам да видя хубава темичка. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Превод за Танчето на поста на Цвети:

Викането може да ви звучи ужасно, но за бебето ви е просто още един начин да настройва гласните си струни. Много бебета минават през фаза, когато викат силно и продължително просто за забавление. (Късметлийка сте!) Имайте търпение - тези епизоди скоро ще станат по-малко иннезивни и по-редки.

Обикновено целта на викането е да получат нещо от Вас. Бебето Ви може да е разстроено - бебетата интерпретират получаването на каквото са поискали като знак на Вашата любов, така че ако не стане на тяхното, може много да се растроят.

Каквото и да правите, не им отговаряйте с викане. Тъй като бебетата имитират поведението на родителите си, опитите да му покажете колко е неприятно само ще ви се върнат тъпкано.

Запазете присъствие на духа. Спокойно се опитайте да задоволите нуждата на бебето. Още по-добре, опитайте се да предотвратите поне част от викането, като обръщате на бебето си повече внимание преди то да е стигнало "точката на пречупване". Направете така, че основните му нужди да са задоволени и му давайте много несловесни физически знаци на привързаност.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Бени виж тук. Аз също съм се притеснявала дали му стига млякото на диваненцето ама открих следната схема - предлагам гърдата и периодично оригвам бебо, когато е наяден сам отказва повече да яде. Много скептично се отнесох първите дни към съвета да слагам бебето по-често на гърдата, но с времето установих, че това е схемата за повече кърма. 2-3 дни ядене на 2 часа вместо на 3 и млеконадоя е в норма.
Определено нощния ви проблем прилича на колики - ние пробвахме какво ли не докато не ни пратиха от Англия капките Инфакол - доколкото знам има някаква отработена схема за внасянето им в БГ, но не е по официалните канали. Ако имаш познат, който да ти ги прати от там също става - само предупреждавам, че много често изтичат - нещо им куца уплътнението на капкомера, та да ги опаковат добре. При нас сушоара не действаше, но за сметка на това прахосмукачката ни лекуваше коликите за секунди.
« Последна редакция: Юли 15, 2007, 16:22:43 pm от klia »
*
marmotche:thankyousign:.