Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.



Автор Тема: ?за силно повишени стойности на МАТ  (Прочетена 5022 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

galeto

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 47
Здравейте, момичета!
Хормоналните ми изследвания са добри с изключение на МАТ-при мен е 519 IU/ml при референтна стойност 34 IU/ml. Знаете ли какво означава това? Това ли е проблема, за да незабременявам вече 1 г. и 6 м.? Докторът каза, че само ще ги следим, но аз все пак се притеснявам. Временно ли е това повишение, от само себе си ли ще се регулира или само с медикаменти?
Ще ви бъда много благодарна, ако знаете нещо от опит по въпроса, да го споделите с мен!

evro

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
    • http://www.zachatie.org
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #1 -: Юни 15, 2007, 12:48:28 pm »
дай другите щитовидни де :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com

galeto

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 47
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #2 -: Юни 15, 2007, 18:51:28 pm »
Да, разбира се, заповядайте! :lol:
LH-3,27{REFERENTNI GRANICI 1-18}
FSH-4,08{4-13}
PROLACTIN-409,22{29,46-513,04}
TESTOSTERONE-1,42{0,17-2,53}
E2-43,0{39-189}
TSH-1,370{0,490-4,670}
TAT-8,7{<12IU/ML}
FT4-13,89{9,15-23,86}

ziza

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 195
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #3 -: Юни 15, 2007, 19:49:52 pm »
МАТ когато е висок пречи на задържането на ембриона,иначе другите хормони са ти добре.

juli4ka

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 262
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #4 -: Юни 15, 2007, 20:03:37 pm »
Направи консултация с ендокринолог и по-малко нерви! :wink:
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.

evro

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
    • http://www.zachatie.org
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #5 -: Юни 15, 2007, 20:05:50 pm »
повтори само щитовидните и антителата, но в друга лаборатория и евентуално ехография на жлезата. иначе както сама си отбелязала другите са О.К.  :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com

manhattan

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #6 -: Юни 15, 2007, 21:46:42 pm »
ехография на щитовидната жлеза! преди да повториш хормоните, защото може да даде отговор преди да си дала пари наново.

лилия13

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #7 -: Юни 15, 2007, 22:03:51 pm »
здравйте на всички и при мен е така,ТАТ 148.47 при стойности/0-34/ и МАТ 3.32 при стойности/0-12/правих ги в ТОРАХ,направих ехография на щитовидна жлеза всичко е ок,сега направих пак ТАТ и МАТ и оше нещо,пуснах си и НК КЛЕТКИ,АНИФОСФОЛИПИДНИ ТЕЛА,това било също важно,какво мислите вие,ти прави ли такива????

manhattan

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #8 -: Юни 15, 2007, 22:12:32 pm »
лулу, къде ги прави тези изследвания?

assya_f

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 171
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #9 -: Юни 15, 2007, 22:43:37 pm »
   Здравейте момичета  :D
 Първо искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на този сайт и на всички вас !!!
 :bighug:
 Благодарение на вас разбрах какви последствия може да има проблема с щитовидната жлеза. Аз също си изследвах антителата ТАТ и МАТ и TSH:
   TSH - 0,99 (0,4-6,2)
   TAT - 139,2 IU/mL
   MAT - 184.6 IU/mL

  Записах си час при д-р Тодорова.
 

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!

manhattan

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #10 -: Юни 15, 2007, 23:02:47 pm »
правилно си постъпила.

galeto

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 47
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #11 -: Юни 16, 2007, 10:41:39 am »
здравйте на всички и при мен е така,ТАТ 148.47 при стойности/0-34/ и МАТ 3.32 при стойности/0-12/правих ги в ТОРАХ,направих ехография на щитовидна жлеза всичко е ок,сега направих пак ТАТ и МАТ и оше нещо,пуснах си и НК КЛЕТКИ,АНИФОСФОЛИПИДНИ ТЕЛА,това било също важно,какво мислите вие,ти прави ли такива????
Не, не съм пускала такива изследвания, защото д-р Стаменов не ми ги е назначил. Може би очаква от предстоящата цветна снимка нещо по-притеснително...... :?но ако се окаже това проблема, трудна ли се лекува?

joshi

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1167
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #12 -: Юни 16, 2007, 22:45:07 pm »
Проблемите с щитовидната жлеза са преодолими.Хормоните и антителата могат да се контролират с правилната терапия.Понякога отнема повечко време, но ако си се насочила към д-р Тодорова,това е добро начало.Успех!
« Последна редакция: Юни 16, 2007, 22:47:15 pm от joshi »

лилия13

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: ?за силно повишени стойности на МАТ
« Отговор #13 -: Юни 16, 2007, 23:35:41 pm »
manhatan изледванията тези ги правих в ТОРАКС,не ги правят навсякаде,даже НК клетките ще са готови след 3 седмици,явно ги пращат някаде да се изледват,например в СТАРА ЗАГОРА не са и чували за антифосфолипидни тела и НК клетки.аз сам от там.какъв е проблема при теб,ако има такаъв,ако мога да ти помогна с нещо????пиши

 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   начало