0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инсеминация с донорска сперма
« -: Юни 19, 2007, 19:26:24 pm »
Здравейте момичета,

може ли да ми препоръчате надежден лекар във Варна или София ,който извършва инсе с донорска сперма. Благодаря предварително !
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #1 -: Юни 19, 2007, 20:45:42 pm »
Здравей, Еmdi !
В София във всички клиники правят инсеминации с донорска сперма. Д-р Стаменов и д-р Владимиров са любимци във форума и при тях се извършва тази манипулация. Аз лично забременях при трето инсе с донорска сперма при д-р Николов и д-р Табакова. Където и да отидеш - правилата за донорство на сперма са спазени. За Варна чух, че на скоро са направили банка в Майчин дом. Аз лично ходих да питам в АГ-Варна - нямаха банка. Правят донорски процедури - ин витро или инсе, но с пресен материал, което лично за мен е недопустимо. Желая ти успех!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #2 -: Юни 20, 2007, 11:10:00 am »
Душка, защо си против донорско с пресен материал? Все пак има обработка преди това, а и се избягва замразяването и вероятно увреждане на плувците - така си го представям аз.


*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #3 -: Юни 20, 2007, 17:23:00 pm »
Вebe, консултирах се с много добри лекари. Вероятността за зачеване даже е по-голяма. Бях се насочила за ин витро в АГ-Варна, но след разговора с д-р Александров се разубедих. Да, вярно е, че спермата се обработва. Донорът се вика в деня, в който ще бъде инсеменацията. Освен обработката на материала на донора се правят и необходимите изследвания за Хив, Васерман, Спин и т.н., но резултатите излизат след известно време(забравих колко точно). Като се има в предвид, че за донори се използват най-вече студенти - никак не съм сигурна къде точно и какво е правил н-р предната вечер. Представи си само да правиш ин витро, да си стимулирана десетина дни, да преминеш през пункция, трансфер, инжекции, да бъдеш далеч от дома си сама 14-15 дни, да изсипеш една камара пари и когато дойде големият ден - вместо да се радваш и надяваш на чудото, да се молиш да не те накачи с нещо. Съпругът ми като чу и направо полудя. Това е наше решение, никого не ангажирам с него.

Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #4 -: Юни 20, 2007, 18:44:53 pm »
Здравейте момичета , много ви благодаря за отговорите... а тези д-ри Стаменов и Владимиров в кои клиники работят ? Аз във Варна ходих на цветна снимка при д-р Сариев и тогава той ми каза, че той прави инсеминациите, но някакси не можах да му се доверя тогава, и се отказах да го търся за инсеминация.
Най-много ме е страх да не пипна някоя зараза... когато се прави със замразена сперма няма опастност от зараза , правилно ли съм разбрала?
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #5 -: Юни 20, 2007, 19:08:27 pm »
Душка, здравей ! Обръщам се конкретно към теб , защото пишеш че си забременяла с донорска инсеминация. Предварително казват ли от какъв донор е взет материала- как изглежда на външен вид, с какво се занимава...Доста се притеснявам и за тези малки подробности .
Благодаря ти предварително !
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #6 -: Юни 20, 2007, 20:15:34 pm »
Emdi, в посочените от мен стници ще намериш отговор на горните ти въпроси - това също са страниците на д-р Владимиров и д-р Стаменов и може да видиш техните координати.
http://www.ivf.bg/?p=101
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m10
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #7 -: Юни 20, 2007, 20:49:20 pm »
Еmdi, привет! Отговарям ти тук, а не на лични, защото може да съм полезна и на други момичета.  Да, при замразената сперма опасност от зараза няма.(поне така са ми казали) За останалите ти въпроси - зависи къде ще правиш инсето. Преди години правих при д-р Владимиров. Там попълвахме заедно със съпруга ми една анкетна карта за избор на донора -  външни белези: очи, коса, ръст, тегло; образование; кръвна група и т.н. Освен това се подписва декларация за съгласие и се дават данните на първите братовчеди - момчета и мъже до 40 г. (моите са шест на брой) Аз забременях при д-р Николов. Там единственото, което ги интерисуваше при инсето бяха кръвните  групи на мен и съпруга ми. За жалост моята бременност завърши зле. Желая ти успех!

Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #8 -: Юни 20, 2007, 21:50:24 pm »
Dushka, Rozy , много ви благодаря за отговорите ! Искам да сподевля с вас ,че съм доста отчаяна и притеснена, чета във форума за жени с най-различни проблеми , повечето забременяват, но никоя не пише че е родила ... все спонтанни аборти. Дали тези инсеминации действат или просто повечето момичета ги пробват поредни години ... Вие прочели ли сте за жени с донорска инсе да са родили ?  Душка, много съжалявам че твоя опит е бил неуспешен. Искаше ми се да ми напишеш , че е бил положителен !Пожелавам ти го от сърце !
Ще се радвам да ми пишете отново.
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #9 -: Юни 21, 2007, 08:16:50 am »
Здравей emdi  :).

Имам приятелка която е бременна с близнаци  . Това се случи след лапароскопия и  донорска инсеминация при д-р Козовски / младши :)/ в АГ Варна . Аз лично нямам впечатления от него,но тя е щастлива и много доволна разбира се . :D
                     Успех !
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #10 -: Юни 21, 2007, 12:20:16 pm »
Душка, благодаря за отговора ти! Има много логика в това, което казваш. Искрено ти желая скоро да забременееш и този път всичко да е наред :crossfingers:
Emdi, успех и на теб с инсето, където и да го направиш ;)


*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #11 -: Юни 21, 2007, 17:43:05 pm »
Вebe, благодаря ти за пожеланията! Дати се връщат с пълна сила!
Еmdi, скоро едно момиче тук във форума се похвали, че е бременна след донорско инсе. Порови и в темите за Варна, ако ти е по-близо. В Пловдив също правят. Най-доброто решение май е София все пак. Където и да решиш да правиш инсето най-искрено ти желая успех!

*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #12 -: Юни 22, 2007, 19:02:24 pm »
Здравейте  :D.Аз съм бременна от донорско инсе.В момента съм в 9г.с.При мен донорството беше с пресен материал.Не съм попълвала анкета за цвят на очи,коса и други подобни.Със съпруга ми решихме да поемем риска и резултата е налице.Инсето го правих в София в 1АГБолница"Света София" при д-рЙорданов.При мен се получи от втория опит.Успех на всички, които в опитите. :crossfingers: :crossfingers:  :crossfingers:yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :blowingdust:
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #13 -: Март 04, 2014, 21:00:31 pm »
Здравейте момичета, аз съм една щастлива мама на момченце, заченато с донорска сперма. Детенцето ми е вече на пет годинки. Голяма радост ми е! Искам да ви попитам ,знаете ли какви са правата на такива деца относно донора,т.е. имаме ли право да знаем кой е донорът, има ли някакви наследствени болести, как изглежда, има ли свои деца .Интересувам се най-вече защото преминахме две операции и ми се иска да зная повече за донора. Благодаря на всички които ще ми отговорят.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #14 -: Март 04, 2014, 22:16:50 pm »
здравей, emdi!

най-напред да те поздравя за успешното забременяване, раждане и за това, че си вече 5 години щастлива майка! :)

след това да кажа, че правната уредба на този въпрос е Наредба №28 на МЗ относно дейностите по асистирана репродукция и приложения към нея Медицински стандарт по асистирана репродукция.
достъпни са онлайн, можеш да ги прочетеш подробно.

доколкото си спомням от наредбата и стандарта, донорът е анонимен и детето няма право (за разлика от други страни) да узнае самоличността му. но клиниката е длъжна да снеме подробно медицинско досие на донора, вкл. за наследствени заболявания (това, обаче, е само по данни на самия донор и може да не отговаря на истината). не се допускат за донори лица с наследствени и генетични заболявания, с психиатрични диагнози, с вирусни инфекции, с повече от 5 живородени деца, вкл. собствени и от донорство.

ти, като реципиент, имаш право да се информираш за външния вид на донора (ръст, тегло, цвят на кожата, на очите и косата), образование, интереси и хобита, предполагам, че също така за медицинското му досие и за наличието на родени деца от донора. това е било твое право още преди извършването на процедурата.

при всички случаи, трябва да се свържеш с клиниката, където е извършена донорската процедура.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #15 -: Март 28, 2014, 09:47:37 am »
Здравейте момичета. Включвам се и аз в тази тема с въпрос лесно или трудно се решихте за донорска инсеминация? Споделете още неща по темата. Как, къде и какво се прави? Чака ли се дълго за донор? Чакам за заповед от ФАР за ИКСИ. Не съм сигурна че ще се получи колкото и оптимистична да съм. Искам да се запозная и с въпроса по донорството. Успех на всички! :)
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #16 -: Април 22, 2014, 18:10:49 pm »
Здравей, emdi! Радвам се, че си успяла и вече толкова години се радваш на щастието си! Браво на съпруга ти, че е подтиснал гордостта и не те е лишил от това да почувстваш всички радости на бременността, раждането и майчинството! Jam ти е отговорила на въпросите. Аз само ще потвърдя това. Преди процедурата си имала възможност да научиш някои неща за донора, а сега мисля, че само, ако ситуацията го налага много може да потърсиш инфо в клиниката ви. Къде всъщност направихте успешната инсеменация?
diamanta, отговорът на въпроса ти не е еднозначен и за всеки е различен, а много зависи и от мнението на партньора ти. Не се чака изобщо за донор, независимо дали става въпрос за донорска инсеменация или донорско инвитро. (става въпрос за донорски сперматозоиди) Аз съм правила преди много години и отговорите ми няма да ти са от полза. Дано се включат момичета с по-пресни и успешни процедури.
А в тази тема и emdi е споделила за успешния си опит. Ако желая да разкаже тук, ако не - и пиши на лични. Желая ти успех, каквото и да предприемете! Но все пак, щом имате шанс за собствено дете, първо насочете усилията си там и не отписвайте опита! Стискам ви палци!

Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #17 -: Април 24, 2014, 16:26:15 pm »
БЛАГОДАРЯ! НАДЯВАМ СЕ ЗА ПОВЕЧЕ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА.
*
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #18 -: Април 24, 2014, 20:02:50 pm »
diamanta, и аз останах с впечатлението, че питаш за донорски сперматозоиди. Ако не съм разбрала правилно, се извинявам.
Аз съм ползвала донорски сперматозоиди, в две различни клиники по асистирана репродукция. Важно е клиниката да работи с донорски материал. В България донорството е позволено, в Турция например е забранено от закона. Нашите български клиники ползват замразени сперматозоиди. Донорите се изследват, пробите се замразяват и след 6 месеца пак се изследват. Ако всички тестове са ОК, тогава се предлага материал от него. Материалът се ползва до определен брой инсеминации или родени деца. Донорът е анонимен, предоставя се информация за кръвна група, националност, раса, цвят на очите, цвят на косата, ръст, килограми, образование/професия, понякога допълнително има номер на обувки, размер дрехи, хоби, лично послание.
При сключен граждански брак е необходимо писмено съгласие от съпруга.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: инсеминация с донорска сперма
« Отговор #19 -: Май 17, 2014, 20:17:43 pm »
Здравейте , момичета! osi_1Някоя от вас да е наясно със сигурност при кандидатстване по ФАР с мъжки фактор как стои въпроса за мъжки донор?Ние трябва ли да си заплатим за донора и ако да - колко точно и кога преди преди подаване на документите или преди стимулация?Или ФАР поема донорството? :ask: