0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #40 -: Юни 08, 2007, 15:47:31 pm »
 :D да си задам сега и аз въпроса, който ме вълнува. Другата събота съм кума на една сватба и ми се налага да си боядисам косата, но много се притеснявам това да не се отрази на бебчето. Не мога да използвам безамонячна боя, защото съм със светла коса и трябва да я боядиша руса. Моля ви ако някоя от вас е чела нещо по въпроса дали вреди на бебчето да ми напише. Благодаря  :bighug:

« Отговор #41 -: Юни 08, 2007, 15:53:06 pm »
За килограмите аз качвах по 2 кг всеки месец от самото начало, но последните 2 месеца не качих и грам, така че се оказах с +14 кг накрая. Сега 2 месеца след раждането съм все още + 7 кг  :?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #42 -: Юни 08, 2007, 16:08:13 pm »
Аз от началото на бременноста до сега съм качила около 6 кг. Моят лекар ме успокоява, че дори и да не качвам много, бебчо си е добре и си взима всичко каквото му е нужно от мен. Даже за 2 седмици бебка е качила килограмите с 450 гр. и сега в 31 г.с. сме 1600 гр. :D

И да попитам ако някое момиче знае, понеже другата събота съм кума и трябва да си боядисам косата и то най-вероятно с амонячна боя /защото съм със светла коса и я боядисвам по-светло руса/, дали е вредно за бебчо. Направо съм се хвърлила в паника, но няма какво да направя все пак не бива да се излагаме  :D. Благодаря ви
« Последна редакция: Юни 10, 2007, 20:12:10 pm от denito »

« Отговор #43 -: Юни 08, 2007, 16:17:46 pm »
Здравейте момичета!
Имам нужда от съвет.Къде в Пловдив да си закупя сутиен за бременни и кърмачки? :oops:
*
« Отговор #44 -: Юни 08, 2007, 16:54:14 pm »
А какво е особенното на този вид сутиени  :oops: ?
*
« Отговор #45 -: Юни 08, 2007, 17:09:51 pm »
Момичета. много ви благодаря за споделения опит и за линковете. Аз до към 12-13 с бях качила само 2 кг. и бях много доволна, от 64 на 66, ръст 170. Сега се оказва, че за последните 3 седмици съм качила 3 килограма, което доста ме уплаши, сестрата днес на ЖК дори ми премери (на допотопния кантар в Тина Киркова)70 кг. и се удиви, ама вие не изглеждате толкова! А си ям като преди, не много, защото често ми се гади и ям много плодове и зеленчуци. Малко се притесних да не е от щитовидната ми жлеза, затова реших да ви питам, явно е имало защо...

Denito аз си направих кичурите след края на 3 месец, но с безамонячна, но май четох из форума някъде, че не е опасно за бебето боядисването и с амонячна.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #46 -: Юни 08, 2007, 17:11:17 pm »
А какво е особенното на този вид сутиени  :oops: ?

Памучни са и имат големи размери  :lol: (на тези за кърмачки им се махат чашките).
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #47 -: Юни 08, 2007, 17:18:12 pm »
Леле, каква съм разсеяна :oops:
В тичане по ендокринолози, изследвания и други подобни съвсем забравих да си запиша час за фетална ехокардиография. А съм вече в 23 седмица :(
Колко дни предварително трябва да си запиша час при д-р Спасов, за да не изпусна срока за това изследване. Или вече съм го изпуснала.

gery_k77,  до кога ти казаха, че ще отсъства д-р Спасов?

Мисля, че е късно вече. Прави се в 22-24 г.с., а за час се записва месец по-рано, миличка. Аз затова днес попитах, защото съм в 18-а седмица и е време да запиша и аз час. Поздрави!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #48 -: Юни 08, 2007, 17:37:21 pm »
Сутиените за кърмачки - чашките всъщност се откопчват в горния им край, така че да можеш да кърмиш, без да сваляш целия сутиен. Или пък да можеш да си смениш лесно подплънката за кърмачки, ако гърдите текат. Тези сутиени са винаги 100% памук, без банели и обикновено без финтифлюшки.

За килцата май аз съм шампион - първата бременност почнах от 49 и финиширах на 70 кг, т.е. +21 кг :oops: Преполагам, че си помогнах за това с необходимостта да лежа + любовта към сладоледа. После свалих мн бързо 13кг и не мръднах нито грам надолу за 7 месеца, докато кърмех.
С втората свалих 3кг на старта, сега пък съм вече в 22 г.с. и съм точно на пред-бременното си тегло, дано задържим такива темпове. Според лекарката ми, сега е важно да се ядат плодове, пресни салати и месо на скара, пара, грил, без тлъстини и без много-много сладко. Повечкото килца пречат и на нас, и на бебешорите, така че сега съм доста по-внимателна какво ям.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #49 -: Юни 08, 2007, 18:40:17 pm »
Мармотче,мисля,че шампион по килограмите съм аз.В 27 г.с. +15 кг.Не ям повече от преди.Единствената разлика е,че преди ядях 1-2 филийки хляб Тонус на хранене,а сега ям по 2,много рядко 3 филии от заводския хляб-бял или типов.Е,често хапвам сладолед,но и преди това си ядях сладки работи,така че не мисля че е от него.

За ехокардиографията и качествената ФМ мога само да ви кажа,че сте късметлийки,че живеете в София и имате такива възможности.Макар и в не толкова дълбоката провинция при нас няма къде да се правят такива изследвания.Лекарката при която ходя прави ФМ,но има хубав апарат от около година и не знам дали е успяла да стане добра в изследванията с него.А дълъг път 6ч. с автобус не смея да предприема по ред причини и така минахме без такъв преглед.Понеже всички вие държите да се направи такъв преглед може ли да споделите какво точно може да се открие при ехокардиографията и това,че не е направена какви рискове за бебето крие?

И да,дори лекарка която уважавам като по-специализирала се в областта си,отказа да ми изчисли термина според овулацията,доказана от самата нея при УЗИ и ми я изчислява според ПМС.Ако знаех,че ще стане така щях да си сметна 14 дена преди овуто /с ранна овулация съм/ и да я излъжа,но и през ум не ми мина,че е възможно да предпочете хипотетичната дата пред реалната.Разликата е 5 дни и се притеснявам за това дали правилно ще се планира датата на секциото.Така,че момичета,когато знаете точната дата на овулацията лъжете лекарите.Явно така предпочитат.

И аз имам въпроси към вас.Не искам да раждам в Бургас-не съм спокойна че всичко ще е наред трябва да си избера лекар в друг град.Варна ни е по-близо и ако има момичета от Варна ви моля да споделите някаква информация за добрите оператори при секциото.Притеснявам се,че като съм с антифосфолипиден синдром и терапия с аспирин трябва да намеря лекар за секциото,който да е наясно с имунологичните проблеми и терапията за тях и да ги вземе впредвид при секциото.Не знам и в коя седмица от бременността е време да се свържа с лекар,за да говорим за раждането.Дори се притеснявам,че може вече да е късно,като се има впредвид че през лятото всеки гледа да излезе в отпуска през август.Моля ви за съвет.А знаете ли,дали ако последните месеци на бременността са в летните жеги,това може да представлява риск от преждевременно раждане.Нямам разкритие на шийката,но при прегледите апарата я мери 23 мм,30 мм,после 25 мм,а доколкото знам ако се получи скъсяване /което при тези размери ми се струва възможно/ има опасност от преждевременно раждане.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #50 -: Юни 08, 2007, 19:33:08 pm »
Денито, мисля, че няма проблем да се боядисаш.
Аз лично се боядисвам всеки месец,
даже утре ми предстои :wink:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #51 -: Юни 08, 2007, 19:44:54 pm »
Благодаря ви момичета, сега след вашите отговори съм по-спокойна. Значи в понеделник ще съм с нов цвят  :D и другата събота няма да изложа бебка и ще се представиме подобаващо  :lol:

*
« Отговор #52 -: Юни 09, 2007, 12:20:56 pm »
Здравейте момичета!
Имам нужда от съвет.Къде в Пловдив да си закупя сутиен за бременни и кърмачки? :oops:
Здравей, аз знам за две места в Пловдив. Магазин Miro в халите на центъра и в подлеза на Тримонциум - магазин Conti. Аз си купих от първия.
« Отговор #53 -: Юни 09, 2007, 14:52:59 pm »
По време на бременност може ли да се пие билков чай?(лайка,липа,но не от пликчета)
*
« Отговор #54 -: Юни 09, 2007, 17:33:15 pm »
Аз съм края на 03 г.с. и съм качила 13 кг.Боядисвам се всеки месец                                .                                                                                                 
*
« Отговор #55 -: Юни 09, 2007, 17:34:07 pm »
Аз съм края на 30 г.с. и съм качила 13 кг.Боядисвам се всеки месец                                .                                                                                                 
Грешката е моя 30Г.С.
« Отговор #56 -: Юни 10, 2007, 09:08:04 am »
Dji-djo, може да питаш Cygnus на лични, тя е от Бургас и роди близнаците във Варна при д-р Александров. Дано се отзоват и варненките с повече координати. Късмет!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #57 -: Юни 10, 2007, 15:52:06 pm »
Спокойно с биядисването, дори с амонячна боя, стига да не прикалявате де, например боядисване през ден  :wink:. Амоняка е толкова малко, че не може да отрови бебето все пак, но може да си направиш поне тест за алергия, че може нещо да се е променило сега повреме на бременност.

Сутиени за кърмачки и бременни, както е казала QnaT и аз знам за тези двата, предполагам има и в другия на Конти в подлеза на Понеделник пазара. Но внимавай с тези за кърмачките има някои модели са много гадни. Аз си купих един, който едната част е тюл и стои отвратително, зейва цепка между двете части.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #58 -: Юни 10, 2007, 16:25:34 pm »
Мацки, чета за тази фетална ехокардиографя, а тук никой(доктор) не е споменавал за това 8O! От вас научавам, че се прави между 22-24г.с., но ето какво открих:
http://www.standartnews.com/archive/2001/07/11/health/s3064_5.htm
*
« Отговор #59 -: Юни 10, 2007, 16:39:41 pm »
От това, което изчетох дотук във форума разбрах, че ФМ и ФЕ се правят между 19 и 22 г.с.