0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
БАЛНЕОЛОГИЧНИ КУРОРТИ
ИНФОРМАЦИЯ[/size]
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БОЛНИЦИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ


ПОМОРИЕ
Калолечение в Поморие
Поморие - най-големият калолечебен курорт в страната
Поморийската кал
Показания за коалолечение в Поморие
Калолечение в Поморие 2
Информация за специалисти
гр. Поморие
Филиал ПОМОРИЕ
Санаториума в град Поморие
Поморие - страница на МЗ

ВЕЛИНГРАД
Здравни и санитарно-хигиенни заведения
Велинград - страница на МЗ
Минералните води на Велинград и тяхното лечебно действие
Велинград

КЮСТЕНДИЛ
ФИЛИАЛ КЮСТЕНДИЛ
Кюстендил - страница на МЗ
Хилядолетно минало
Балнеологичен курорт в Кюстендил

ТУЗЛАТА - БАЛЧИК
Курортна зона Тузлата край Балчик
Тузлата

с. ЧИФЛИК
Жива вода дарява деца
Минералната вода на Чифлик

КАРЛОВО
ФИЛИАЛ БАНЯ, КАРЛОВО
Балнеохотел „Стряма" - Село Баня Карловско

БУРГАСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ
Бургаски минерални бани

МАРИКОСТИНОВО
Баните в Марикостиново

РУПИТЕ
Минералната вода на Рупите

ХАСКОВСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ
Хасковски минерални бани

ВАРНА
Калобалнеолечебница - Варна
Варна - туристически и здравно-възстановителен център
имам въпрос:при тънки и почти непроходими тръби необходимо ли е специалист да ти предпише броя и интензивността на процедурите с кал или може на място да ти ги предпишат?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Не. На място ти предписват.
*
БАЛНЕОЛОГИЧНИ КУРОРТИ


Тук е посочен санаториум, който е на военните - да разбирам ли, че мога да отида там с направление от НОИ?
Понеже, когато им звъннах ми казаха че по този начин могат да отидат само военни..
Въпросът ми е някой ходил ли е там с направление от НОИ (без да е военен)?
*
Аз съм ходила във военния санаториум, защото в другия нямаше места. Имаше и такива, които не са военни (нито членове от семейството) и бяха по НОИ. Трябва да знаеш, че едната от процедурите, които правят в другия санаториум- ваг. тампон не се прави във военния.

Здравейте!
И според мен може да се посети военен санаториум без да си служител в тази област. Специално в Поморие е така. Мисля , че е необходимо направление от личния или лекуващият лекар, но не съм много сигурна.Майка ми е посещавала военният санаториум в Поморие , както и калните бани. Базите са добри, обслужващият персонал също.Там има лекари , които задължително те преглеждат и ти назначават нужните процедури.
Здравейте, аз ходих в Поморие, но във военния санаториум не на правят вагинален тампон,а при безплодие мисля че той е най-важен  :P
*
Здравейте момичета след 2 неуспешни инсета и липсваща причина за стерилитет реших на своя глава да посетя санаториума в Поморие...Изненадата ми бе голяма когато при прегледа доктора установи че имам срастване и хронично възпаление но единият яйчник,назначи ми 10 влагалищни тампона по 20 минути,радар и ултразвук...Шокът е голям защото базата не е пипана от 30 години и с две думи е мизерия но пък персоналът е страхотен и се опитват всячески да направят престоят ти там по лек..Калта действа и би трябвало да има резултат до 3 месец при мен на 8 процедура бялото течение което имам явно хронично-изчезна.Надявам се до септември когато ще правя няколко поредни инсеминации да има резултат.Процедурите не са скъпи и не е необходимо да спите в санаториума...Успех на всички.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=сани][/url]
Здравейте,
Да споделя за калолечението .Тази година посетих санаториума в Поморие.Докторът ме прегледа и ми назначи типичните процедури -вагинален тампон и кална апликация.Условията не са много добри,но в момента правят ремонт на женското отделение
Колкото до калните процедури .Те са много релаксиращи и определено имат ефект върху организма,макар че не помогнаха за стерилитета.При мен  доктор Продромов не постави  правилната диагноза и лечението ми продължава ,но не съжалявам ,че посетих Поморие.Ако имах възможност бих го посещавала всяка година.
здравейте,
Май месец т.г. и аз бях в Поморие. Доволна съм, и наистина мисля, че калта има положителен ефект, дори да е за кратко(при моя случай).
Без хапчета нямам МЦ и преди процедурите не съм имала цикъл 6 месеца!Изкарах 12 процедури, вагинален пампон, кална апликация и радар. Петия ден след процедурите ми започна МЦ но следващия месец пак на сухо :(.В същото време имах и обилно бяло течение, след процедурите при прегледа вече не усещах никакви болки(причинени от възпалението), които ги имах при първия преглед преди процедурите.
По-дълъг ефект при мен има от процедурите в Хасковсите минерални бани, след 10 процедури вече 3 месец имам почти нормална М.
някой би ли ми разяснил процедурата за кандидатстване е одобряване, за да се почива в някои от курортите?



направих резервация за гр.стрелча за края на юли чрез нои. обаче цикълът пак по-раничко ми дойде, и пресмятам, че сигурно тогава ще бъда в цикъл. обаждах се по телефона, и една жена упорито ме "успокояваше", че това нямало да ми пречи на процедурите!?!?  8O чакам от нои да проверят дали не мога да си сменя датата с някой, защото всичко до септември било пълно. нямам представа какви са тези процедури точно, но предполагам, че не трябва да съм на червено  :?

Здравейте,

виждам, че темата е стара, но може все пак някой да ми отговори?

Как е в момента базата в Поморие?

Като на хотелски начала ли или??

Има ли успехи след лечението в Поморие??

Благодаря на всички предварително

Поздрави!
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Аз направих резервация за Тузлата, за юни месец, само тогава имаше места, тази година е включен в програмата на НОИ, струва 15 лв за един храноден включва три процедури, храна и нощувка, доста е евтино, имало направен ремонт на базата, но ще видим, мястото изглежда доста красиво, ако някой е ходил моля да сподели впечатления!???
За Поморие мога да кажа, че сме ходили 2006, не е лошо ама не беше направен ремонт тогава и базата беше доста стара иначе процедурите оказват влияние, но за кратко..., тази година пак е включен в програмата на НОИ, но там е скъпо най-евтеният вариянт е 40 лв на ден до колкото си спомням от сайта на НОИ!
*

    benito_79

  • *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
Здравейте момичета много сериозно се замислям за почивка по НОИ,ходих питах и се колебая между санаториума в Стрелча и Ветрен.Ще се радвам да ме насочите.Проблема при нас е гинекологичен имам 5 спонтанни аборта казаха че имам сраствания,с постоянно течение съм.
Предварително ви благодаря
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
На мен лично санаториума и лечението там вПоморие не ми помогна с нищо за стерилитета ,даже и гъбичките не се повлияха ,най ми погна топлата вода във Велинград-военния санаториум, след повече от 3 години стерилитет -неизяснен аз забременях нормално  в момента съм в 5 месец ,така,че успех на всички кандидат мами :lol:
Здравейте, за много години. Как мога да ползвам банолечение има ли някакви условия? Благодаря :)
В Поморие и на Бургаските минерални бани съм ходил много съм доволен
Темата е доста замряла,но ако някой скоро е ползвал някое заведени по НОИ моля да ми сподели какви бяха стъпките за изпращане от здравната каса.Ходила съм преди много години в Поморие по Зк,но всичко съм забравила.Имам някакви спомени,че личния лекар в картон пише препоръка,после ходих в някаква комисия и ме одобриха.Моля някой да сподели стъпките за курортите по ЗК.