Мармотче,мисля,че шампион по килограмите съм аз.В 27 г.с. +15 кг.Не ям повече от преди.Единствената разлика е,че преди ядях 1-2 филийки хляб Тонус на хранене,а сега ям по 2,много рядко 3 филии от заводския хляб-бял или типов.Е,често хапвам сладолед,но и преди това си ядях сладки работи,така че не мисля че е от него.
За ехокардиографията и качествената ФМ мога само да ви кажа,че сте късметлийки,че живеете в София и имате такива възможности.Макар и в не толкова дълбоката провинция при нас няма къде да се правят такива изследвания.Лекарката при която ходя прави ФМ,но има хубав апарат от около година и не знам дали е успяла да стане добра в изследванията с него.А дълъг път 6ч. с автобус не смея да предприема по ред причини и така минахме без такъв преглед.Понеже всички вие държите да се направи такъв преглед може ли да споделите какво точно може да се открие при ехокардиографията и това,че не е направена какви рискове за бебето крие?
И да,дори лекарка която уважавам като по-специализирала се в областта си,отказа да ми изчисли термина според овулацията,доказана от самата нея при УЗИ и ми я изчислява според ПМС.Ако знаех,че ще стане така щях да си сметна 14 дена преди овуто /с ранна овулация съм/ и да я излъжа,но и през ум не ми мина,че е възможно да предпочете хипотетичната дата пред реалната.Разликата е 5 дни и се притеснявам за това дали правилно ще се планира датата на секциото.Така,че момичета,когато знаете точната дата на овулацията лъжете лекарите.Явно така предпочитат.
И аз имам въпроси към вас.Не искам да раждам в Бургас-не съм спокойна че всичко ще е наред трябва да си избера лекар в друг град.Варна ни е по-близо и ако има момичета от Варна ви моля да споделите някаква информация за добрите оператори при секциото.Притеснявам се,че като съм с антифосфолипиден синдром и терапия с аспирин трябва да намеря лекар за секциото,който да е наясно с имунологичните проблеми и терапията за тях и да ги вземе впредвид при секциото.Не знам и в коя седмица от бременността е време да се свържа с лекар,за да говорим за раждането.Дори се притеснявам,че може вече да е късно,като се има впредвид че през лятото всеки гледа да излезе в отпуска през август.Моля ви за съвет.А знаете ли,дали ако последните месеци на бременността са в летните жеги,това може да представлява риск от преждевременно раждане.Нямам разкритие на шийката,но при прегледите апарата я мери 23 мм,30 мм,после 25 мм,а доколкото знам ако се получи скъсяване /което при тези размери ми се струва възможно/ има опасност от преждевременно раждане.