0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дълго време отлагах и се питах дали да направим генетични и имунологични изследвания, но тъй като август ще станат вече 3 години от спонтанния ми аборт ( 8 г.с.) миналия месец тръгнахме от Бургас и право в Плевен при доц. Конова.

До сега при мен освен високия пролактин и FSH на горна граница (и малко над нея)друга причина за не забременяване не се откри.
Февруари бях при Владимиров, той имаше съмнения за изчерпан яйчников резерв и ме викаше отново на 2 -4 ден от МЦ, но все още не съм ходила отново.
 Пуснах серум на 3 ден от МЦ до Плевен.
Inhibin-B  = 70.79 (>45 );
LH= 11.60 (1-15 );
FSH=10.10 (3-12 ).
На 01.06.2007 г. се наложи да отидем отново до Плевен, защото се оказа, че при мен има проблем в резултата от генетичното изследване, а док. Ковачева не пожела да направи консултация по телефона, а също така и за резултатите от имунологичните имаше забележки.

1. Фактор V Leiden -  Хетерозиготен  носител по мутантен  алел.

Рискови фактори за спонтанен аборт:

2. Положителни анти-кардиолипин IgG антитела. (12.9   N<10  )
3. Периферни CD3-CD56+CD16+NK  лимфоцити  = 15.48 %  ( 2-11 )

Взеха ни кръв и за хромозомен анализ, но ще се чака месец за резултата.
Като си видях резултатите и на следващия ден пролактина беше скочил отново двойно.
Чета си препоръките от доц. Конова и все повече се плаша. Вливания на Immunovenin  i   Intralipid,  пиене на аспирин и при положителен тест (  кога ли ще го видя отново ??? – Вяра вече нямам) отново вливания поне 3 инфузии преа 25 – 28 дни и Fraxiparin през цялата бременност.
Много сложно и непознато всичко ми се вижда. Не стига, че не мога да забременея, ами ако Дай Боже стане как ще го задържа това бебче?


*
Не се отчайвай! Първата важна стъпка вече е направена. Пиенето на аспирин също ще благоприятства имплантацията, така че твоето чудо може да стане много по-скоро отколкото очакваш.
Успех!
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 14:04:49 pm от jul4e »